Cerpadlo hydrauliky Zetor 7245
Moderátor: Lukashil
-
Cerpadlo hydrauliky Zetor 7245
Ahoj traktoristi
Kupil som zetor 7245 Anglicana no a namiesto hydraulickeho cerpadla na viku prevodovky bolo cerpadlo Marzocchi 2BK4S22 vpredu napriamo od remenice.
Nefungovalo to dobre a ruka na traktore bola velmi pomala,preto sme ase usudili,ze cerpadlo je vyslahave.Nakoniec sme zistili ze cerpadlo dava iba cca 22 l/min
pri 1500 otackach, cize menej ako originalne 7011-4610 34 l/min. anglicania
Teraz by som tam chcel vratit to povodne 7011-4610 preto som kupil cely tanier z cerpadlom pouzivane. No a tu sa chcem opytat, ci sa dejako da zistit ci som kupil dobre cerpadlo, ci nie je vyslahane a kolko dava l/m pred tym ako ho namontujem na traktor.
Diik
Kupil som zetor 7245 Anglicana no a namiesto hydraulickeho cerpadla na viku prevodovky bolo cerpadlo Marzocchi 2BK4S22 vpredu napriamo od remenice.
Nefungovalo to dobre a ruka na traktore bola velmi pomala,preto sme ase usudili,ze cerpadlo je vyslahave.Nakoniec sme zistili ze cerpadlo dava iba cca 22 l/min
pri 1500 otackach, cize menej ako originalne 7011-4610 34 l/min. anglicania
Teraz by som tam chcel vratit to povodne 7011-4610 preto som kupil cely tanier z cerpadlom pouzivane. No a tu sa chcem opytat, ci sa dejako da zistit ci som kupil dobre cerpadlo, ci nie je vyslahane a kolko dava l/m pred tym ako ho namontujem na traktor.
Diik
Re: Cerpadlo hydrauliky Zetor 7245
Mimo stroj se dá zkontrolovat pouze na hydraulické stolici,kontroluje se průtok s tlakem,tyto veličiny současně.
-
Dik za odpoved
Este by ma zaujimalo preco to tam davali do predu to cerpadlo. To je pre mna zahada, mozno ma niekto vysvetlenie.
Este by ma zaujimalo preco to tam davali do predu to cerpadlo. To je pre mna zahada, mozno ma niekto vysvetlenie.
Zetor vyráběl-vyrábí traktory na zakázku podle přání zakaznika,do určitých zemí se montovaly na traktory díly dle požadavku zakazníka.Je možné ,že Angličané měli v požadavku čerpadla na klice a od tohoto výrobce.
Prosim o radu/pomoc s nasledovným úkazom:
Pri údržbe som zhodil a prečistil veko hydrauliky pričom som zistil, že mám vysypané ihličkové ložiská hriadeľky náhonou hydraulického čerpadla. Zlomené bolo tiež jedno púzdro ihličkového ložiska, a pri očistení povrchov príruby a taniera som sa pasoval s väčšou tesniacou vrstvou (asi 2x papier + silikony) čiže toto sú nejaké indície problému. Hydraulika však aj za takéhoto stavu fungovala len s jej zapínaním cez voliacu páčku v kabíne to bolo také všeliaké, ale išla. Pri spätnej montáži som voliacu páčku nechal v neutrálnej polohe.
Poškodené diely som vymenil za nové všetko vyzeralo tip top očistené dosadnuté. Po namontovaní taniera so zubovým čerpadlom (tesnenie 1x papier ) som zistil že voliacou páčkou nemožno voliť zároveň ani karadanom v neutrálnej polohe nemožno pootočiť rukou ani za pomoci kliešťov. Opäť som teda vypustil olej a pomaly povolil tanier, ktorý hneď ako sa málinko odlepil od príruby uvoľnil kardan a voliacu páčku.
