Motorové pily
Re: Motorové pily
Zkus povolit zatku benzínu. Mi to dělalo taky bylo ucpané odvzdušnění.Pak už asi jedině jestli nesaje kolem kliky.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Peetane, vyzkoušej jen v rychlosti tři jednoduché věci - to odvzdušnění nádrže bývá zanešené dřevěným prachem, pak se podívej na palivovou hadičku, bývají v ní občas mikrotrhliny a pak přisává vzduch nejčastěji hned u karbu jak je nasazená na naustek, pak v průchodu blokem a nebo nádrží a občas i v nádrži těsně pod vstupem do průchodky (to by možná vysvětlovalo, proč ve svislé poloze blbne, ale na ležato při kácení a při výkyvech při odvětvování jede), taky by mohla mít ostrý zlom a nebo skřípnutá mezi nádrží a blokem (neměnil jsi před tím pružinu? občas se to někomu podaří při tom). A poslední věc, zkontroluj impulsní hadičku a připadně si i vyčisti ten naustek z klikové skříně, bývá u husy ucpaný (protáhnout drátkem, profouknout, neboj, nic nepropichneš, píst do horní úvrati a poslouchat u karbu, jestli fučí do skříně vzduch). Až to budeš dělat, mrkni i na manžetu sání, jestli není hnutá a nebo prasklá, máš to po cestě .
Pokud nic nezjistíš, sundej olejové čerpadlo a mrkni se na gufero a ložisko kliky, jestli není uvolněné. Bývá volné pouzdro ložiska v bloku a nebo vysypané a kuličky se potom seběhnou dole když řežeš ve svislé poloze a rozběhnou se když řežeš na ležato.
Pokud nic nezjistíš, sundej olejové čerpadlo a mrkni se na gufero a ložisko kliky, jestli není uvolněné. Bývá volné pouzdro ložiska v bloku a nebo vysypané a kuličky se potom seběhnou dole když řežeš ve svislé poloze a rozběhnou se když řežeš na ležato.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Tak já dostal od mladejch k narozkám IKRU-1800-35 moc nadšenej jsem nebyl elktrikám moc nevěřím. Po prvním řezání asi 3 špaliky nádrž na olej prázdná olej tekl všude jen né na lištu--hned druhý den na reklamaci-trvalo jim 3 týdny než ji opravili(prasklá nádrž ve sváru) dnes první opravdové řezání metrového dřeva no docela dobrý nechá si dost líbit i slušně zamačknout do dřeva.Dával jsem až 4 štěpiny na sebe a nebyl problém-řezal jsem asi hodku a púl.Jen jsem si nemohl zvyknout na ten okamžitý nástup a zastavení rychlosti řetězu takový divný.JinakJapa píše:Pánové díky za rady, původně jsem uvažoval nad Narexem, zaujal mě tam ten výkonný motor, ale dám na radu zkušenějších a rozhodnu se mezi Makitou a Dolmarem.
No mám za to že máš zanesený sítko v karburátoru, počítám že ten karbec to sítečko má, rozebranej jsem ho neměl. Jestli to bude ono tak dej novej palivovej filtr, je novej karbec ale to se zanese strašně rychle když filtr propouští.Peetan píše:S dovolením taky vznesu dotaz....
HQ 372: Na kácení a odvětvování uplně vpoho. Pokud člověk občas pustí plyn a přidává, tak je to cajk, ale jak začnu manipulovat kulatinu, nebo špalkovat palivo, tak chcípe. Prostě přidržená v tahu u tlamy nevydrží. Na chvilku to vylepší půlplyn, ale jak ji dám do řezu a sešlápnu, tak zase chcípne a za tepla není možný ji nastartovat.
Měnili mi karburátor za novej. to nebylo nic platný. pak myslím, že už jedině zapalování, nebo je fouklá na klice.
Je 4 roky stará. Dělám s ní cca 200prm paliva ročně a zhruba 1000 kubíků v těžbě. Údržba žádná. Jen vzduch. filtr a sejtko...
