Česnek
Re: Česnek
Nezkoušel někdo pěstovat česnek v hrůbcích jako brambory? Přemýšlím o tom, kvůli kultivaci, ale nevím, jestli ten česnek nebude moc vysoko a nebude usychat.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Neviem sice ziadne mudro, ale minuly pondelok som zasadil cca 1100kusov, struky aj cibulky.
Uz sa mori 220 strucikov a 200 cibuliek na zajtrajsie sadenie.
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Včera sem loupal 25kilo a zítra chci sadit
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Já jsem letos sázel na jaře, česnek se vyvedl lépe, než kdy předtím, takže u toho asi zůstanu. Zatím se chystám to zorat (orebná kola na PF jsou ve výrobě) a na jaře to projedu rotavátorem, jakmile půda rozmrzne. Že sklízím o dva týdny později mě netrápí, zase nemusím záhony přikrývat na zimu.
Já bych chtěl také zasadit, ale tady jsou teploty pořád vysoké a bojím se, že rychle vyleze.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ja s tatem a babi 600ks nasazel a dej se vule bozi
Co sa tyka vysokach teplot, vlani som sadil v polke novembra, az do januara bola teplota nad 0, niekedy aj 12°C, mrzlo len asi tyzden v januari, cesnak pomaly rastol celu zimu a vydaril sa.
Proč přikrývat? To slyším prvně.Wyky píše:Já jsem letos sázel na jaře, česnek se vyvedl lépe, než kdy předtím, takže u toho asi zůstanu. Zatím se chystám to zorat (orebná kola na PF jsou ve výrobě) a na jaře to projedu rotavátorem, jakmile půda rozmrzne. Že sklízím o dva týdny později mě netrápí, zase nemusím záhony přikrývat na zimu.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Tím se nechlub. Chvojkama se česnek zakrývá běžně. Hlavně když je tuhá zima
Máš pravdu z přikrýváním,p.Kozák psal že čistým jehličím protože po zimě když odstraňuješ zbylé chvojí můžeš poškodit lístky česneku a to prý má negativní vliv na růst,tak bylo psáno.
Nevím, proč bych se s tím neměl chlubit, tu to nikdo nedělá a ještě jsem to neslyšel.