Martinův TK

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Martin_TDi

Re: Martinův TK

#601 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Natočil jsem video jak to cvaká :
http://youtu.be/6HRakfze0UU

Jožo Kovalčík

#602 Nový příspěvek od Jožo Kovalčík »

Martin_TDi píše:Natočil jsem video jak to cvaká :
http://youtu.be/6HRakfze0UU
Tak podla toho ako to skáče bude vôla asi v tej plošine mne to tiež robilo, kúpili sme asi pred dvomi rokmi novú plošinu a teraz to skáče snaď ešte viac ako na tej starej :vztek: aj napriek tomu, že všetko sa pravidelne maže :) .

Nelinář

#603 Nový příspěvek od Nelinář »

takovou vůli tam mám taky, tak jsem zvědavý co bude příčina.

Martin_TDi

#604 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Tak to jsi mě moc nepotěšil, i tak díky moc za cenné informace.
No nic, přes zimu to rozhodím a mrknu se tomu na zoubky. Takto to nechci nechat aby to nebylo časem mnohem horší. Zkusím to nějak vymezit, vyvložkovat....

Martin_TDi

#605 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Zatím jsem se pustil do repasu závěsu - oka jsou fest natažená,takže to bude chtít vše převrtat a osadit bronzovými vložkami, pak by to mělo by to být OK. Našel jsem zapomenuté držáky pro pevnou fixaci polohy závěsu. Může mi někdo prosím odměřit právě v této poloze výšku zadního nosného rámu od země? Díky moc předem.
Přílohy
20141108_175317.jpg
20141108_175211.jpg
20141108_175125.jpg

ITS

#606 Nový příspěvek od ITS »

Ty bronzové vložky tam nebudou nijak držet a navíc ten závěs bude vždy kvedlat, což tu bronz stoprocentně vyláme. Oválné díry v ramenech ničemu nevadí, navíc usnadňují nasazování nářadí do tohoto závěsu bez "koulí". Pokud plánuješ nějaké nové originální nářadí, pak spíše pouvažuj o delších ramenech - tedy závěsu FDZ, pokud jej nemáš. Zároveň bych doporučoval předělat třetí bod na delší šroub - k tomu napřímit a prodloužit to rameno na děrovaném rámu.

No - hlavně ty díry nevložkuj.

Martin_TDi

#607 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Žádné nové nářadí nebude, stačí mi to co mám. Jen mi šlo o to, že pokud jedu s vlečkou na kouli, tak mi celý závěs chodí jak guma u trenek. Tak to pořeším cestou nejmenšího odporu - vyvložkováním. Dneska mi kámoš soustružník sdělil že bronz nemá, takže vložky budou z mosazi osazené a nalisované + pojištěné loctitem 603. Mělo by to nějakou dobu vydržet. Díval jsem se na ten závěs FDZ - zatím to pro mě nemá žádný extra benefit. Ale díky za informace - cením si každého názoru.

thovt

#608 Nový příspěvek od thovt »

V pouzdru musí být vůle, mám 2mm a je to akorát, protože až budeš orat hlína se dostane všude, nebo bláto z lesa .
Tady jsem řešil podobný problém
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 97&t=69997

přísloví: Na zemědělských strojích musí být zemědělská vůle.

Martin_TDi

#609 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Je mi jasné že vůle tam být musí, ale jak já mám z 20 mm děr 23-24 mm elipsy, tak to se mi už jeví trochu moc.

Uhu

#610 Nový příspěvek od Uhu »

Martin_TDi píše:Je mi jasné že vůle tam být musí, ale jak já mám z 20 mm děr 23-24 mm elipsy, tak to se mi už jeví trochu moc.
kup závěs, tam se taky nechá dát koule, je to paráda, nebo tam dej třmeny a ty si přitáhneš

Tom

#611 Nový příspěvek od Tom »

Pokud budeš dávat třmeny, tak odřež z desky současné uchycení ramen a převař ho před desku, aby když tam pak dáš ty táhla, tak aby byly upnuté v jedné ose s těmi rameny. Mrkni jak to mám já...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Martin_TDi

#612 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Díky za tipy. Díval jsem se Tome na to Tvoje profi řešení a moc se mi to líbí. Kde si kupoval ty šponováky?

Tom

#613 Nový příspěvek od Tom »

Moc profi to není, je to takový mišunk originálu a japonského závěsu, takže tam nejsou úplně optimální úhly, například táhla mezi horními a spodními rameny. Ale je to o 100% lepší jak to původní. Jak už jsem tedy napsal, šponováky, spodní ramena, třmeny atd. jsou z tříbodového závěsu co se montuje na japonské malotraktory (koupil jsem ho tady na foru od člena japan.nd), jen jsou o 8 cm zkrácené ramena, aby nebyla na zadek taková páka. V porovnání s původním závěsem jsou oka nových ramen asi v místě, kde jsou díry v rámovém závěsu. Při použití rámového závěsu je to tedy kousek dál, ale asi to zas není takový problém.
Třeba ten originál závěs kat.1 od Šálka je daleko robustnější a kvalitnější, ale toto (i se závěsem pro přívěs) nevyšlo ani na polovinu toho co stojí ten nový TBZ od Šálka.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

holdr

#614 Nový příspěvek od holdr »

Martin_TDi píše:Je mi jasné že vůle tam být musí, ale jak já mám z 20 mm děr 23-24 mm elipsy, tak to se mi už jeví trochu moc.

Ahoj, mrkni ne me predelani origo zavesu... Jsem strojar a zastavam hesla zadne zemedelske vule! Když je tam nechas, bude to casem horsi a horsi..

Martin_TDi

#615 Nový příspěvek od Martin_TDi »

No já jsem taky strojař, takže 4mm vůle mi vadí dost zásadně :) Ale nějakou vůli tam nechám určitě ;-) Díky , mrknu k Tobě do vlákna na inspiraci.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“