StaPo 3011

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Auto-klassik

Re: StaPo 3011

#16 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Amatéři zpevňují blatníky i takhle
Z 2511.jpg

StaPo3011

#17 Nový příspěvek od StaPo3011 »

jojo,
přesně tohle mi navrhoval otec, ale tohle u mne fakt neprojde :-).
Navíc už mám koupenou sedačku spolujezdce (jen furt nějak není čas ji namontovat),
tak by se to s ní tlouklo o místo.

malotraktorpetr

#18 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

StaPo3011 píše:jojo,
Navíc už mám koupenou sedačku spolujezdce (jen furt nějak není čas ji namontovat),
a jak das to zpevneni jak das original sedacku ?
http://stroje.bazos.cz/inzerat/39318487 ... r-3011.php
ona ti drzi na tech drzacich brzdovych pasu :)
Auto klasik ti dal pekny obrazek jak udelat origo cabrio a ja bych volil verzi takovaou ze mas na boku rozvodovky na tri srouby misto udelal bych to s trubky nazohybane jak s fotky . Obrázek
udelas plotnu presne na tyto srouby udelas trubku tak aby drzele s fotky jak dal auto clasik a mas klid povedes to kolem blatniku a jak se prebulis tak te to bude castecne kryt spravne bys mel myt jednoduchy ram ale to odbocuji .

StaPo3011

#19 Nový příspěvek od StaPo3011 »

Auto-klassik píše:Tady se podívej
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 32&t=37074
prošel jsem linkovaný odkaz (všech 13 podstránek),
ale požadované výztuhy zadních blatníků na žádné z podstránek nejsou.
Asi nějaký omyl?[/quote]

To musíš mít otevřené oči !
Pokud budeš chtít tak mohu udělat záběr ze zadu.
Tohle origo držák pro kabrio.To co tě nabízejí ostatní je standarní držák pro 30-ku s kabinou a když kabinu odděláš tak to je amatérské kabrio.Téměř všechny kabria z hlediska bezpečnosti mají ochranný rám a to co je na fotce ale s demontovaným rámem.
kabrio.jpg
StaPo3011 píše:
Auto-klassik píše:
No, na téhle fotce toho opravdu moc vidět není, jen koncové pahýly na blatníku
(tak to mám v plánu řešit taky, tenhle konec u blatníku asi jinak ani pořádně vymyslet nejde).
Potřeboval bych vidět, k čemu je to chyceno na víku rozvodovky.

StaPo3011

#20 Nový příspěvek od StaPo3011 »

malotraktorpetr píše:
StaPo3011 píše:jojo,
a jak das to zpevneni jak das original sedacku ?
http://stroje.bazos.cz/inzerat/39318487 ... r-3011.php
ona ti drzi na tech drzacich brzdovych pasu :)
Auto klasik ti dal pekny obrazek jak udelat origo cabrio a ja bych volil verzi takovaou ze mas na boku rozvodovky na tri srouby misto udelal bych to s trubky nazohybane jak s fotky . Obrázek
udelas plotnu presne na tyto srouby udelas trubku tak aby drzele s fotky jak dal auto clasik a mas klid povedes to kolem blatniku a jak se prebulis tak te to bude castecne kryt spravne bys mel myt jednoduchy ram ale to odbocuji .
Jo, tohle řešení vypadá schůdně, to mne nenapadlo, místo zadní stěny rozvodovky to chytit na její boky, ony tam myslím opravdu nějaké závitové díry jsou :-), a jsou hned kousek vedle od těch placek držáků brzd. Z hlediska tuhosti by bylo sice lepší ty vzpěry nahnat více k ose souměrnosti traktoru, tj. dozadu na zadní stěnu (mohly by být i tím pádem tenčí), ale zase by to člověk musel dost opatrně vykoumat, aby se mu to nepotkalo s táhly hydrauliky, a případně i s tou sedačkou...
Takže asi to fakt vyhraje lešenářská trubka s plackou na bok rozvodovky, díky za tip...

malotraktorpetr

#21 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

jj a trubka vydrzi skoro vse :) dej tam silnostenku :) a plech si peken udelej tak at to vypada original :) flexou vyrezes :)
ale nejdriv si ustrihni karton a sneho udelej sablonu jak tvaru tak i diry a pak jen si to udelas na zelezo to same s trubka ma nejdriv si udelaj jednu plotny nasrubuj a pak jen naboduj a udelej podle jedne tu druhou :) vse bys mel udelat za pomocivrtacky felxi svarecky a propanu s horakem nahrejes trosku trubky :)

Auto-klassik

#22 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Nechtěl jsi to nepožádal si mě ,ale přesto ti tu fotku posílám . Příště už tak aktivní nebudu.
P9100529.JPG
Měj se !

