CO JSTE DNESKA DĚLALI II ??

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
kenybz

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI II ??

#5296 Nový příspěvek od kenybz »

winch píše:Kamošovi som dorábal lemeše na pluhy, bolo to dosť tvrdé, no išlo to celkom dobre. No a potom som omylom poslal zánovnú pilku do kalenej ocele, len zdrnčala, a zúbky boli v prdeli :'( a tých sprostých slov :pistol: :evil:
ObrázekObrázekObrázekObrázek
pilku ti nabrůsím za pár minut

winch

#5297 Nový příspěvek od winch »

A vieš že som si na teba aj spomnúl :) :) no na jar ak sa stretneme ti ju prinesiem 8)
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

kenybz

#5298 Nový příspěvek od kenybz »

tak poreferuju o části práce co proběhla v poslední době
kovací lis je opravený, hdyraulika maká na 1 rovnačku plechu jsem přetěsnil a namontoval opravený variátor ten už jsem dělal před několika měsíci a zbývá jen zrekonstruovat elektrorozvaděč
oprášil jsem nástroje /neni to zdaleka všechno/ a musím udělat na ně stojan bo jak je to nahromadě je to nepřehledné a mlátí sa to o sebe matroš na to už mám tak až bude čas tak sa nato vrhnu...už mám aj orovnávač na brusku na pilové kotouče funguje perfektně a nechal jsem vypálit plechy na šuplík pro příslušenství...uklidil jsem kolem frézky a soustruhu a nemilosrdně vyházal věci z regálu které nebudu nikdy potřebovat do regálu jsem konečně šoupl otočák no tedˇ už jen ty držáky nástrojů co su už rozpracované mezitím další činnosti kolem baráku...
a včera jsem vytáhl u našich děravý dakon ze sklepa uvázal jsem hubcuk za vzrostlů tůju a vytáhly zme ho ven na paletu eště to odvézt do šrotu..
měli to nachystat a sehnat fošny no na tom žebřu to šlo dost blbě co už...
tož tak jo eště jsem pochvilkách opravoval narex vrtačku ze šrotu je obdivuhodné že neni spálený motor protože izolační plast byl vytečený a krápníky plastu znemožňovaly vytáhnout rotor ze statoru no nakonec sa to podařilo
byl tam vadný aj spínač s regulátorem ten jsem rozebral a opravil jo prach je sviňa a nejhorší je stavební a ze dřeva dostane sa to pod kontakty ve spínači a hotovo tož bacha na to...
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

duchodce

#5299 Nový příspěvek od duchodce »

.........uklidil jsem kolem frézky a soustruhu a nemilosrdně vyházal věci z regálu které nebudu nikdy potřebovat......

Myslíš že ne ?.......
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

DAFcif

#5300 Nový příspěvek od DAFcif »

Konečně jsem našel chvilku, zprovoznil PC a stáhl fotky. Z úterního vyvážení.
Obrázek

Čtyři fůry.
Obrázek

Slušně jsme si s dědkem protáhli kostry.
Obrázek

Příštím rokem tu budou čtyři řádky brambor.
Obrázek

A začala sklizeň kukuřice...
Obrázek

Obrázek

kenybz

#5301 Nový příspěvek od kenybz »

určitě ne to byly takové zgarby frézy které jsem našel kdysi v kovošrotu nic jsem o tom nevěděl a byl jsem rád že něco mám

Marián

#5302 Nový příspěvek od Marián »

pilku ti nabrůsím za pár minut[/quote]
Kenybz, mas nejaku masinu na brusenie pilovych kotucov?. Ja by som potreboval nabrusit, ale hlavne prehlbit a zrovnat kotuce na drevo s trojuholnikovym zubom. Kedysi mi to urobili v TONA Uh. Hradiste, teraz tam stoji Tesco.

kenybz

#5303 Nový příspěvek od kenybz »

mám brusku bp2a ještě k ní musím sehnat další brusné kotouče
je určena na broušení kotoučových pil do průměru 350mm hlavně pilky na kov jde s tím brousit i menší kotouče na dřevo tady je o tom nějaké psaní
http://www.tumlikovo.cz/rubriky/stroje- ... ovka/bp2a/

Baťa1

#5304 Nový příspěvek od Baťa1 »

taky sem spravoval vrtačku ze šrotu, (už ale minulé tyden) kenybzu to neni snýtovany ten spínač na tu vrtačku? já mám snýtované a to ty nytky odvrtat abych neposral ten bakelitek plastíček nevim teda Obrázek chtělo by ho to taky rozebrat moc nefunguje v nekteréch polohách přerušuje měl sem možnost tam dat buď obyčejné a nebo ten regulační ale asi je v něm taky omítka napadaná to byl vypinač z vrtačky od zedniků nebo spiš malta tam bude nakydaná rukojeť byla zaprasená od betónu pěkně sem ju opucoval ale do teho spinača budu muset vlist nefunguje moc dobře nové kupovat nechcu to by nemělo ten správné efekt a hlavně pocit úspěchu že vrtačka stála 60korun čili byla defakto zdarma a nové vypinač stoji pětistovku taky ani nevim jistě jestli tadyk ten malé s tym regulátorem se eště dá sehnat.. po deseti minutách hledáni sem ho našel, no divám se stoji 300.. ale jak řikám neměl bych ten dobré pocit s té opravy, si myslim že ten tavící se plast je tam dané schválně aby vytekl aby měl narex servis ve staré vrtačce je lakované papir a vinutí je omotany tkanicó a ta jaksi nevyteče ani se nijak nepokazí a to je dnes nežádoucí dnes je potřeba poruchu aby se mohlo réžovat z lidí prachy

