Laďovo TZ 4K 14B

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
thovt

Re: Laďovo TZ 4K 14B

#76 Nový příspěvek od thovt »

Malotraktor zorá louku bez problému, tráva musí být posekaná nejlépe křovinořezem strunou, kvůli zaklapání skývy, půda nesmí být mokrá a lepivá, jen vlhká, hloubku orby bych 10cm nebo i méně. Orba znovu na jaře. Seřízení pluhu tak aby šel sám do půdy pomocí trojbodu, zkracováním pluh jde do země, 5mm na trojbodu už je to vidět, nesmí se to přehnat.

Na fotce není vidět kolika radličkový pluh je ?
Tady se řeší orba.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... f=51&t=572

ITS

#77 Nový příspěvek od ITS »

Na té fotce je vidět úplně vše.
Pluh není vyregulovaný na hloubku třetím bodem. Je vidět, jak je zapichlý na první radlici a druhá je v luftě. Druhý problém je v absenci bočního naklápění podél osy traktoru. To by chybělo při druhé brázdě. Tímhle pluhem bych se v trávě netrápil. Musí se tam dodělat to naklápění a do trávy aspoň jedno krojidlo.
Pokud by Laďa chtěl aspoň tu jednu brázdu, tak to do hloubky 10cm půjde - musí ten třetí bod roztáhnout.

thovt

#78 Nový příspěvek od thovt »

Obrázek

Když uděláš první brázdu, najíždíš celou levou stranou do první brázdy ?

Nelinář

#79 Nový příspěvek od Nelinář »

díky za tip stránky o orbě, mám co číst. Vůbec sa v tomto směru neorientuju, dycky sme sa u orání nadřeli jak koně, pluhy tady snad nikdy nikdo nešteloval. Rád sa to naučím, věřím, že jak to není seřízené, toš trpí všecko. A odpověď na otázku jestli sem najížďal kolem do brázdy- tož baže že nenajížďal, když sa ně nepodařila udělat ani ta jedna jediná. Nevadí, už sem to zadal oráčom s velkým traktorem, já mám teda aspoň neaký ten čásek sa pohrát s pluhem, dodělat mu štelování a pořádně si to seřídit.

Nelinář

#80 Nový příspěvek od Nelinář »

No včera byla testovací jízda do lesa na haluze, kurňa šak mosím řéct, že ně chvílama lepilo, nevím co si k tékáču možu všecko dovolit. Každý sýčkuje že sa to převrátí na krtinci, v lese mokro jak v močále, kurde šak aji ty brzdy vůbec nebrzdíja, to mosím pořešit včil v týdni. No ale všecko dobře dopadlo, nepřevrátil sem sa, a eště potom tekoš odvezl tři vlečky dřeva, sem nečekal, že sa bude s vlečků tak dobře cůvat. Ale hlavně su rád, že už ně mašinka začíná slůžit.
ObrázekObrázekObrázek

Martin_TDi

#81 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Ke stabilitě si pomůžeš přídavnými závažími do kol + roztáhni kola a i tak při otáčení ve svahu buď velmi opatrný.

Nelinář

#82 Nový příspěvek od Nelinář »

Martin_TDi píše:Ke stabilitě si pomůžeš přídavnými závažími do kol + roztáhni kola a i tak při otáčení ve svahu buď velmi opatrný.
No závaží budu řešit na jaře, protože gumy co tam sou teď, bych tak tipl na originály od výroby, a chcu tam dát 7,50-16. a napustím do nich vodu. To se mi osvědčilo u domadělu co je ještě doma. A otáčení ve svahu- jo na to si dávám pozor, a snažím se ve svahu jezdit rovně, a když už není zbytí, tak se snažím mít při zlomení kola u sebe na opačnou stranu, tudíž do svahu. Jinak tk mám už rozšířené na max.

robert xxx

#83 Nový příspěvek od robert xxx »

Ešte zhod kolesá a otoč ich, pár cm. na tom získaš. Hlavne opatrne.

Nelinář

#84 Nový příspěvek od Nelinář »

No, tak už se v tom zase vrtám, dneska jsem zhodil přední kola, vymontoval pakny, a zítra mně to čeká na zadní nápravě potom to dovezu pánovi co mi udělá paknu za max. 90.- Kč, při té příležitosti vyměním gufera na straně co teče. Nějak mi nedošlo, že když shodím bubny, tak mi vyteče náplň portálu, blbec no :pistol: , jen mi není jasné, proč vytekla jen jedna strana. To je mi záhada. :-/

Nelinář

#85 Nový příspěvek od Nelinář »

tak včerejší překvapení nabízím k náhledu......
ObrázekObrázek

Martin-SVK

#86 Nový příspěvek od Martin-SVK »

tvle tak to je sila teda :shock:
T-4K-22 :)

PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152

Nelinář

#87 Nový příspěvek od Nelinář »

no jo no, síla to je, já už to fakt neak neřeším, bývalý majitel je pro mně normální idiot, hájí se tím, že tomu nerozumí, tlachá o tom že jako silno věřící člověk mluví jen pravdu, a podobné nesmysly. Prostě už teď je mi úplně jasné že jsem bezva naletěl a koupil jsem vrak. To měl na prodej ještě zetora s předkem, nechtěl bych vidět jak dopadne jeho budoucí majitel. No co, dneska jsem domluvený na svařování, a příští týden vezu pakny na nalepení nového obložení. Zítra koupím gufera a zrovna to přetěsním. Chtěl bych vědět jaký názor máte na to, že bych portály nesundával, olej teče poze z jednoho kola a to do bubnů, to bych přetěsnil. Hřídel vůli má jen minimální, a ložiska vypadají ok. Tak bych udělal jen toto, co na to ostřílení tékačkáři?

matto

#88 Nový příspěvek od matto »

až tak zle by som to nevidel, videl som aj omnoho horšie veci.ak chceš kupiť vyhodne často je tam nejake prekvapenie. kde si to kupoval v ktorej dedine ?
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14

ITS

#89 Nový příspěvek od ITS »

Jestli teda můžu začít.
Tečení portálů je dvojí.
Občas někomu vytéká převodovka do portálů a ty přetékají.
Nejčastěji teče jen to gufero na portálu.
Musíš si být jistý, že první problém nemáš. Pak stačí jen buben.
Já jsem v sobotu řešil jen ten "O" kroužek, který se strká nakonec pod ty půlměsíčky. Síla kroužku byla jen 5mm a teklo tama po bubnu venkem. Dal jsem 6 mm a je to na fest.

Nelinář

#90 Nový příspěvek od Nelinář »

Matto má SZ
A Itis- aha, díky

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“