Hektor - Zetor 12145

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
tomous

Re: Hektor - Zetor 12145

#391 Nový příspěvek od tomous »

No cena by mě taky zajímala. Tipnu 1kč/kg. Škrobárna je v Pejru že jo?

Martin90

#392 Nový příspěvek od Martin90 »

Cena se teď pohybuje okolo 1,76 Kč/kg. Škrobárna v Pelhřimově je, ale my dáváme do Horažďovic, z pole se to navozí na hromadu a potom se půjčí manipulátor a nakládá se to na kamiony. Jinak nezáleží tolik na tom, jak jsou dlouho brambory v zemi, jako na tom, jak je kvalitní sadba a ta musí být certifikovaná, jinak to škrobárny neberou. Samozřejmě se shnilé najdou, ale je to minimum.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

pepa.traktor

#393 Nový příspěvek od pepa.traktor »

citrusek píše:To už je pěkný lán. Za kolik vykupují ty škrobáky? To vozíte rovnou tam nepřebrané, nebo s tím doma ještě něco děláte? Nebyly ty brambory moc shnilé když byly v zemi tak dlouho? My jsme vybíraly začátkem září a shnilých je hodně.
nám je vozí v naturálijích a momentálně z 5q co je ve sklepě se od včera rána vaří jeden pařák za druhým jak to hnije před očima zbylo tak 2 q na jídlo zatím ale je podezření že se bude vařit dál i ten zbytek a pak nebudem jíst :smich:

dovezli to z pole kde ůdajně stála dlouho voda a všichní ve vsi nasraný a vaří a vaří a přebírání je šílený tohle jsem nikdy takhle masivně nezařil za celé léta nazpět :'( --té práce okolo to mě sere nejvíce :pistol:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Přemo

#394 Nový příspěvek od Přemo »

pepa.traktor píše:
citrusek píše:To už je pěkný lán. Za kolik vykupují ty škrobáky? To vozíte rovnou tam nepřebrané, nebo s tím doma ještě něco děláte? Nebyly ty brambory moc shnilé když byly v zemi tak dlouho? My jsme vybíraly začátkem září a shnilých je hodně.
nám je vozí v naturálijích a momentálně z 5q co je ve sklepě se od včera rána vaří jeden pařák za druhým jak to hnije před očima zbylo tak 2 q na jídlo zatím ale je podezření že se bude vařit dál i ten zbytek a pak nebudem jíst :smich:

dovezli to z pole kde ůdajně stála dlouho voda a všichní ve vsi nasraný a vaří a vaří a přebírání je šílený tohle jsem nikdy takhle masivně nezařil za celé léta nazpět :'( --té práce okolo to mě sere nejvíce :pistol:
stema bramborama,stebou plne souhlasim:(jeto masakr,te práce okolo a a hnije to jak svine :-/ nevim co lidi kteriod nas kupovali ale me samotného meto sere..všechno co sme prebrali..navezli do sklepa tak zase postupne vyvazime a krmíme haveti,byka prasata,slepice,..shnitky obsahujou strasne moc vody jeto jak v rybniku skoro:(skoda mluvit nejradši bych pristi rok zasadil jeden radek prosebe a vysral se nato :prace:
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

citrusek

#395 Nový příspěvek od citrusek »

Nám hnila hlavně Marabel, která byla z naší steré sadby. Co se kupovala nová sadba Marabel, tak ty jsou v pohodě a skoro nehnijí. Červené Red Anna taky nehnijí až tak moc. Všechny brambory co jsme přebíraly teď musíme přebrat znovu než je prodáme.

zetorak jirka

#396 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Tak to je teda nářez s těma bramborama, koukám , že čím víc jich letos bylo , tím víc jdou do háje. Já mám -Adely- letos to byla druhej rok vlastní sadba, jednou za 4 až 5 let kupuju novou, Ale s nějakým nadměrným hnitím problém nemám. Po vyorání jsou 14 dní ve stodole na hromadě aby vydějchali a projevyli se kazy, a pak třídíme. to co je teď pytlích po 25kg tak je zatím v pohodě, eště jsme nic nevihodili, někdy se stane že najdem v pytli jednu špatnou, ale to je spíš tím že proběhla při třídění, neříká že to teprve nemůže přijít, třeba to do jara ze skladu vyteče taky , ale zatím to je jako každej rok bez problému. Brambory jsou v rašl. pytlích na roštu a v nastavených intervalech profukovaný ventylátorem a zatím pohoda.
Ta cena za průmysloví, je teda býda. to krmný (odpad) prodám líp. Ale je pravda, že ve velkých výměrách to je taky něco jinýho.

