Japonský rotavator
Moderátor: DYK
- Minihansol
Re: Japonský rotavator
Válec je doma vyrobený na šírku rotavatora, / také tenké kolesá budu zanechávať riadne hlbokú stopu.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Co sem koukal tak ty origo kolečka sou dost úzké - koleje. Jestli je budeš vyrábět tak je udělej široký ať ti je moc nedělaj.
ano mam tie kolieska tenke lebo aj origos su tenke, ono to asi funguje tak ze kolieska sa zaryju do zemi zrotovatorovanej a tym padom nejdu nizsie lebo pod je zem tvrdsia a tak drzia vysku, alebo je to hlupost ?
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, ale jestli jdou vzadu a ten rotavátor pracuje jak má (hlína najemno) tak se ti zaboří a regulovat můžeš leda prd. Já je mám aspon 10cm široký aby se nebořili... Ono to asi chce upravit, na druhým konci světa je trošku jiná půda...
Nie je to hlúposť, je to tak ako píšeš. Ak kolesá budú vzadu tak nechaj tam tie tenké čo máš už prichystané. Keď chceš kolesá do predu tak sú lepšie väčšie-široké. A že tie tenké kolesá budu zanechávať hlbokú stopu? No a čo? Nestaraj sa. Radšej tam bude tenká ale hlboká, ako plytká a široká stopa.Tie koľaje aj tak budú tam iba dočasne!tractor píše:ano mam tie kolieska tenke lebo aj origos su tenke, ono to asi funguje tak ze kolieska sa zaryju do zemi zrotovatorovanej a tym padom nejdu nizsie lebo pod je zem tvrdsia a tak drzia vysku, alebo je to hlupost ?
Ale kypriacy valec nie je vec na zahodenie, ak nemás kolesá aj valec je super!
no dik som si to potreboval overit nezavisle na sebe, kolieska mam tak preto to spravim, valec nespravim lebo nemam tolko materialu na to
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Minihansol: prosim ta ake mas rozmeri toho valca a co by si teraz na nom spravil inak a preco ? , rozhodol som sa nakoniec ze idem do toho valca lebo uz mam matros na to
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Toto je ťahokov
http://www.tahokov.cz/zabradli-ploty-brany
http://www.tahokov.cz/zabradli-ploty-brany
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
- Minihansol
Priemer cca 20cm a dlžka 100cm. Sú tam tri hviezdicové kolesa, na vrcholky je navarená pasovina 4x20mm, pasovina je zapustena do kolesa 8mm. Kolesá sú voči sebe pootočené, tak pasovina vytvára jemný závit. Medzera medzi pasovinou je 3cm. Celé je to uložené na dvoch ložiskách. Nemenil by som nič, mne to takto vyhovuje.tractor píše:Minihansol: prosim ta ake mas rozmeri toho valca a co by si teraz na nom spravil inak a preco ? , rozhodol som sa nakoniec ze idem do toho valca lebo uz mam matros na to
Rozhoduju se pro rotavator, jestli japonce, nebo HTL, nebo nejaky vykonnejsi "zakladac". Videl jsem tohle: http://www.youtube.com/watch?v=aWokqqt3wbw
Samozrejme, ze do nebes vychvaluji svuj vyrobek a porovnavaji neporovnatelne, reverzni rotavator s obycejnym. Je jasne, ze reverz nacpe prach nahoru a kameny se zbytky dolu.
Mne ale zajima, jak to to s hloubkou? Cinske HTL jedou do 18 cm. Japonske, co jsem videl, delaji 20 cm. Reverzni jsou ale melci, vetsinou treba jen 9 cm, coz je dobre tak na travnik, ale jinak mi to prijde malo.
Kdo s tim mate osobni zkusenost? Hloubka vede, nebo reverz vede? Jde mi o zpracovani pro vysev beznych plodin ne obili + brambory. Traktor 30 koni.
Samozrejme, ze do nebes vychvaluji svuj vyrobek a porovnavaji neporovnatelne, reverzni rotavator s obycejnym. Je jasne, ze reverz nacpe prach nahoru a kameny se zbytky dolu.
Mne ale zajima, jak to to s hloubkou? Cinske HTL jedou do 18 cm. Japonske, co jsem videl, delaji 20 cm. Reverzni jsou ale melci, vetsinou treba jen 9 cm, coz je dobre tak na travnik, ale jinak mi to prijde malo.
Kdo s tim mate osobni zkusenost? Hloubka vede, nebo reverz vede? Jde mi o zpracovani pro vysev beznych plodin ne obili + brambory. Traktor 30 koni.
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...
neví někdo kde sehnat spojku na válečkovou řetez k rotovátoru mitsubishi
bt66 píše:Nie je to hlúposť, je to tak ako píšeš. Ak kolesá budú vzadu tak nechaj tam tie tenké čo máš už prichystané. Keď chceš kolesá do predu tak sú lepšie väčšie-široké. A že tie tenké kolesá budu zanechávať hlbokú stopu? No a čo? Nestaraj sa. Radšej tam bude tenká ale hlboká, ako plytká a široká stopa.Tie koľaje aj tak budú tam iba dočasne!tractor píše:ano mam tie kolieska tenke lebo aj origos su tenke, ono to asi funguje tak ze kolieska sa zaryju do zemi zrotovatorovanej a tym padom nejdu nizsie lebo pod je zem tvrdsia a tak drzia vysku, alebo je to hlupost ?
Ale kypriacy valec nie je vec na zahodenie, ak nemás kolesá aj valec je super!
tak na tokovýhle rotovátor sháním spojku na válečkový řetěz, je to k bočnímu náhonu........
ta retaz sa nachadza vnutri tej prevodovky toho rotovatora ???od nahonu smerom dole alebo hore ???? taku retaz myslis ci aku ??????
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde