DTN 4
Moderátor: Franta.cz
Re: DTN 4
Ahoj, odfuk je až to poslední co se podělá, je zatuhnutej válec navíjení. Nastartuj, nafoukej vzduch a zdechni traktor, povol brzdu a začni navíjet - bez motoru. Po ukončení navíjení se ti hned musí volně otáčet buben, když to nepůjde tak válec vystříkej wédéčkem, pozor na pakny, a rozběhej ho. Za čas ho ale stejně budeš muset vyndat a vyčistit pořádně, jo a dej si do toho válce vratnou pružinu to je dobrá věc.
No když jí tam dáš Franto tak ten pístek běhá větším krokem a tolik se to nezadírá. Ta pružina venku stačí to jo ale pístek běha potom jenom tak 5 mm a ta voda co se tam dostane potom žere vnitřek válce když se to neleští manžetou.
Na obrázku je můj starý naviják.Je vidět že je tak seřízený, aby ho vratná pružina vrátila úplně nadoraz.Válce mě rezivěli z druhý strany.Válec nemá manžetu a že by pracoval zrovna v bezprašným prostředí se říct nedá.
Větším krokem to kvůli pružince uvnitř válce chodit nebude.To záleží na tom jak seřídíš pás.Pokud ho necháš hodně volnej tak pístek bude moc vylízat a prodře se o stěnu válce. To vahadlo ne něj tlačí z boku.
Větším krokem to kvůli pružince uvnitř válce chodit nebude.To záleží na tom jak seřídíš pás.Pokud ho necháš hodně volnej tak pístek bude moc vylízat a prodře se o stěnu válce. To vahadlo ne něj tlačí z boku.
Franto, ono je vlastně jedno, co kde kdo má, já jsem spokojenej s pružinou, ty bez pružiny, hlavně, že jezdí dřevo z lesa. Na něco se ale zeptám. Ten černej puntík u tématu, když se přihlásím, je něco jako černej puntík v 1 třídě ZŠ. Včera nic a dneska tam je, to jsem od tebe dostal známku ? Jenom abych věděl až dostanu doma od rodičů na prdel za co to je.
Hele Franto ty hulíš trávu, nebo něco tvrdšího požíváš? Jde o to že to co jsi napsal je zase mimo mísu.Franta.cz píše:Neplakat v koutě, ale jít dělat údržbu na traktoru.Ať se v pondělí v 8 nemusíš vracet z práce na dílnu.
- Michal Jankovic
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné, pátý naviják vyrobený v roce 1986 :-)Pilořitka píše:Ahoj Franto, tak konečně asi po 2 letech jsem blejsknul tan výrobní štítek DTN. Výrobní číslo 005.
Zetor 8145 s TUN 40 a Zetor 7045 s TUN 40
Zdravím chlapi
Mam dotaz..Nevíte zdali se necha do tohodle elektromagnetickeho ventilu koupit nové těsnění?Nechce se me kupovat novy ventil když chyba je v těchto dvou gumičkách.... Moc děkuji....
Mam dotaz..Nevíte zdali se necha do tohodle elektromagnetickeho ventilu koupit nové těsnění?Nechce se me kupovat novy ventil když chyba je v těchto dvou gumičkách.... Moc děkuji....
- Michal Jankovic
- Kontaktovat uživatele:
No myslím si že tady natomhle odkazu jsem je našel http://eshop.renopart.cz/uni/ stojeji asi 17 Kč a je tam toho víc jinak ty ventily opravujou a starý vykupojou v http://www.avoner.cz/
Zetor 8145 s TUN 40 a Zetor 7045 s TUN 40