kaja.h

#397 Nový příspěvek od kaja.h »

Martin90 píše:Cena se teď pohybuje okolo 1,76 Kč/kg. Škrobárna v Pelhřimově je, ale my dáváme do Horažďovic, z pole se to navozí na hromadu a potom se půjčí manipulátor a nakládá se to na kamiony. Jinak nezáleží tolik na tom, jak jsou dlouho brambory v zemi, jako na tom, jak je kvalitní sadba a ta musí být certifikovaná, jinak to škrobárny neberou. Samozřejmě se shnilé najdou, ale je to minimum.
Tady v okolí taky dávaj do Horažďovic, v PE je asi špatná cena. :vysmech: Ale něco by asi chtěli.
Jede traktor, je to Zetor 3011

Misony

#398 Nový příspěvek od Misony »

Zdravim chlapi potřeboval bych poradit,co je třeba všechno do převodovky když bych chtěl udělat z 8011 8045. Díky

Martin90

#399 Nový příspěvek od Martin90 »

Misony píše:Zdravim chlapi potřeboval bych poradit,co je třeba všechno do převodovky když bych chtěl udělat z 8011 8045. Díky
Čep (hřídel) pomocného kola, kolo na pastorek diferenciálu a spojku, ale ta je ti asi jasná... .
kaja.h píše:Tady v okolí taky dávaj do Horažďovic, v PE je asi špatná cena. :vysmech: Ale něco by asi chtěli.

V PE nic moc cena a vycházely nám srážky pokaždé úplně jiné, tak jsme to tam zabalili. Teď tam tata nahrnuje brambory a už tam i vyvážejí konzum z bramboráren v tekutém stavu :smich: .

ZdendaZetor

#400 Nový příspěvek od ZdendaZetor »

Super stroje! 8) 8) 8) Musím se taky přidat ;) zajímá mě ale sedačka u Hektora, šla by tam dát nějaká vzduchová grammerka? Zdá se mi, že je to celé šouplé moc ve předu... Díky za odpověď :)

Martin90

#401 Nový příspěvek od Martin90 »

ZdendaZetor píše:Super stroje! 8) 8) 8) Musím se taky přidat ;) zajímá mě ale sedačka u Hektora, šla by tam dát nějaká vzduchová grammerka? Zdá se mi, že je to celé šouplé moc ve předu... Díky za odpověď :)
Díky :) . Ve 120ce je mechanická a ve 160ce pneumatická Grammerka :-/ . Možná to klame z fotek v úvodu tématu, tam je sedačka posunuta na pojezdech dopředu.

nabocklish

#402 Nový příspěvek od nabocklish »

Často se tam dává vzduchová sedačka z Karosy. Je za desetinu ceny a tělo odpruží dobře

ZdendaZetor

#403 Nový příspěvek od ZdendaZetor »

Martin90 píše:
ZdendaZetor píše:Super stroje! 8) 8) 8) Musím se taky přidat ;) zajímá mě ale sedačka u Hektora, šla by tam dát nějaká vzduchová grammerka? Zdá se mi, že je to celé šouplé moc ve předu... Díky za odpověď :)
Díky :) . Ve 120ce je mechanická a ve 160ce pneumatická Grammerka :-/ . Možná to klame z fotek v úvodu tématu, tam je sedačka posunuta na pojezdech dopředu.[/quoteAno, mě spíš zajímalo, jestli by nebyl nějaký problém s uchycením té GRAMMERky...

adam

#404 Nový příspěvek od adam »

Do krystala jde gramerka v pohodě. Jen si musíš udělat mezikus, mezi sedačku a podlahu.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

6211 turbo

#405 Nový příspěvek od 6211 turbo »

Dobry chcem sa opitat na predny nahon nejde zapnut lanko ide potahnut aj olej ide do trubky co ide do kocky co tam moze byt chybne este ? dik

Odpovědět

Zpět na „Zetor 80 Crystal+“