Ty už taky nevíš co píšeš, viď? "Keci na foru" jsou rady z klávesnice. Jak jinak chceš, aby to fungovalo? Ale ono je to jedno, protože ani o konkrétní nabídku skutečné pomoci zde, až dojde na lámání chleba, nikdo nechce -odmítne, tak co. Jo a čas?! No ten si budeš muset najít, no. Ale zase, znáš to, každý má čas na to, na co chce.Tom píše:Jo, tak na jaře se do toho můžeme vrhnout
Ono se tyhle věci dobře radí od počítače... hůře realizují... nevadí. Děkuji všem za cenné i méně cenné rady, jak budu mít chvilku, tak s tím budu laborovat a snad dojdu k uspokojivému výsledku.
Tomovo TZ 4K 14
Re: Tomovo TZ 4K 14
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Víš, já si myslím, že zrovna my dva máme mezi sebou jasno. Myslel jsem to tak, že lepší jednou vidět jak tisíckrát slyšet. To, co tady je napsáno, tak se tady píše dokola už několik let. Když jsem si loni pořídil PON, tak první co bylo, tak jsem si pročetl vše, co se obsluhy a nastavení PONu týká. A podle toho jsem se choval. A chovám. Bohužel, někde je chyba. Kdyby někdo vidět moje TK s pluhem jak oře, třeba by hned viděl, kde je problém. Jsem přes orbu amatér. Ale vím, co je potřeba seřídit. Když vyjedu na pole se Zetorem a dvojákem, tak v druhé brázdě to mám seřízené jak chci a oře to. Pěkně. I ten PON... nikam mi to traktor netáhne... ale prostě se sám od sebe zahlubuje. Problém asi bude v půdě. Takže budu dál zkoušet, pokud se mi podaří najít někoho v okolí, kdo bude ochotný za nějaký příspěvek na dopravu, oběd, kafe atd. dojet, poradí, pomůže a bude to k něčemu, tak budu šťastný. Dozvěděl jsem se tady spoustu tipů a dobrých rad, které jsem si vzal k srdci a řídím se tím. Ale vím, že ohledně orby s PONem se tady už nic nového nedozvím, takže tuto debatu prostě uzavřu. Víš, ono je celkem problém, když jsi celý týden někde, pak na víkend dojedeš, třeba nevyjde počasí a máš určitý objem práce, kterou musíš během té doby stihnout. Nestěžuju si... Jenom vysvětluji. Takže poorřu, špatně, zanadávám, ale mám hotovo.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tom píše:Thovte, prosím Tě, jaký je průměr a šířka toho Tvého opěrného kolečka? Přemýšlím, že bych se tímto inspiroval, protože je celkem široké, takže se nebude bořit... Mám plno železných koleček, ale jsou celkem úzké. Bude stačit šířka 10 - 15 cm a průměr taky těch 15 cm? Díky
To kolečko když máš těžkou půdu tak se bořit nebude, nasel jsem doma kolečko nějaký průměr 24 cm šírka kola 6cm je to kolo od rotavátoru od téry jednoosy traktor. Kolečko budu dává vat na konec pluhu.
Co ti mohu doporučit sežeň si předradličku mám jí tady na fóru vyfocenou , je ze starého koňského pluhu. jezdím sní na půl plynu a na rychlostní stupen 1.
Díky A zaklápí ti to pěkně i na tu jedničku, jo? Krojidlo stejně nepoužívám, takže místo něho dám předradličku.... Mrknu se na tu Tvou a začnu něco shánět....thovt píše:Tom píše:Thovte, prosím Tě, jaký je průměr a šířka toho Tvého opěrného kolečka? Přemýšlím, že bych se tímto inspiroval, protože je celkem široké, takže se nebude bořit... Mám plno železných koleček, ale jsou celkem úzké. Bude stačit šířka 10 - 15 cm a průměr taky těch 15 cm? Díky
To kolečko když máš těžkou půdu tak se bořit nebude, nasel jsem doma kolečko nějaký průměr 24 cm šírka kola 6cm je to kolo od rotavátoru od téry jednoosy traktor. Kolečko budu dává vat na konec pluhu.
