Pluh obracák 1x 25 cm, jaký?
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pluh obracák 1x 25 cm, jaký?
Koukám, agrobon tam má ten můj obracák od Šálka. Buď je to on nebo zdařilá kopie
2 ladiki: A prosímtě, na jaký rozchod (či světlost mezi koly) jsi s tím oral?
to antony: jejich pluhy jsou všude možně. I u prodejců japon. traktorů
to buggy: nevím, musel bych změřit, ale pokud si dobře pamatuji, tak byl nepatrně větší než má být origo za TK. Právě jsem kdysi četl, že i za tk se pluh posouval blíže ke kraji o 1-2 díry na té jejich typické liště. Je to hodně vidět na youtube, kde jsou videa z orby pon+tk. A hodně záleží na půdě! Navíc TK má kolem 1tuny.
to buggy: nevím, musel bych změřit, ale pokud si dobře pamatuji, tak byl nepatrně větší než má být origo za TK. Právě jsem kdysi četl, že i za tk se pluh posouval blíže ke kraji o 1-2 díry na té jejich typické liště. Je to hodně vidět na youtube, kde jsou videa z orby pon+tk. A hodně záleží na půdě! Navíc TK má kolem 1tuny.
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Antony30011 málo výrobců traktorů vyrábí vše, výrobce se vždy specializuje určitou věc a tu vyrábí ve velkém.
Dotěžoval mt8 115 Kg(základní váha 945 kg), aby to dobře oralo jinak to hrabe, a hodně důležité je mít správně nahuštěné kola na orbu každý výrobce doporučuje jiný tlak.
Traktora mám roztaženého na plno rozměry 1000 mm měřeno od středu pneumatik. PON-25-A mám na středové díře typické rámové liště, zároveň je to střed traktorka. Pokud by někdo měl zájem muž sem dát foto.
Pluh by měl mít hloubkové kolečko,stačí mít na různých místech jiný druh půdy, pluh s plazovými patkami vyjíždí a zajíždí hloběji do půdy jinak řečeno vlní se.
Dotěžoval mt8 115 Kg(základní váha 945 kg), aby to dobře oralo jinak to hrabe, a hodně důležité je mít správně nahuštěné kola na orbu každý výrobce doporučuje jiný tlak.
Traktora mám roztaženého na plno rozměry 1000 mm měřeno od středu pneumatik. PON-25-A mám na středové díře typické rámové liště, zároveň je to střed traktorka. Pokud by někdo měl zájem muž sem dát foto.
Pluh by měl mít hloubkové kolečko,stačí mít na různých místech jiný druh půdy, pluh s plazovými patkami vyjíždí a zajíždí hloběji do půdy jinak řečeno vlní se.
Tvoje konstrukce měla jednu chybku PON 25-A musí mít výkyv 2- 3mm na levou stranu a 2- 3 mm na pravou stranu, tuhle vůli řeší hlavice pluhu a typická rámová lišta, pokud by si měl manual k pluhu tak bys to vyřešil.od ladiki: Měl jsem konstrukci, pro zachování oboustraného orby, přímo na střed traktoru a ne a ne ten pluh seřídit, aby netahal ke straně. Bral velký záběr. Chtělo ho posunout blíže od středu ke kolu. Navíc jsem měl jednu slupici nataženou takže při překlopení, bylo nutné měnit 3. bodem sklon.
Naposledy upravil(a) thovt dne sob říj 11, 2014 11:33 pm, celkem upraveno 1 x.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Nějak nechápu, co tím myslíš?thovt píše:Antony30011 málo výrobců traktorů vyrábí vše, výrobce se vždy specializuje určitou věc a tu vyrábí ve velkém.
co jsi psal :
že pluhy Šalek bude nakupovat od jiné firmy a maximálně je bude kompletovat , aby měl sortiment produktů.Koukám, agrobon tam má ten můj obracák od Šálka. Buď je to on nebo zdařilá kopie
Naposledy upravil(a) thovt dne sob říj 11, 2014 11:45 pm, celkem upraveno 1 x.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To si nemyslím. Co vím, tak je sám vyrábí a dělá inovace...
No s těma inovacemi mysliš design , na PON -25 -A přes dvacet let stejný pořad se zasekávají kamínky mezi kotoučové krojidlo , MT8 -132.32 má nový motor Lamborghini protože slavie neexistuje udělal facelift kapoty, do bubnu brzd pořad leze hlína. tunning na hydraulice si muže udělat každý. v podstatě se to nezměnilo. U traktorka dal větší kola 18 .
Jiné traktory které jsou dražší už jsou na tom lépe.
Jiné traktory které jsou dražší už jsou na tom lépe.
Naposledy upravil(a) thovt dne ned říj 12, 2014 12:02 am, celkem upraveno 1 x.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukám, že spolu asi stejnou notu nenajdeme jestli si myslíš, že Šálkovy traktory jsou jen MTčka s jinou kapotou tak si to klidně dál mysli... Ale doporučil bych ti prvně si nastudovat detailně informace, ty Lamborghini
Přečti si mou poslední větu.
Tak sem se splet Lombardini .
Lamborghini vyrábí taky traktory.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Přečtu a nebudu proti. O tom že třeba Antonio Carraro je někde jinde se třeba přít nebudu. Ale taky cenově, že? Než sem koupil Vineu, tak sem pátrat
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Netroufam si hodnotit a nemam potrebu ti nic dokazovat takze rikam znova, co si myslis to si mysli - pokud si myslis ze Belarus je lepsi jak MT s jinou kapotou, prosim
Všichni Italové dělají traktory. I ten Lamborghini.thovt píše:Přečti si mou poslední větu.
Záber 328 mm??? No, asi niečo si trošku prepočítal! Pozri ten nákres! Pôvodné kolesá na TK majú šírku iba cca. 16 cm. Ale ak máš širšie kolesá, tak treba ich roztiahnúť na takú šírku, aby boli od seba cca. 70 cm (nie rozchod, ale vnútorná medzera medzi kolesami !), a tak bude to dobre. Ja mám presne 70 cm a super.Buggy píše:Asi náhražka krojidla. No jestli to j´de pod povrchem a nesbírá to bordel proč ne?
Ale měl bych dotaz na majitele Pon 25. Jak je to se záběrem tohoto pluhu, on má tělesa trošku vyosená, jako že při svislé slupici není hrana brázdy přesně v ose traktoru, ale kousek blíž ke kolu, které je v brázdě? Protože při doporučeném rozchodu kol 880 mm a uvažované šířce pneumatiky 200 mm by při hloubce orby 180 mm, svislé slupici a nulovém sklonu pozemku měl záběr 328 mm?
A že "...při svislé slupici není hrana brázdy přesně v ose traktoru..." ???
Zase nesúhlasím s Tebou, pozri fotku dole a vidíš že hrana pluhu je presne (ale aspoň skoro) v ose traktoru!