Já se omlouvám, že to sem zase zatahuju, ale chtěl jsem jen zdělit, že už i výrobci se na to pseudotestování nemohou dívat a nemlčí, dokonce neváhají podpořit i konkurenční značku, protože takto si férovej konkurenčí boj asi nepředstavují. A taky to píšu proto, aby bylo vidět, že jsem si jen tak něco tehdy nevymyšlel a že na tom asi něco bude. A z čeho "to" žije? Není už myslím pochyb.Chip&Dale píše:Tak to je rachot... co u jednoho je jako vada, o tom se u druheho mlci.DYK píše:Nevím jestli jsi po těch "testech" šel nějak do hloubky, ale, tak nám vyšel zase nový test pil!!! Mám ho zatím jen v písemné podobě a k dnešnímu dni a hodině není na stránkách http://www.itest.cz/ Ale když se tam podíváš na test bubnových sekaček z června a pročteš si výsledky proč to proč ono a co musíš si sám udělat obrázek. Třeba sekačka ABG je jí vytýkáno, že nemá tuhý rám a foukaná kola jsou taky mínus. Přitom sekačka od Vari Agatha má úplně stejný rám a podvozek, jen jiný motor a kryt a tyto nedostatky nemá. Navíc teda s nefoukanejma kolama je tam jen jedna a u ostatních to nevadí. Atd. atd. Ne to je hamba blit, ale užij si to.
Cely je to ryze subjektivne poskladana hitparada. Vsadim se, ze pristi rok, kdyby udelali stejnej test, tak jim to vyjde uplne jinak.
Nechapu, z ceho ten web zije...
Ale to nijak nevybocuje z moji zkusenosti. Nediv se pak, ze testum neverim. Tu pilu jsem kupoval drive, nez jsem znal tento web. Dneska uz bych treba prolezl cely vlakno o pilach a dival se na to jinak. Jsem sice s pilou spokojenej, ale je to spis nahoda, nez rana jistoty.
http://www.vari.cz/o-nas/aktuality-novi ... art:40773/
http://www.dakr.com/novinky/detail/pode ... bavila.htm
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Vubec jsem nepochyboval, ze ten test je mimo misu, jenze tento je nastesti do nebe volajici hovadnost. Problem je, ze u nekterych testu to laik nemusi poznat a skutecne hodne vyrobcu tlaci na reklamu. Ostatne - vis urcite sam, jake bylo heslo Henryho Forda ohledne posledniho dolaru.
Tak, jako na mnoha diskusich ctu, jak se lidi ohaneji ctryricet let zkostnatelym nazorem na politiku, tak bohuzel fura lidi jeste zije mentalne v dobe, kdy v bedne jedina reklama byla na Vitanu a prostejovske hadry. Neumi se zamyslet, jak z nich nekdo dela blbce.
A vyrobci sracek to staci. Ve skupine deseti potencialnich zakazniku budou treba dva jak takz znali amateri, dva profici a sest totalnich tupanu. Vsech deset ale ma penize. Takze je pro ne lepsi prodat tem sesti tupanum, nez se hadat se dvema profiky, nebo pracne presvedcovat ty dva lehce znale amatery.
Uz na pocatku 90. let, kdyz prijel ze Statu kamarad, co tam utekl v '68, mi v jedne debate, kdy jsem odsuzoval americky system stavby domku ze sadrokartonu (uz tehda umeli i nosne konstrukce, coz se u nas "neumi" dodnes, protoze lobby to nedovoli), rekl "podivej, sice kdyz je hurikan, nebo povoden, tak jsou domky v prdeli, ale kdo je normalni, dum si pojisti. Jenze ten melej americkej domek stoji okolo 150000 USD, coz prumerner Amik da dohromady ani ne za tri roky kdyz hodne setri, nebo za pet let, kdyz si u toho uziva. Az ho to omrzi, domek proda, jede treba do jineho statu a tam si postavi domek kovy. Vy Cesi si nekde postavite domek a tam shnijete cely zivot a jeste cely zivot na ten domek splacite pujcku. Ale... mate ho z cihel". Stejne jsem s nim tehda nesouhlasil, proste cihla je cihla... ale v dnesni dobe vim, ze v nekterych vecech mel proste pravdu. K cemu je mi auto, co mi najede 500000 km, kdyz uz v prvni ctvrtine zivotnosti mi zacne vadit ze je velky/maly, blba barva, malo/moc tahne, chtel jsem automat/kvedlacku, atd.