Co ti mohu doporučit sežeň si předradličku mám jí tady na fóru vyfocenou , je ze starého koňského pluhu. jezdím sní na půl plynu a na rychlostní stupen 1.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak jak bude cas tak vemu PON, predradlicku, a sebe staci zavolat kdy se muzu stavit aspon se konecne podivam na to zelene ale origo oranzove ty vis co a pak jeste na ty stroje co mate doma :Tom píše:Víš, já si myslím, že zrovna my dva máme mezi sebou jasno. Myslel jsem to tak, že lepší jednou vidět jak tisíckrát slyšet. To, co tady je napsáno, tak se tady píše dokola už několik let. Když jsem si loni pořídil PON, tak první co bylo, tak jsem si pročetl vše, co se obsluhy a nastavení PONu týká. A podle toho jsem se choval. A chovám. Bohužel, někde je chyba. Kdyby někdo vidět moje TK s pluhem jak oře, třeba by hned viděl, kde je problém. Jsem přes orbu amatér. Ale vím, co je potřeba seřídit. Když vyjedu na pole se Zetorem a dvojákem, tak v druhé brázdě to mám seřízené jak chci a oře to. Pěkně. I ten PON... nikam mi to traktor netáhne... ale prostě se sám od sebe zahlubuje. Problém asi bude v půdě. Takže budu dál zkoušet, pokud se mi podaří najít někoho v okolí, kdo bude ochotný za nějaký příspěvek na dopravu, oběd, kafe atd. dojet, poradí, pomůže a bude to k něčemu, tak budu šťastný. Dozvěděl jsem se tady spoustu tipů a dobrých rad, které jsem si vzal k srdci a řídím se tím. Ale vím, že ohledně orby s PONem se tady už nic nového nedozvím, takže tuto debatu prostě uzavřu. Víš, ono je celkem problém, když jsi celý týden někde, pak na víkend dojedeš, třeba nevyjde počasí a máš určitý objem práce, kterou musíš během té doby stihnout. Nestěžuju si... Jenom vysvětluji. Takže poorřu, špatně, zanadávám, ale mám hotovo.
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
Jo, jak bude to zeleno-oranžové doma, tak dám vědět a dojedeš
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Martin_TDi
Pokud by to nevadilo, přijel bych se taky poučit.....
hmm, že by přednáška? chlapi, nebuďte sůkromníci udělajte to aji pro veřejnost
Všecko je jednůc poprvé
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=71475
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 95&t=71475
- Jenik.F
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo by špatné zkusit víc pluhů :-) bylo by to zajímavéTom píše:Jo, jak bude to zeleno-oranžové doma, tak dám vědět a dojedeš
Taky bych se rád přijel podívat, nejsem odborník a když člověk vidí na živo, jak, co kde poštelovat a proč, hned se mu to pak líp nastavuje.
Tome, ty máš nějaký nový stroj? nebuď tajnůstkář a pochlub se, co je to ....
Kdy to tak vidíte, že to chcete zrealizovat? Rád bych se taky stavil, ale nic neslibuju, já nestíhám teď navíc zas kvůli škole :-(
Žádný učený z nebe nespadl a proto mám hubu a radši se zeptám. No a ... :-D
MT 8 150.32 a čelní nakladač ND 5 060 z Humpolce
MT8-132.2; TON; Bubnovka 130; Cronimo EF 125; NSN10 2B; PON 25
PF 62 a všemožné nářadí k ní
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Tome, ty sis na sebe upletl bič
Pokud by byl zájem o videomanuál na pon 25 mohu natočit, ale až na jaře.
Videomanuál klidně, bylo by to super Taky bych to viděl až na jaro, ale u mě taky hraje velkou roli škola (státnice)... Určitě se pak nějak domluvíme, ale chtělo by to s sebou vzít i někoho, kdo to opravdu umí nastavit
Nový stroj... jo, už měl být doma, ale nevyšlo to, tak snad příští víkend... Dokud není doma, tak o tom nemluvím
Nový stroj... jo, už měl být doma, ale nevyšlo to, tak snad příští víkend... Dokud není doma, tak o tom nemluvím
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Jenik.F
- Kontaktovat uživatele:
Jj,uz vim o jaky stroj jde a chapu teTom píše:Videomanuál klidně, bylo by to super Taky bych to viděl až na jaro, ale u mě taky hraje velkou roli škola (státnice)... Určitě se pak nějak domluvíme, ale chtělo by to s sebou vzít i někoho, kdo to opravdu umí nastavit
Jaro by asi bylo nejlepsi, to uz bude snad po zkouskovem a diplomce;-)
Žádný učený z nebe nespadl a proto mám hubu a radši se zeptám. No a ... :-D
Klidně to můžem nechat až po zkouškách a státnicích, pak to můžem zkoušet kdykoliv...Jenik.F píše:Jj,uz vim o jaky stroj jde a chapu teTom píše:Videomanuál klidně, bylo by to super Taky bych to viděl až na jaro, ale u mě taky hraje velkou roli škola (státnice)... Určitě se pak nějak domluvíme, ale chtělo by to s sebou vzít i někoho, kdo to opravdu umí nastavit
Jaro by asi bylo nejlepsi, to uz bude snad po zkouskovem a diplomce;-)
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Pokud nemáte prostor šlo by to u mě,mohlo by to být od pátku do neděle takové setkání,jsem ze středních čech tak zhruba prostředek