fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#3421 Nový příspěvek od poulm »

Nějaké foto zaorávání hořčice:
Přílohy
IMG0165A.jpg
IMG0164A.jpg
IMG0163A.jpg
IMG0162A.jpg
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

cipisek

#3422 Nový příspěvek od cipisek »

Teda! Ty to zaoráváš na stojato? :shock: teda ale krásně to zaklápí. Já tu Hořčicu napřed musím poséct a na 2x jinak mi ju nezaoře..Loni měla ta hořčice 1.40m na výšku a byla strašně hustá. letos ju mám malinkatou ale v plánu je orba až na Listopad takže ještě něco naroste.. tak mě napadlo.. pěstuje se vůbec tady v Čr Horčice na Semeno? nikde jsem totiž pole oseté Horčicou na sklizeň nikdy nepotkal.
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....

poulm

#3423 Nový příspěvek od poulm »

Letos měl kolega zaseto na výmlat 5ha,no něco zmoklo a zničilo se,takže se vymlátily cca 3ha,zbytek šel pomulčovat.

Na obrázku to vypadá zdánlivě relativně dobře,ale neboj,taky se to často ucpe a udělá se hromada.Ten Agronom zaklápí dobře a má velké límce a ten dlouhý rám co se neotáčí tu hořčici pěkně pokládá,ale mnohem lepší by to bylo,kdyby každá radlice měla svoje kotoučové krojidlo,kdysi jsem to tak měl na trojáku PH1-335 za 69kou a zaorával jsem hořčici i 2m vysokou bez problémů. Možná nad tím zase pouvažuji,akorát teď potřebuji 10 krojidel :zapomel:

tomous

#3424 Nový příspěvek od tomous »

Kdy jsi tu hořčici sel? Já ju mám přes měsíc a je tak 15cm vysoká a nechce skrz to zkur..ný mokro růst.

tomous

#3425 Nový příspěvek od tomous »

cipisek píše:Teda! Ty to zaoráváš na stojato? :shock: teda ale krásně to zaklápí. Já tu Hořčicu napřed musím poséct a na 2x jinak mi ju nezaoře..Loni měla ta hořčice 1.40m na výšku a byla strašně hustá. letos ju mám malinkatou ale v plánu je orba až na Listopad takže ještě něco naroste.. tak mě napadlo.. pěstuje se vůbec tady v Čr Horčice na Semeno? nikde jsem totiž pole oseté Horčicou na sklizeň nikdy nepotkal.

Já jí měl 10ha a pěkně se mnou vydrbalo počasí.......

poulm

#3426 Nový příspěvek od poulm »

Sela se někdy v druhé půlce července po ozimém ječmenu :) 8)
Takže hezky narostla,druhá půlka pole je mokřejší,takže tam byla tak hustá,že už se to pod pluhem neprotáhlo a kolega ji musel pomulčovat :)

frturek1

#3427 Nový příspěvek od frturek1 »

tak to zaklapi nadherne, ja mam takovej problem doufam ze nebude vadit kdyz ho tu odprezentuju, mam rozsirenou 7745 a trubkovou roudnickou trojku a porad mi nedoklapi prvni radlice kdyz pluh nasteluju vic k prave strane tak doklapi krasne ale zas mi to taha traktor z brazdy, nevite co s tim za kazdou radu budu vdecen

tomous

#3428 Nový příspěvek od tomous »

To asi bude tím,že máš traktor rozšířenej. Není na tom tvým pluhu šroub na seřizování bočního tahu? Tak jak to bejvalo na privátech.

frturek1

#3429 Nový příspěvek od frturek1 »

jo asi je deda rika ze se tim steloval zaber ale je to na bejka zarezli.

koprkam

#3430 Nový příspěvek od koprkam »

Tak tomu se říká kvalitní orba :) Jojo zaklápí ti pluh krásně :) Hele chlapci, provozujete někdo v čechách vleky HW 8011? Kolik na ně může byt naloženo 9 tun? A jak je to vlastně, když bych to dotáhl z Polska, kde to maj bez značek, jde to nějak legálně provozovat?
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.

poulm

#3431 Nový příspěvek od poulm »

Ten seřizovací šroub na čepu levého ramene na těch starých nesených roudnických pluzích slouží hlaně na srovnání pluhu do osy traktoru aby ho to netahalo bokem,sice to může vypadat že se s tím seřizuje záběr,ale jeho funkce je trochu jiná.
Jinak co se týče seřízení první radlice,tak se holt vždy musí přizpůsobit rozchod kol traktoru k pluhu a ne obráceně.
U velkých pluhů,kde se naopak dá seřizovat záběr první radlice je to zase něco jiného.
Tohle jsem řešil u neseného Priváta,také mi první radlice nedohazovala pořádně,částečně jsem to vyřešil delším ostřím,aby tu širší skýbu radlice dokázala odříznout celou no a hloubku zase třetím bodem.Takže zkus tam dát třeba ostří co má 50cm,nebo to původní nadvař nějakým starým o 15cm a uvidíš jak to půjde.

