Pluh obracák 1x 25 cm, jaký?

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Buggy

Pluh obracák 1x 25 cm, jaký?

#1 Nový příspěvek od Buggy »

Protože mě asi čeká výměna pluhu, chtěl bych vědět, jestli tady není někdo,kdo by dokázal porovnat jejich práci, případně doporučit jiný?

Co jsem zatím koukal, šly by Pon 25 a, APO 701? Chtěl bych něco takového, tyhle oba mají myslím 25 záběr, 18 hloubka. Koukat ještě po něčem jiném? Případná úprava nevadí, bude to za japonce do 3BZ. Nový za 15 000 ne, tolik nedám.

Díky za rady!

malotraktorpetr

Re: Pluh obracák 1x 25 cm, jaký?

#2 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

kup si radlicu a predradlicku a udelejsi :) nejlepsi je sehnat konaka to mas 15*25 cm :) a vylepsitho predradlickama :)

malotraktorpetr

#3 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

zetorak jirka

#4 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Buďto tak klame fotka, a nebo to snad ani nemůže vorat a zaklápět, obzvlášť s tím háčkem na bordel za nožem. možná tak apsolutně čistou hlínu, možná.

malotraktorpetr

#5 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

:O toho sem si nesiml ale ted se divam am to vice novych pluhu ale proc ?

Buggy

#6 Nový příspěvek od Buggy »

Asi náhražka krojidla. No jestli to j´de pod povrchem a nesbírá to bordel proč ne?

Ale měl bych dotaz na majitele Pon 25. Jak je to se záběrem tohoto pluhu, on má tělesa trošku vyosená, jako že při svislé slupici není hrana brázdy přesně v ose traktoru, ale kousek blíž ke kolu, které je v brázdě? Protože při doporučeném rozchodu kol 880 mm a uvažované šířce pneumatiky 200 mm by při hloubce orby 180 mm, svislé slupici a nulovém sklonu pozemku měl záběr 328 mm?

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Antony30011 »

Kup klasiku PON 25, je to celkem vymakanej a hlavně vyzkoušenej pluh. Kluci co ho maj k TK/MT si ho jen chválí. Když projedeš sekce v týhle kategorii, určitě o něm něco najdeš

thovt

#8 Nový příspěvek od thovt »

Antony30011 pluh PON25-A s chválou to moc nepřežeň nevýhody má také, kotoučové krojidla se zasekávají kameny, na zavorávání hnoje kotoučová krojidla demontují sundavat hnůj nebudu ani komentovat , obracení pluhu dělám, že zesedám z traktoru už jsem si stačil hnout zády. Přípojení není klasický na trouhelníkový rychlo-závěs, ale na zadní rámový závěs. Pak důležité umět pluh seřídit dobrý mít k němu manuál, lépe když někdo to ukáže jak nato. Abych nekritizoval pokud se seřídí správně orá pěkně.

Pluh APO 701 nemohu hodnotit nemám ho manual je http://www.ulozto.cz/xfJzemC/mini-mt8-0 ... po-701-zip ,připojuje se 3 bodově, obrací se tahem páky k sobě.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Antony30011 »

Nepřeháním, ale co jsem četl byla s ním více-méně spokojenost. Lepší jak nevyzkoušená čína, polsko :-/ já kdybych teď kupoval pluh, asi taky sáhnu po APO 155 na úkor toho mýho. To říkám zcela upřímně

thovt

#10 Nový příspěvek od thovt »

APO -155 je jednoduchý na seřízení má hloubková kolečka, souhlasím s Antony30011

Buggy

#11 Nový příspěvek od Buggy »

Kuci, super, ale do tříbodu, na bod tahu a překlápění na páku si to předělám tak jako tak, ale abych se dostal na záběr 25 cm, musím mít osu překlápění a slupice v ose traktoru, no a mám za to, že APO záběr přidává, kdežto PON ubírá, protože jsou dělány za traktor s menším resp. větším rozchodem kol, tak kolik toho předělávání bude, kdyby to byl jeden z těchto typů. Každý z těchto továrních pluhů bude kloudně seřízený pěkně orat, jde o to nepomrvit tu přestavbu za japonce.

thovt

#12 Nový příspěvek od thovt »

Buggy co ti mohu poradit viděl jsem pluh za zetor 25 na historické orbě pod Řípem že měl pluh něco podobného http://www.bazos.cz/img/1/546/37988546.jpg tahal jen za provaz bud šel pluh dolu nebo dolu opravdu jednoduché a měl to spojené řetězem.
Než vymejšlet redukce.
http://www.malotraktory.szm.com/pluh/pluh.jpg
Mrk nise na to http://www.youtube.com/watch?v=9qlf3zsCKyw možná to tam uvidíš

ladiki

#13 Nový příspěvek od ladiki »

Ahoj,

PON 25A jsem měl. viz.odkaz

Buggy

#14 Nový příspěvek od Buggy »

Měl? Proč jsi měnil?

ladiki

#15 Nový příspěvek od ladiki »

Měl jsem konstrukci, pro zachování oboustraného orby, přímo na střed traktoru a ne a ne ten pluh seřídit, aby netahal ke straně. Bral velký záběr. Chtělo ho posunout blíže od středu ke kolu. Navíc jsem měl jednu slupici nataženou takže při překlopení, bylo nutné měnit 3. bodem sklon.

Koupil jsem PN 20_2+1 s agrobonu a na dvě radlice oře dobře. Tu třetí dávám jen u krajů pole, od plotu. Chtělo by to předradličky. A kotoučové krojidlo na zadní radlici. Chtěl bych to potunit, ale není čas. Mám Kubotu B1400 a bez dotížení to nebyla žádná sláva. Dotížil jsem 120 kg na zadek a 30kg na předek a je to znát.
Oproti PONu jde orba rychleji.

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“