Hektor - Zetor 12145
Moderátor: Lukashil
Re: Hektor - Zetor 12145
No cena by mě taky zajímala. Tipnu 1kč/kg. Škrobárna je v Pejru že jo?
- Martin90
Cena se teď pohybuje okolo 1,76 Kč/kg. Škrobárna v Pelhřimově je, ale my dáváme do Horažďovic, z pole se to navozí na hromadu a potom se půjčí manipulátor a nakládá se to na kamiony. Jinak nezáleží tolik na tom, jak jsou dlouho brambory v zemi, jako na tom, jak je kvalitní sadba a ta musí být certifikovaná, jinak to škrobárny neberou. Samozřejmě se shnilé najdou, ale je to minimum.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
- pepa.traktor
nám je vozí v naturálijích a momentálně z 5q co je ve sklepě se od včera rána vaří jeden pařák za druhým jak to hnije před očima zbylo tak 2 q na jídlo zatím ale je podezření že se bude vařit dál i ten zbytek a pak nebudem jístcitrusek píše:To už je pěkný lán. Za kolik vykupují ty škrobáky? To vozíte rovnou tam nepřebrané, nebo s tím doma ještě něco děláte? Nebyly ty brambory moc shnilé když byly v zemi tak dlouho? My jsme vybíraly začátkem září a shnilých je hodně.
dovezli to z pole kde ůdajně stála dlouho voda a všichní ve vsi nasraný a vaří a vaří a přebírání je šílený tohle jsem nikdy takhle masivně nezařil za celé léta nazpět --té práce okolo to mě sere nejvíce
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
stema bramborama,stebou plne souhlasim:(jeto masakr,te práce okolo a a hnije to jak svine nevim co lidi kteriod nas kupovali ale me samotného meto sere..všechno co sme prebrali..navezli do sklepa tak zase postupne vyvazime a krmíme haveti,byka prasata,slepice,..shnitky obsahujou strasne moc vody jeto jak v rybniku skoro:(skoda mluvit nejradši bych pristi rok zasadil jeden radek prosebe a vysral se natopepa.traktor píše:nám je vozí v naturálijích a momentálně z 5q co je ve sklepě se od včera rána vaří jeden pařák za druhým jak to hnije před očima zbylo tak 2 q na jídlo zatím ale je podezření že se bude vařit dál i ten zbytek a pak nebudem jístcitrusek píše:To už je pěkný lán. Za kolik vykupují ty škrobáky? To vozíte rovnou tam nepřebrané, nebo s tím doma ještě něco děláte? Nebyly ty brambory moc shnilé když byly v zemi tak dlouho? My jsme vybíraly začátkem září a shnilých je hodně.
dovezli to z pole kde ůdajně stála dlouho voda a všichní ve vsi nasraný a vaří a vaří a přebírání je šílený tohle jsem nikdy takhle masivně nezařil za celé léta nazpět --té práce okolo to mě sere nejvíce
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)
Nám hnila hlavně Marabel, která byla z naší steré sadby. Co se kupovala nová sadba Marabel, tak ty jsou v pohodě a skoro nehnijí. Červené Red Anna taky nehnijí až tak moc. Všechny brambory co jsme přebíraly teď musíme přebrat znovu než je prodáme.
- zetorak jirka
Tak to je teda nářez s těma bramborama, koukám , že čím víc jich letos bylo , tím víc jdou do háje. Já mám -Adely- letos to byla druhej rok vlastní sadba, jednou za 4 až 5 let kupuju novou, Ale s nějakým nadměrným hnitím problém nemám. Po vyorání jsou 14 dní ve stodole na hromadě aby vydějchali a projevyli se kazy, a pak třídíme. to co je teď pytlích po 25kg tak je zatím v pohodě, eště jsme nic nevihodili, někdy se stane že najdem v pytli jednu špatnou, ale to je spíš tím že proběhla při třídění, neříká že to teprve nemůže přijít, třeba to do jara ze skladu vyteče taky , ale zatím to je jako každej rok bez problému. Brambory jsou v rašl. pytlích na roštu a v nastavených intervalech profukovaný ventylátorem a zatím pohoda.
Ta cena za průmysloví, je teda býda. to krmný (odpad) prodám líp. Ale je pravda, že ve velkých výměrách to je taky něco jinýho.
Ta cena za průmysloví, je teda býda. to krmný (odpad) prodám líp. Ale je pravda, že ve velkých výměrách to je taky něco jinýho.
Tady v okolí taky dávaj do Horažďovic, v PE je asi špatná cena. Ale něco by asi chtěli.Martin90 píše:Cena se teď pohybuje okolo 1,76 Kč/kg. Škrobárna v Pelhřimově je, ale my dáváme do Horažďovic, z pole se to navozí na hromadu a potom se půjčí manipulátor a nakládá se to na kamiony. Jinak nezáleží tolik na tom, jak jsou dlouho brambory v zemi, jako na tom, jak je kvalitní sadba a ta musí být certifikovaná, jinak to škrobárny neberou. Samozřejmě se shnilé najdou, ale je to minimum.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Zdravim chlapi potřeboval bych poradit,co je třeba všechno do převodovky když bych chtěl udělat z 8011 8045. Díky
- Martin90
Čep (hřídel) pomocného kola, kolo na pastorek diferenciálu a spojku, ale ta je ti asi jasná... .Misony píše:Zdravim chlapi potřeboval bych poradit,co je třeba všechno do převodovky když bych chtěl udělat z 8011 8045. Díky
kaja.h píše:Tady v okolí taky dávaj do Horažďovic, v PE je asi špatná cena. Ale něco by asi chtěli.
V PE nic moc cena a vycházely nám srážky pokaždé úplně jiné, tak jsme to tam zabalili. Teď tam tata nahrnuje brambory a už tam i vyvážejí konzum z bramboráren v tekutém stavu .
-
Super stroje! Musím se taky přidat ;) zajímá mě ale sedačka u Hektora, šla by tam dát nějaká vzduchová grammerka? Zdá se mi, že je to celé šouplé moc ve předu... Díky za odpověď
- Martin90
Díky . Ve 120ce je mechanická a ve 160ce pneumatická Grammerka . Možná to klame z fotek v úvodu tématu, tam je sedačka posunuta na pojezdech dopředu.ZdendaZetor píše:Super stroje! Musím se taky přidat ;) zajímá mě ale sedačka u Hektora, šla by tam dát nějaká vzduchová grammerka? Zdá se mi, že je to celé šouplé moc ve předu... Díky za odpověď
-
Často se tam dává vzduchová sedačka z Karosy. Je za desetinu ceny a tělo odpruží dobře
-
Díky . Ve 120ce je mechanická a ve 160ce pneumatická Grammerka . Možná to klame z fotek v úvodu tématu, tam je sedačka posunuta na pojezdech dopředu.[/quoteAno, mě spíš zajímalo, jestli by nebyl nějaký problém s uchycením té GRAMMERky...Martin90 píše:ZdendaZetor píše:Super stroje! Musím se taky přidat ;) zajímá mě ale sedačka u Hektora, šla by tam dát nějaká vzduchová grammerka? Zdá se mi, že je to celé šouplé moc ve předu... Díky za odpověď
- adam
Do krystala jde gramerka v pohodě. Jen si musíš udělat mezikus, mezi sedačku a podlahu.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
-
Dobry chcem sa opitat na predny nahon nejde zapnut lanko ide potahnut aj olej ide do trubky co ide do kocky co tam moze byt chybne este ? dik