teď mě kamoš vyprávěl jak se dělá eletrika -kabelážovy svazky- pro jednu hodně známó firmu co vyrábí traktory (nebudu psat jaky, je to zakázany) a přikázali aby každá dvacátá měla určité drát nalomené aby měl po nejaké době poruchu, je to hnus takto neco vyrábět, chlápek to pro ně leta vyráběl poctivě a oni řekli že jestli to tak pude dál tak pudó jinam kde jim ty poruchy budó vyrábět, potom neco vyrábjé, se řikalo S POCTIVOSTÍ NEJDÁL DOJDEŠ tak co to je kurwa dnes za dobu že toto nekdo vubec.. furt se mele jak je nutny se chovat ekologicky a žvásty-kydy-bláboly-zákaze (zakoazujó se žárovky vysavače a další kokotiny, za chvílu se zakáže déchat, už maji náběh zakázat kravám v kravině prdět že to dělá sklenikové plyn) a na druhé straně se schválně vyrábijó zmetky aby se mohlo znovu a znovu neco vyrábět a to jako není ekologická zátěž když se musí vyrábět-recyklovat-vyrábět-recyklovat takové bordel, kolikrát to ani nejde recyklovat a vyhazuje se to do díry nekam na skládku zahrne se to do zeme... ??? herdek už sem se zas nasral, to je ale hnus na tym světě, už by to lidstvo mělo vychcípat aby si ta zem oddechla..

kenybzu ty prizma kostky to taky je ze šrotu? snad né.. nebo jo? ktery hovado može cosik takovyho vyhodit dyť to stoji pár tisicovek, jako že se vyhazujó stary vystružníky to bych eště pochopil ale totok..
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

DanculSK

#5305 Nový příspěvek od DanculSK »

Baťa1 píše:teď mě kamoš vyprávěl jak se dělá eletrika -kabelážovy svazky- pro jednu hodně známó firmu co vyrábí traktory (nebudu psat jaky, je to zakázany) a přikázali aby každá dvacátá měla určité drát nalomené aby měl po nejaké době poruchu, je to hnus takto neco vyrábět
to snad nieje pravda.... :shock:
ved to ako ked sa posere nieco važne, skrz ten "dratek" nedajboze..................
tak pruser jak svina, a stihat budu vyrobcu kabloveho zväzku...
ja ked som robil v jedne nemenovanej firme kablove zväzky, pre auta do japonska, erbegove kable
tak na každý zväzok som lepil moje identifikačne udaje... :pistol: :typek:
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

Baťa1

#5306 Nový příspěvek od Baťa1 »

udajně só to dráty do GB
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

kenybz

#5307 Nový příspěvek od kenybz »

neni to ze šrotu je to za pár korun za bozošu a jsou párové 8)
jinak nic levného
http://www.verko.cz/prizmaticka-kostka- ... t-1-10609/
už jsem k té vrtačce kůpil ve šrotě aj šňůru klasicků gumovů kerá netvrdne v chladu
vypinač de rozlůpnůt nožíkem tady ten co jsem rozebíral je eště přilepený a ten tvůj má tavící nýty a nebo hliníkové?
rozebrat to pude ale jestli ti z toho neco vystřelí neznámo kam tak si vřiti jak baťa z dřevákama chce to dělat negde nejlíp v kuchyni gde je lino nebo dlažba
u toho mojeho přepínača byl jeden ten kolébkový spínač zatavený v plastu to samé z druhej strany ten jezdec s pružinků kerý na něho tlačí mosel jsem ten přetečený plast ořezat skalpelem a dat tomu původní jakš takš tvar ale jak jsem to viděl říkám si to nevypadá dobře a že to jako nepude ale jak říkám gdyž sa chce tak ide fšecko no né...

ZipBene

#5308 Nový příspěvek od ZipBene »

DanculSK píše:
Baťa1 píše:teď mě kamoš vyprávěl jak se dělá eletrika -kabelážovy svazky- pro jednu hodně známó firmu co vyrábí traktory (nebudu psat jaky, je to zakázany) a přikázali aby každá dvacátá měla určité drát nalomené aby měl po nejaké době poruchu, je to hnus takto neco vyrábět
to snad nieje pravda.... :shock:
ved to ako ked sa posere nieco važne, skrz ten "dratek" nedajboze..................
tak pruser jak svina, a stihat budu vyrobcu kabloveho zväzku...
ja ked som robil v jedne nemenovanej firme kablove zväzky, pre auta do japonska, erbegove kable
tak na každý zväzok som lepil moje identifikačne udaje... :pistol: :typek:
Nějak se mi to nezdá. Nechce se mi věřit, že by si výrobce traktorů objednal vadné svazky. Šikovný zákzník ve spolupráci z právníkem jim z toho dokáže udělat záruční opravu a jedou v tom zadarmo. Navíc pokud by to byl stejný drát, tak se to brzo provalí, že tyhle traktory jsou nespolehlivé díky elektrice a klesá jim prodej. Nevím je mi to divné.

vitex

#5309 Nový příspěvek od vitex »

staník

#5310 Nový příspěvek od staník »

Tak teď večer dovezl syn věž z Desty co mi dohodil kolega mekgaver 8) Ještě jednou mu tímto děkuji. Teď jen ji upravit do ramen a připojit hydrauliku.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

Zamčeno

Zpět na „Putyka“