zetor 3011 jede na neutral

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
sanyo

Re: zetor 3011 jede na neutral

#46 Nový příspěvek od sanyo »

No, někdy zvednutí adrenalinu pomůže ku prospěchu i lidem, kteří to potřebují a kteří by se možná nedočkali rad či porad. Takže se omlouvám, že jsem některé z tohoto fora trochu přizvedl, možná i tím se ostatní chytili a snad se jich chytne ještě víc, díky chlapi... , já zase jdu....hlavně zdraví..

DYK

#47 Nový příspěvek od DYK »

malotraktorpetr píše:LAMELY byli delsim casti k motoru asi to je blbe ze se to tak posmolilo . :-/
Prosim poradte jak dat spravne lameli ;-)
Je to zapeklitá věc a těžký rozhodování. Když teda byli lamely dány špatně, jak je dát správně? Kolik je ještě možností? A tady to vidíš sám, kdyby byl pičmundík Sanyo k něčemu a držel se jím kázaného, aspoň ti sem dá co kniha píše. My blbci se jen bráníme napadání z jeho strany, ale sesypete se na Auto-klasika.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

staník

#48 Nový příspěvek od staník »

Jak jsem ti už psal dřív. Lamely se dávají delší stranou unašeče k motoru.
Mám to taky z knížky :smich: ;-) http://knihy.cpress.cz/opravy-traktoru-zetor-d2.html
můžeš se do ní kouknout nebo si ji někdo může stáhnout a poradit http://uloz.to/xV2Ci9k/opravy-traktoru-zetor-zip
Jo je to na straně 60.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

pavolmakys

#49 Nový příspěvek od pavolmakys »

Uz sa stracam, ved tie lamely mal dlhsom krkom k motoru? Tak teda cim to bolo?
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

DYK

#50 Nový příspěvek od DYK »

Já souhlasím, že každá lamela má být umístěná "delším" k motoru, jenže autor se nevyjádřil co a jak. Jen že je blbě vložil a ptá se, jak je vložit správně, což chápu, že je teď problém určit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

sanyo

#51 Nový příspěvek od sanyo »

lukisek 099

#52 Nový příspěvek od lukisek 099 »

nechtěl jsem to psát bo jsem si nebyl jistý at nepíši ptákoviny je to už pár let zpět, jednou sme s kolegou skládaly spojku on si koupil traktor a sotva vyjel začla klouzat nebo co už to je pár let, tak sme nato vlítli rozhodily dali lamely a ještě byl čas tak že to teda spojíme a dem projet tak sme stím najely dosebe ale chybělo pár centimetrů tak se vzaly dlouhé šrouby anarvalo seto nasílu cose nestalo lamela pojezdu nenajela do drážek a prohli sme ji traktor sme natočily ataké nic jelo to samo hned ale brzda to udržela nevěděli sme si už rady tak sme kuchli tu spojku znova a došlo se natu lamelu zkřivenou možná ji ještě doma někde najdu od té doby poučení že pokud to nesedne na příduby" samo "tak to radši rozhodím anajedu znova ona lamela těž stojí cca 500kč, podotýkám že trn sme použily správný ale nedošlo nám žeby sme měly potočit i motorem at sito najede.... hold chybyčka se občas také vloudí sme lidi a všichni sme omylní

Auto-klassik

#53 Nový příspěvek od Auto-klassik »

malotraktorpetr píše:
UR1SK píše:Nie je založená naopak lamela v spojke? Neviem ako 30tka ale 72 má na lamele prírubu s drážkami na jednej strane dlhšiu a na druhej kratšiu. :-/
BINGO PŘISELSI NA ZAVADU ja sem to popletl dal sem jinak pojezduvu lamelu .SEM fakt blb :pohlavek:
JINAK dam foto :)
Auto -klassik prosim te uz se spamatuj stebe nevysla ani jedna rada jen sama urazka stve strany a jeste si me vem jednou do huby a muj pravopis a nerucim jestli za tebou neprijedu mam i tvoji adresu od jednoho cloveka s fora.tak prosimte tak prestan uz me provokovat !!!!!!!!!§
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ještě nevím proč má ta náhonová lamela /viz foto/obroušený hlavy nýtů na náboji.To je úprava pro zvýšení Mt?

