Cena dřeva
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Cena dřeva
Prosím o radu ohledně ceny dřeva. V lese mi řádil kůrovec, takže jsem musel vysekat asi 25 smrků v tloušťkách asi od 20 do 60 cm (měřeno na spodním konci kmene po skácení). Soused z toho chce nějakou kulatinu na trámy a desky. Kolik si za ni mám říct?
Re: Cena dřeva
Taky zdělavam kurovce,mam toho 35 kubíku,na pile mi nabízí 1900 za kubík,je to malo nebo dost?
-
Není kůrovec jako kůrovec. Když je to čerstvě napadené (řádově do několika týdnů) tak té kulatině vlastně nic není a cena by mohla být vyšší, ale pokud je to už starší souše tak je to cena dost dobrá. Taky záleží jestli je to zdravé nebo to má hnilobu a zda je v ceně celý strom nebo jen výřezy.
Předpokládám správně, že když jsou to jen výřezy - 4,2 metrové délky s minimální tloušťkou 18 cm (špice jsem nechal na palivo), tak může být cena vyšší než za celé stromy?
-
Zdravé dřevo 4m délky se cenově pohybuje 2200 - 2500,- bez DPH
4m+ Kůrovcová souše (zpravidla již bez kůry, po obvodu zamodralé) cena 1500 - 1700,-
Samotný žír brouka v lýku není vadou dřeva pro další použití. Rozhodující je kdy se dřevo pokácí a odveze. Ze svojí praxe znám případy kdy se běžně v dubnu/květnu nakácí stromy jako lapáky na kůrovce a koncem června se (sice plné kůrovce) odváží za plnou cenu zdravé kulatiny. Bohužel pokud se již začíná loupat kůra nastojato tak už to bývá v té nižší ceně.
2m výřezy snad ani na pořez neberou a u nich je nižší cena s ohledem na další zpracování (dřevotříska, papír) 1000-1300,- podle tloušťky a kvality
4m+ Kůrovcová souše (zpravidla již bez kůry, po obvodu zamodralé) cena 1500 - 1700,-
Samotný žír brouka v lýku není vadou dřeva pro další použití. Rozhodující je kdy se dřevo pokácí a odveze. Ze svojí praxe znám případy kdy se běžně v dubnu/květnu nakácí stromy jako lapáky na kůrovce a koncem června se (sice plné kůrovce) odváží za plnou cenu zdravé kulatiny. Bohužel pokud se již začíná loupat kůra nastojato tak už to bývá v té nižší ceně.
2m výřezy snad ani na pořez neberou a u nich je nižší cena s ohledem na další zpracování (dřevotříska, papír) 1000-1300,- podle tloušťky a kvality
Dík za vyčerpávající informace
Jen ještě jestli jsou uvedené ceny za prostorový metr nebo za m3 počítaný podle kubírovacích tabulek?
Jen ještě jestli jsou uvedené ceny za prostorový metr nebo za m3 počítaný podle kubírovacích tabulek?
To je urcite za m3 a za 18 cm kusi velku cenu necakaj,ak to predavas cele spolu.
-
Ceny budou určo za kubík
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak to čtu, kůrovec neřádí jen u mě v lese. V zimě šlo dolů 20 kubíků kůrovce a teďka mě čeká zas cca 5-8 kubíků
Akorát tehdy v zimě jsme si to nechali vytěžit a cena byla 1900,-/m3. Nepočítám práci.
Akorát tehdy v zimě jsme si to nechali vytěžit a cena byla 1900,-/m3. Nepočítám práci.
Díky.
Těch 18 cm je úplně nejslabší, nejsilnější má 60 cm, ale většina je 30-40 cm.
Takže když mu to dovezu až na dvůr, tak si myslím, že 2.000,- by mohla být dobrá cena pro oba.
Kolik zhruba vychází m3 do prostorového metru?
Těch 18 cm je úplně nejslabší, nejsilnější má 60 cm, ale většina je 30-40 cm.
Takže když mu to dovezu až na dvůr, tak si myslím, že 2.000,- by mohla být dobrá cena pro oba.
Kolik zhruba vychází m3 do prostorového metru?
cca 0,7
na tvojom mieste si pozhanam kubikovacie tabulky, premeriam vyrezy a viem presny objem
na tvojom mieste si pozhanam kubikovacie tabulky, premeriam vyrezy a viem presny objem
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Jo, jo, už jsem si je stáhnul
cena palivového dřeva
Ahoj,
Za jakou cenu se prodává prostorový metr smrkového dřeva?
Za jakou cenu se prodává prostorový metr smrkového dřeva?
- Veteranista!
Re: cena palivového dřeva
Já nakupuji tady http://www.ingwarr.cz/cenik nebo tady http://drevoskladkromeriz.cz/
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!