Co se týče vleku HW80, no co vím tak jsou příšerně drahé jak v německu tak i v polsku. Pokud ho od někud dotáhneš bez SPZ,tak je to problém,bez origo papírů to nepřihlásíš a nejjednodušší bude na to dát papíry z české vlečky a přizpůsobit rozměr kol. Vím že to není optimální řešení a taky obnáší problémy a rizika,ale raději to celé zvaž. Pořád si myslím,že se ještě u nás dají pořídit české vlečky i s TP nejlevněji oproti okolním státům.
Pokud potřebuješ větší tonáž,tak to řeš autovlekem jako já,dají se koupit celkem rozumně už i přetypované.
Teď byla na Bazoši 10.10ka za 42tis,sice rezavá,ale s přetipovanými papíry,zbytek si už člověk opraví,je to jenom kus železa.

hotday

#3432 Nový příspěvek od hotday »

Ahoj pani,

riesim dost velky problem, stale mi tecu rychlospojky na zt...zacal som pouzivat bajonetove, ale neviem kupit, resp. su nedostupne gumicky do nich a vzdy ked tam dam novu, tak vydrzi mesiac a potom zacne zase tiect. chcel by som skusit ten rusky typ rychlospojok, ale chcel by som nakupit nove a pozeram po niecom takomto:
http://www.sts-holding.ru/catalogues/hy ... /PLT14.php
http://moskva.all.biz/mufty-bystrorazem ... Cj8VleWbM1
http://www.russpromtool.ru/products/muf ... sm-i-mbrsp
http://r-h-t.ru/~Mufty-bystrorazemnye
http://www.mti.by/GoodsItem.4865.aspx

ako to riesite vy???

poulm

#3433 Nový příspěvek od poulm »

Jaký bajonet máš na mysli?
Já používám rychlospojky RK12 a jsem s nimi maximálně spokojený,mám to na všem:

Obrázek

Obrázek

Akorát mají drobnou nevýhodu,že když zůstane ve větvi od stroje trochu tlak,tak nejde zatlačit a musím povolit matici na hadici a odsrknout olej.No a klasický problém na ZTéčku,že za chodu motoru plovoucí vývod také nejde zatlačit. :-/ Už se to tu taky probíralo.

frturek1

#3434 Nový příspěvek od frturek1 »

poulm píše:Ten seřizovací šroub na čepu levého ramene na těch starých nesených roudnických pluzích slouží hlaně na srovnání pluhu do osy traktoru aby ho to netahalo bokem,sice to může vypadat že se s tím seřizuje záběr,ale jeho funkce je trochu jiná.
Jinak co se týče seřízení první radlice,tak se holt vždy musí přizpůsobit rozchod kol traktoru k pluhu a ne obráceně.
U velkých pluhů,kde se naopak dá seřizovat záběr první radlice je to zase něco jiného.
Tohle jsem řešil u neseného Priváta,také mi první radlice nedohazovala pořádně,částečně jsem to vyřešil delším ostřím,aby tu širší skýbu radlice dokázala odříznout celou no a hloubku zase třetím bodem.Takže zkus tam dát třeba ostří co má 50cm,nebo to původní nadvař nějakým starým o 15cm a uvidíš jak to půjde.

Co se týče vleku HW80, no co vím tak jsou příšerně drahé jak v německu tak i v polsku. Pokud ho od někud dotáhneš bez SPZ,tak je to problém,bez origo papírů to nepřihlásíš a nejjednodušší bude na to dát papíry z české vlečky a přizpůsobit rozměr kol. Vím že to není optimální řešení a taky obnáší problémy a rizika,ale raději to celé zvaž. Pořád si myslím,že se ještě u nás dají pořídit české vlečky i s TP nejlevněji oproti okolním státům.
Pokud potřebuješ větší tonáž,tak to řeš autovlekem jako já,dají se koupit celkem rozumně už i přetypované.
Teď byla na Bazoši 10.10ka za 42tis,sice rezavá,ale s přetipovanými papíry,zbytek si už člověk opraví,je to jenom kus železa.
ok, uz je zorano, tak mam na rok cas se poprat s tim zarezlim sroubem, kazdopadne diky za rady

hotday

#3435 Nový příspěvek od hotday »

poulm píše:Jaký bajonet máš na mysli?
Já používám rychlospojky RK12 a jsem s nimi maximálně spokojený,mám to na všem:

Obrázek

Obrázek

Akorát mají drobnou nevýhodu,že když zůstane ve větvi od stroje trochu tlak,tak nejde zatlačit a musím povolit matici na hadici a odsrknout olej.No a klasický problém na ZTéčku,že za chodu motoru plovoucí vývod také nejde zatlačit. :-/ Už se to tu taky probíralo.
ano, ano, presne toto mam...ja s nicim takymto nemam problem len s tym, ze mi tecie olej aj ked je pripojene nieco cez spojky a aj ked nic nieje pripojene. proste stale...a uz som to lestil, atd...nic nepomaha...uz som fakt nasrany...aky rozmer gumiciek tam pouzivate???

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“