Proste americky trh je staven na spotrebu. Pochopitelne, jsou za tim predevsim ekonomicke zajmy, ale musim uznat, ze jsou veci, u kterych se to vyplati. Kdyz potrebuju jednou za rok udelat deset der nekde do zdi, tak koupim sracku vrtacku v Kauflandu za cenu dvou melounu, protoze tech par der to prezije. Nepotrebuju Hilti nebo Makitu. Je fajn delat s Hilti, nebo Makitou, super masiny, super pocit, ale za ty prachy muzu mit pulku dovolene nekde u more.
Tim chci rict, ze na trhu jsou i levne sracky a mohou mit sve misto. Pruser ale je, kdyz ty sracky si hraji na neco, co nejsou. A to je obelhavani zakaznika. Kdyz si koupim treba naradi Bosch v zelenem provedeni, tak proste je to hobby. Kdyz si koupim Bosch v modrem provedeni, tak je to profi. Proste vim, co kupuju, je to ferovka. Chci usetrit - zeleny, chci kvalitu - modry. To uvadim jen jako priklad. Samozrejme jsou znacky lepsi, nez Bosch, atd., atp.
Ale tak, jako dneska mas na benzinkach velkou bednu s bordelem, kde jsou ruzny veci za stovku a clovek neceka, ze odtamtud vytahne Husqvarnu, tak by to melo byt i s ostatnima vecma. Kdyz jdu pro neco do Mountfieldu, tak proste vim, ze dostanu prumernou vec, s obstojnym servisem, tedy nejaky stred. Ani super profi, ani sracku.
Bohuzel s ostanima vecma je to boj a bida. Celkem fajn voditko u bile techniky je zatrideni alespon podle spotreby. Kdyz kupuju lednici, nechci v tom lezet tejden, nez vyberu kram, kterej stejne za deset let vyhodim. Jdu, vyberu A++, podivam se jeste na par parametru, zaplatim, odchazim, neresim. Kdyz se posere, vyhodim.
Tak, jako na mnoha diskusich ctu, jak se lidi ohaneji ctryricet let zkostnatelym nazorem na politiku, tak bohuzel fura lidi jeste zije mentalne v dobe, kdy v bedne jedina reklama byla na Vitanu a prostejovske hadry. Neumi se zamyslet, jak z nich nekdo dela blbce.
A vyrobci sracek to staci. Ve skupine deseti potencialnich zakazniku budou treba dva jak takz znali amateri, dva profici a sest totalnich tupanu. Vsech deset ale ma penize. Takze je pro ne lepsi prodat tem sesti tupanum, nez se hadat se dvema profiky, nebo pracne presvedcovat ty dva lehce znale amatery.
Uz na pocatku 90. let, kdyz prijel ze Statu kamarad, co tam utekl v '68, mi v jedne debate, kdy jsem odsuzoval americky system stavby domku ze sadrokartonu (uz tehda umeli i nosne konstrukce, coz se u nas "neumi" dodnes, protoze lobby to nedovoli), rekl "podivej, sice kdyz je hurikan, nebo povoden, tak jsou domky v prdeli, ale kdo je normalni, dum si pojisti. Jenze ten melej americkej domek stoji okolo 150000 USD, coz prumerner Amik da dohromady ani ne za tri roky kdyz hodne setri, nebo za pet let, kdyz si u toho uziva. Az ho to omrzi, domek proda, jede treba do jineho statu a tam si postavi domek kovy. Vy Cesi si nekde postavite domek a tam shnijete cely zivot a jeste cely zivot na ten domek splacite pujcku. Ale... mate ho z cihel". Stejne jsem s nim tehda nesouhlasil, proste cihla je cihla... ale v dnesni dobe vim, ze v nekterych vecech mel proste pravdu. K cemu je mi auto, co mi najede 500000 km, kdyz uz v prvni ctvrtine zivotnosti mi zacne vadit ze je velky/maly, blba barva, malo/moc tahne, chtel jsem automat/kvedlacku, atd.