malotraktorpetr

#54 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

lukisek 099 píše:nechtěl jsem to psát bo jsem si nebyl jistý at nepíši ptákoviny je to už pár let zpět, jednou sme s kolegou skládaly spojku on si koupil traktor a sotva vyjel začla klouzat nebo co už to je pár let, tak sme nato vlítli rozhodily dali lamely a ještě byl čas tak že to teda spojíme a dem projet tak sme stím najely dosebe ale chybělo pár centimetrů tak se vzaly dlouhé šrouby anarvalo seto nasílu cose nestalo lamela pojezdu nenajela do drážek a prohli sme ji traktor sme natočily ataké nic jelo to samo hned ale brzda to udržela nevěděli sme si už rady tak sme kuchli tu spojku znova a došlo se natu lamelu zkřivenou možná ji ještě doma někde najdu od té doby poučení že pokud to nesedne na příduby" samo "tak to radši rozhodím anajedu znova ona lamela těž stojí cca 500kč, podotýkám že trn sme použily správný ale nedošlo nám žeby sme měly potočit i motorem at sito najede.... hold chybyčka se občas také vloudí sme lidi a všichni sme omylní
tak to je muj pripad ja vul sem tomu pomohl sroubama a chybelomy asi 2cm no uz sem poucen dik lukasi 8)
presne jak to pises se to stalo :)

malotraktorpetr

#55 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

Obrázek[/quote]

Ještě nevím proč má ta náhonová lamela /viz foto/obroušený hlavy nýtů na náboji.To je úprava pro zvýšení Mt?[/quote]
delal sem doma opravu byli tam vule tak sem to odbrousil a dal nove nyty vypadato ze jsou ubrousene ale drzi dobre .
na fotce jde videt ze jeden nyt je spatne asi byl kratky ale vse bylo delane tak aby to fungovalo jeste sem udella jednu vec ze sem na te prirube udelal srazeni diry vetsim vrtakem at ty nyty pekne roztahnou .lamela tak jezdi uz od jara kdy sem menil motor traktor jel v lisi a vydrzela 8)
ale uz sem obednal obe dve nove a vymenimje 8)

Auto-klassik

#56 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Tak to je dobře.
Jen pro upřesnění :nýt má hlavu a potom závěrnou hlavu a pokud je dobře udělán ,tak obě hlavy vypadají téměř stejně.
To uvidíš na na těch nových.

malotraktorpetr

#57 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

jj vim ale ja sem to delal na lisu :) ja klepani nytu nesnasim aji na kosy pouzivam lis a pomalu nahrazuji tema sroubky . tam sem mel jamku od vrtaku tak dotoho sel nyt a pak sem svrchu lisem nytoval . Zaklad byl dobre podeprit a halvne lamela nebyla tak skrucena :)

berti

#58 Nový příspěvek od berti »

Dobrý deň. Nechcem zakladať novú tému tak sa opýtam tu. Na zetore 3011 je po stlačení spojkového pedálu niekoľko sekúnd počuť z prevodovky hrkot. Ložisko v ktorom je uložený koniec spojkového hriadeľa bolo menené pred 5 rokmi. Ak nie je stlačený spojkový pedál tak z prevodovky nejdú žiadne pazvuky. Čo môže spôsobovať ten hrkot ?

malotraktorpetr

#59 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

no rozpulit a podle me lozisko spojky nebo packy spojky :) musis to rozdelat a vs eskontrolovat :)

berti

#60 Nový příspěvek od berti »

Ešte by som dodal, že je jedno či vypnem len pojazd, alebo naraz pojazd aj kardaň. Najprv to zahrkoce silno, ale aj potom je počuť slabý hukot. Výtlačné ložisko spojky vyzerá byť v poriadku. Nechce sa mi veriť že to robí ložisko v kľuke. Síce má už 5 rokov, ale traktor za rok spraví možno 20 mth.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“