StaPo3011

#23 Nový příspěvek od StaPo3011 »

děkuji za foto, aktivisto! -:)

malotraktorpetr

#24 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Presne co sem myslel a AUTO klasik to mysli v dobre :)

Auto-klassik

#25 Nový příspěvek od Auto-klassik »

malotraktorpetr píše:Presne co sem myslel a AUTO klasik to mysli v dobre :)

Hlavně by si měl vysvětlit to origo tvoje řešení ,které jsi navrhoval !

malotraktorpetr

#26 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Bež spat nebo pročitat co sem tu psal :) Možna te to tak zmáha .
/Jinak pišu pravopisně správně / Abys zas nerypal do mojeho psaní .

Auto-klassik

#27 Nový příspěvek od Auto-klassik »

malotraktorpetr píše:Bež spat nebo pročitat co sem tu psal :) Možna te to tak zmáha .
Neříkej mi hlavně co mám dělat.Starej se především o sebe a nemontuj se do věcí kterým příliš nerozumíš.Ještě dlouho se máš co učit ,aby jsi neplácal nesmysly.

malotraktorpetr

#28 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Auto-klassik píše:
malotraktorpetr píše:Bež spat nebo pročitat co sem tu psal :) Možna te to tak zmáha .
Neříkej mi hlavně co mám dělat.Starej se především o sebe a nemontuj se do věcí kterým příliš nerozumíš.Ještě dlouho se máš co učit ,aby jsi neplácal nesmysly.
Neřikej !! Vim že si ohodne starši tak ti rači ustoupim :) A nebudem zahlcovat toto vlakno našim chovanim :) Pokud si genialni tak si dej pred nick ING .

jimmy 4011

#29 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

Auto-klassik píše: Tohle origo držák pro kabrio.To co tě nabízejí ostatní je standarní držák pro 30-ku s kabinou a když kabinu odděláš tak to je amatérské kabrio.Téměř všechny kabria z hlediska bezpečnosti mají ochranný rám a to co je na fotce ale s demontovaným rámem.
Ochrannej rám všechny kabria skutečně nemají!
Fotka,kterou jsem sem dal je můj Zetor 2511-KABRIO.Originál.I s ORIGINÁL výztuhou.

PS:Klassiku,zajímal by mě zásadní rozdíl mezi originál kabriem a ,,amatérským" kabriem z původního budkového provedení.
Podle čeho to poznáš. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich

Auto-klassik

#30 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Je to podle r.v. a také podle země ,kde traktor jezdil,kam byl vyvezen a hlavně jaké tam měli bezpečnostní předpisy.To aby traktor splňoval předpis pro danou zemi musí zajistit buď výrobce nebo oficiální dovozce,který omezeně traktory upravuje pro splnění předpisů v dané zemi.
V ČR první 30-ky ochranné rámy kolem kabiny také neměly,to přišlo až časem/65-68/,kdy se zpřísnily bezpečnostní předpisy a rámy se montovaly již v Zetoru nebo se doplňovaly např. při GO.
Většina 30-tek kabrioletů jsou dovezeny zvenku/Francie Řecko.../ a podle toho buď rám mají nebo nemají.
Kabriolet z butkové 30-ky musí mít i další výztuhy /nejenom vzadu ty standartní pásoviny/ ,ale i výztuhy v předu popřípadě
uvnitř blatníků ,aby se blatníky nechvěly.30-ka nemá tak dokonale vyztuženy blatníky zevnitř z výroby,protože je původně konstruovaná jako traktor s butkou,která blatníky také vyztužuje.
Pokud tedy má kabrio ochranný oblouk,rám tak jsou blatníky dostatečně vyztuženy.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 2011-4011“