Je zrejmé že mi niečo pravdepodobne tlačí na kardanovú hriadeľ ale nakoľko mám originálne diely (za to že su pôvodné neručím, traktor je z druhej ruky) si to neviem vysvetliť poradte čo to može byť.
Pri údržbe som zhodil a prečistil veko hydrauliky pričom som zistil, že mám vysypané ihličkové ložiská hriadeľky náhonou hydraulického čerpadla. Zlomené bolo tiež jedno púzdro ihličkového ložiska, a pri očistení povrchov príruby a taniera som sa pasoval s väčšou tesniacou vrstvou (asi 2x papier + silikony) čiže toto sú nejaké indície problému. Hydraulika však aj za takéhoto stavu fungovala len s jej zapínaním cez voliacu páčku v kabíne to bolo také všeliaké, ale išla. Pri spätnej montáži som voliacu páčku nechal v neutrálnej polohe.
Poškodené diely som vymenil za nové všetko vyzeralo tip top očistené dosadnuté. Po namontovaní taniera so zubovým čerpadlom (tesnenie 1x papier ) som zistil že voliacou páčkou nemožno voliť zároveň ani karadanom v neutrálnej polohe nemožno pootočiť rukou ani za pomoci kliešťov. Opäť som teda vypustil olej a pomaly povolil tanier, ktorý hneď ako sa málinko odlepil od príruby uvoľnil kardan a voliacu páčku.
Je zrejmé že mi niečo pravdepodobne tlačí na kardanovú hriadeľ ale nakoľko mám originálne diely (za to že su pôvodné neručím, traktor je z druhej ruky) si to neviem vysvetliť poradte čo to može byť.
Pozri sem, čerpadlo som robil minule. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=150 nepočul si zozadu prevodovky dačo také ako klepot zubov?
Zdravim , dal som dole viko cerpadla a pozeram ze viko cistica je uplne ine ako v katalogu, ma tam byt viko s tou trubkou sania a je tam uplne ine, ako je to mozne? my mame horal system ale pozeral som v katalogu a horal systemy mali tiez take vika takze? pridam aj fotky
a tu su fotky mojho vika cistica:
a tu su fotky mojho vika cistica:
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Ja som mal original veko s čerpadlom v horal systeme čo je vlavo na obrázku. Predlženú trubku sania som si tam už dokupoval ja...
To v strede ani to vpravo nemajú zo spodu magnetický čistič, a na ne sa toto originál predlženie nedá urobiť... Iba ak by nejaká domáca výroba.
takze asi dospejeme k tomu ze taketo vika sa davali na horal systemy nie?
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
No asi to predlžene sanie všetky nemali (že by na želanie? . V téme 7211-Hydraulika druhý okruh na strane 4 šiesty príspevok zdola pavel sk píše že ich tiež na HS nemajú...
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0&start=45
Ak máš to vľavo s tým magnetickým čističom, tak stačí dokúpiť to čo máš Ty v tom červenom krúžku + naľavo od neho. Poskladať nahodiť a je OK. Nahadzuje sa to tam dosť blbo, ale ide to
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0&start=45
Ak máš to vľavo s tým magnetickým čističom, tak stačí dokúpiť to čo máš Ty v tom červenom krúžku + naľavo od neho. Poskladať nahodiť a je OK. Nahadzuje sa to tam dosť blbo, ale ide to
a ma to predlzene nasavanie nejaky lepsi vplyv na celkovy chod?
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
Na funkčnosť hydrauliky v bežných podmienkach nie, ale pokiaľ traktor používaš vo väčších sklonoch, tak keď si dolu kopcom a hydraulika už nereaguje (nemá na saní olej), tak práve toto predĺženie to rieši. A ten sklon, kedy oproti klasike ešte nasáva je dosť veľký...jafi píše:a ma to predlzene nasavanie nejaky lepsi vplyv na celkovy chod?
aha , ved jasne, davno sa tu bavime o tom predlzeni aby tahalo olej aj ked si dole kopcom , diki moc, asi to kupim
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS