Tomovo TZ 4K 14
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tomovo TZ 4K 14
První pravidlo ekonomiky
Ahoj Tome,
mohl bych vědět z čeho je použit řetěz na Tvém sazeči brambor? Chci si taky jeden postavit, tak lovím na fóru informace.
Díky
mohl bych vědět z čeho je použit řetěz na Tvém sazeči brambor? Chci si taky jeden postavit, tak lovím na fóru informace.
Díky
Je to řetěz z Jawy... 250, 350, 175... myslím že tam je stejný.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Díky,
takže typ 420, nebo 428. Je to tak? A jak dlouhý. Viděl jsem že prodávají s různým počtem zubů. Stačí jeden, nebo jsi ho skládal např ze dvou?
takže typ 420, nebo 428. Je to tak? A jak dlouhý. Viděl jsem že prodávají s různým počtem zubů. Stačí jeden, nebo jsi ho skládal např ze dvou?
To označení nevím, ono je to celkem jedno... Měl jsem rozetu z kývačky, tak jsem k tomu sehnal druhou a dva řetězy. Ta délka je na Tobě, záleží jak chceš mít velký zásobník, kolik misek atd. Počet misek zase závisí na velkosti pojezdových kol a spodní rozety.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Něco z tahání řepy, sklizené Hokaida...
... úklid chrástu a vylehčování půdy pískem...
... a velké přání se stalo skutečností....
... úklid chrástu a vylehčování půdy pískem...
... a velké přání se stalo skutečností....
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Sakra ten kombajn na ten sem koukal na bazosi, je to on?
No teď byl v poslední době na bazoši asi jenom on... Je to úžasně jednoduché a lekoučké... zatáhneš si to kam chceš bez použití jakékoliv techniky... Uvidím jestli to výkonostně bude TK zvládat, kdyžtak na vyorávání půjčím větší traktor...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ja si rikam ze je mi povedomej a to je pytlovaci nebo na vysypavani?
-
Tome prosím dovez mi Tatru hlíny a já ti dám ze zahrady,tady je písek až hrůza
No koukám na to pískování, u nás se do země dává vše, co shnije, protože tu máme písčitohlinité půdy nebo přímo spraše. Takže chrást se tu vůbec nevyváží z pole, ale nechá jako zelené hnojivo.
A toho jednoosáka jsi slečně dal trochu dohromady?
A toho jednoosáka jsi slečně dal trochu dohromady?
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Jednoosák jakš takš funguje... řadí sice jenom 1, 2, ale to celkem na ty krátké přejezdy stačí. V zimě komplet GO převodovky a brzd, tak to snad vychytám. Vylehčovat musím, jsou to půdy které dlouho ležely ladem a pak tady byla lesní školka, takže se to taky moc často neobracelo. Jsem zastáncem toho, aby co nejvíce biologických zbytků zůstávalo na poli, ale bude tam česnek, takže tam chci nechávat co nejméně zbytků co budou hnít... I tak jich je tam až moc. Bohužel, nemám jinou možnost... Špatně jsem si rozvrhl co kde zaseju a zasadím, takže řepu jsem měl uprostřed pole... Pod česnek to chce naorat co nejdřív.... no snad příští týden... Ale chrást přišel na kompost, který zase příjde na pole, takže jsem tu půdu o nic nepřipravil.
Kombajn je na pytle, ale uvažuji, že zruším ten prostřední pás na kameny a stáhnu ho normálně buď do pytle nebo do nějakého zásobníku. Kameny nemám, tak je nemusím řešit.
Kombajn je na pytle, ale uvažuji, že zruším ten prostřední pás na kameny a stáhnu ho normálně buď do pytle nebo do nějakého zásobníku. Kameny nemám, tak je nemusím řešit.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Spíš bojuju s jiným problémem... a to je přílišná vlhkost.... ostatně jde to vidět z fotek... Meliorace jsou úžasná věc do té doby, než se drenážky rozlámou... Takže už mám vymyšlený způsob odvodnění, teď to jen během zimy udělat.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tom prosimta to na poslendej fotke kombajn nejaky ?
Idú dve stíhačky a jedna nestíha...
Iseki tu 180f http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=63978
Zetor 7211
Fortschritt E512
Fortschritt E514
Rohr 24RA
Zetor 5611
Iseki tu 180f http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=63978
Zetor 7211
Fortschritt E512
Fortschritt E514
Rohr 24RA