Ziguliacik 3 4x4

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: Ziguliacik 3 4x4

#46 Nový příspěvek od Atlan »

Absolutne mi to nejde, kopec casu stravim niecim inym, kym sa dostanem k traktoru. A potom zistim ze navrhnute riesenie nieje optimalne.
Doniesol som blatnik, aby som videl, ako to ukaze, odrezal plochac a zkonstatoval ze to uchytim inak. Ale zase sa mi nezda dobry napad, ked to bude drzat na jednej M8 :(

Obrázek Obrázek

Dal som opieskovat disky, zabudol som na montaz zavazia, tak ze namiesto striekania som dnes riesil prichytenie zavazia, samozrejme pri vrtani liatiny jeden vrtak KO, a este mi usla diera hold rucne vrtat na 4cm dlzky :(

SAmozrejme ze zavazie som netrafil do stredu, tak som zvedavy ako to rozhombika traktor predsa len 25kg na kolese.

Obrázek Obrázek Obrázek
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od Atlan »

Priznam sa ze mam dovolenku :wink: a na traktor som ani nesiahol :D Ale zase pozeram po niecom takomto
Obrázek Obrázek

Asi kupim skor tie v pravo.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#48 Nový příspěvek od Ondras83 »

taky mam dovolenou a taky delam hodne malo...kdyz uz neco delam, tak skoro nepokracuju, ale predelavam...

Libor
Kontaktovat uživatele:

#49 Nový příspěvek od Libor »

Nějak jsem projížděl vybrané stroje a tohle téma mi také uniklo.
Pane kolego,smekám klobouk.Začít úplně od začátku -stavbou náprav :shock: tak to by mě jeblo - omlouvám se za ten výraz :red:
Makáš moc fajně 8)

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#50 Nový příspěvek od Atlan »

No tiez som si hovoril ked som staval prvy ze nikdy viac, ale napriklad zvarenie zadnej napravy co som prvy krat robil pol dna som mal za 2 hodky. Proste uz vies kde a ako co urobit, navyse mas presne predstavu ako to urobit a uz vieš ako to chces mat urobene a co tom mas mat. Na druhej strane niesom nuteny stavat tak to ide pomaly.

Libor
Kontaktovat uživatele:

#51 Nový příspěvek od Libor »

Atlan píše:Absolutne mi to nejde, kopec casu stravim niecim inym, kym sa dostanem k traktoru. A potom zistim ze navrhnute riesenie nieje optimalne.
Doniesol som blatnik, aby som videl, ako to ukaze, odrezal plochac a zkonstatoval ze to uchytim inak.
:vysmech: :vysmech:
to se nesměju tobě,ale to je jako kdyby jsi psal o mně :D :D :D

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#52 Nový příspěvek od Atlan »

Zeby sa nepovedalo ze sa nic nerobi, ale nerobi. Konecne som sa dostal na velky sustruh, a zvaril :prace: poloosi..... Ale stalo sa presne to coho som sa bal, zvaril som to krivo..... :vztek:
Tak ze si to na tej speci dlhej poloosi zopakujem :(
Obrázek Obrázek

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od Atlan »

Tak ze som to rozrezal a zvaril znovu......
Obrázek Obrázek

Samozrejme mi to nedalo tak som aspon zasunul poloosi a nasadil disky ci sedia rozmery :) uz sa to rysuje.
Obrázek Obrázek Obrázek
Ale este treba makat na uzavierke treba zarovnat kos difiku a vyrobit zuby na spojke uzavierky.

SamotZdeny

#54 Nový příspěvek od SamotZdeny »

Atlan píše:Tu medzinapravovku chcem upravit aby sa dal vypnut predok zvlasť :) Tak ako je to tuto http://www.ladaworld.com/product_info.p ... ucts_id=45
Ahoj.
Řeším možnou změnu koncepce pohonu, a nabízí mi z Lada Niva.
Pokud bych ji použil, je tu několik nejasností.
Zaujala mě možnost zapínání předního náhonu kdykoliv, ale z obrázku co se otevře,toho moc nepoznám.
Nemáš to náhodou nafocené?
A jaký převodový poměr má přední a zadní diff?
Díky. Zdeny.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od Atlan »

Nivy maju prevodovy pomer 3,9 alebo 4,1 podla vykonu motora ale rozhodne je rovnaky v predu aj v zadu. Ano koncepcia zapinania predku je zaujimava, este neviem ci to realizujem, res ak tak neskor. Skor asi zablokujem koleso co ide na zadny nahon satelity vyhodim von a namiesto nich vlozim mosadz alebo kus zeleza aby drzalo ozubene kolesa v spravnej vzdialenosti zaroven je mozne dat koliky ktore zablokuju koleso pre zadny nahon, potom paka uzavierky bude zapinat/vypinat predok a zadny nahon bude zapnuty vzdy.

SamotZdeny

#56 Nový příspěvek od SamotZdeny »

Aha, myslel jsem si, že to je podobné, jako u ARO, vcelku snadnou úpravou.
Musím někde najít, jak funguje to řazení, jestli by to šlo i u Nivy.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#57 Nový příspěvek od Atlan »

TAk pomalicky na tom robim, nechce sa mi a hlavne mi teraz treba dat to niekomu osustruzit-dosadaciu plochu kolesa hrusky. Potom sa moze mpohnut dalej z vyrobou ozubenia uzavierky.
Obrázek Obrázek

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od Ondras83 »

flexa drazka? :D

jak vlastne funguje ta uzaverka? propojis planetovy kolo s kosem difu?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#59 Nový příspěvek od Atlan »

Nie uzamkne poloos s kosom difiku, hej flexa drazka a ked to prdne az vtedy bude zabava. Neboj dam fotky ked to bude hotove....

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#60 Nový příspěvek od Atlan »

Na novy rok o slepaci krok :D

Obrázek

pomalicky to ide, mam zrovnany kos difiku tak ze vyrobit zuby uzavierky na nom, a doladit to dokopy :)

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“