Proste americky trh je staven na spotrebu. Pochopitelne, jsou za tim predevsim ekonomicke zajmy, ale musim uznat, ze jsou veci, u kterych se to vyplati. Kdyz potrebuju jednou za rok udelat deset der nekde do zdi, tak koupim sracku vrtacku v Kauflandu za cenu dvou melounu, protoze tech par der to prezije. Nepotrebuju Hilti nebo Makitu. Je fajn delat s Hilti, nebo Makitou, super masiny, super pocit, ale za ty prachy muzu mit pulku dovolene nekde u more.
Tim chci rict, ze na trhu jsou i levne sracky a mohou mit sve misto. Pruser ale je, kdyz ty sracky si hraji na neco, co nejsou. A to je obelhavani zakaznika. Kdyz si koupim treba naradi Bosch v zelenem provedeni, tak proste je to hobby. Kdyz si koupim Bosch v modrem provedeni, tak je to profi. Proste vim, co kupuju, je to ferovka. Chci usetrit - zeleny, chci kvalitu - modry. To uvadim jen jako priklad. Samozrejme jsou znacky lepsi, nez Bosch, atd., atp.
Ale tak, jako dneska mas na benzinkach velkou bednu s bordelem, kde jsou ruzny veci za stovku a clovek neceka, ze odtamtud vytahne Husqvarnu, tak by to melo byt i s ostatnima vecma. Kdyz jdu pro neco do Mountfieldu, tak proste vim, ze dostanu prumernou vec, s obstojnym servisem, tedy nejaky stred. Ani super profi, ani sracku.
Bohuzel s ostanima vecma je to boj a bida. Celkem fajn voditko u bile techniky je zatrideni alespon podle spotreby. Kdyz kupuju lednici, nechci v tom lezet tejden, nez vyberu kram, kterej stejne za deset let vyhodim. Jdu, vyberu A++, podivam se jeste na par parametru, zaplatim, odchazim, neresim. Kdyz se posere, vyhodim.
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...
Včera mi PPL-ka dovezla Dolmara (ES 2140A) a dnes za 5 hodin pořezáno 5 – 6 plm buku a dubu, který mi na hromadě leží už od ledna!
Pánové, dobře jste mi poradili, pila je ergonomicky téměř dokonalá, vyvážená – podélně uložený motor má něco do sebe, tichá, bez vibrací, plynulý rozběh, téměř fantastické napínání řetězu a mnohem menší spotřeba oleje než u motorovky.
Tak ještě jednou díky.
Pánové, dobře jste mi poradili, pila je ergonomicky téměř dokonalá, vyvážená – podélně uložený motor má něco do sebe, tichá, bez vibrací, plynulý rozběh, téměř fantastické napínání řetězu a mnohem menší spotřeba oleje než u motorovky.
Tak ještě jednou díky.
Muhu-li se považovat za člena skupiny, které bylo poděkováno, sluší se odpovědět. Nemáš zač.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Elektrická motorová pila v Ruském stylu
Do lesa si brávate centrálu?
Tak ty jsou medový.
Tak to je dobrý blazen by me zajimalo co by delal kdyby mu ten retez spadl a vyliskal mu
Ty ne??anonym639 píše:Do lesa si brávate centrálu?
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...
Chipe, Tvůj příspěvek ze 24.9. = +1*
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater