Iseki TX 1500
Moderátor: DYK
Re: Iseki TX 1500
Zkus tady v asijských pohledat. Je tu toho o tom napsáno opravdu hodně.
Žádám majitele Iseki tx 1500f o radu. Zjistil jsem, že budu muset vyměnit ložisko náboje předního kola (a také simering). Než se do toho pustím, může mi někdo poradit jestli potřebuji nějaký fígl, spec. nářadí apod. nebo je to v poho. Případně jestli znáte označení ložiska, nebo máte k dispozici katalog, manuál, vlastní postup atd.
Za radu předem děkuji.
Za radu předem děkuji.
Luba 2:
Ja mám síce Kubotu B6000, ale tá predná náprava na tvojom Iseki vypadá uplne rovnako ako na mojej Kubote. Menil som tam ložiská, pasujú normálne naše, takže bez problémov zoženieš za pár korún. Akurát problém bol so simeringom. Neviem teda ako Iseki, ale Kubota tam má také špeciálne trojbrité simeringy, ani som sa také nepokúšal zháňať. Dal som tam obyčajný náš simering, vonkajšia diera pasuje, iba náboj bolo treba dať stiahnuť o 0,5mm teda 1 mm z priemeru. Ak budeš mať možnosť, hoď foto prednej nápravy aby som vedel porovnať či j to tá istá..
Ja mám síce Kubotu B6000, ale tá predná náprava na tvojom Iseki vypadá uplne rovnako ako na mojej Kubote. Menil som tam ložiská, pasujú normálne naše, takže bez problémov zoženieš za pár korún. Akurát problém bol so simeringom. Neviem teda ako Iseki, ale Kubota tam má také špeciálne trojbrité simeringy, ani som sa také nepokúšal zháňať. Dal som tam obyčajný náš simering, vonkajšia diera pasuje, iba náboj bolo treba dať stiahnuť o 0,5mm teda 1 mm z priemeru. Ak budeš mať možnosť, hoď foto prednej nápravy aby som vedel porovnať či j to tá istá..
Kubota Aste A-19
Kubota B6000 4WD
Kubota B6000 4WD
Je k tomu potřeba jen běžné nářadí
Náradie k tomu nepotrebuješ nič extra. 12 kľúč, segerky, nejaký malý sťahovák a ideš. Takto to vyzerá na mojej Kubote, absolútna jednoduchosť:
Kubota Aste A-19
Kubota B6000 4WD
Kubota B6000 4WD
To: mirec a honzauta. Díky za odpověď a obrázky.
Mirec, přiložil jsem foto nápravy pro info. Dále se chci ještě zeptat, jestli se na ložisko(a) dostanu tím, že demontuji to víko (u náboje kola). Předběžně jsem to zkusil, ale ani se to nehne. Jestli máš radu, díky za ni.
Mirec, přiložil jsem foto nápravy pro info. Dále se chci ještě zeptat, jestli se na ložisko(a) dostanu tím, že demontuji to víko (u náboje kola). Předběžně jsem to zkusil, ale ani se to nehne. Jestli máš radu, díky za ni.
Luba 2:
Som si na 99,9% istý, že je to tá istá náprava ako aj na Kubote B6000. Vyskrutkuj skrutky držiace veko. Veko ide dole ťažko, ale iba preto, lebo je zalepené tesnením. Demontuješ ho jednoducho tak, že medzi veko a teleso budeš postupne zatĺkať nejaký starý nôž. Inak tam nie je nič čo by to mohlo držať.
Som si na 99,9% istý, že je to tá istá náprava ako aj na Kubote B6000. Vyskrutkuj skrutky držiace veko. Veko ide dole ťažko, ale iba preto, lebo je zalepené tesnením. Demontuješ ho jednoducho tak, že medzi veko a teleso budeš postupne zatĺkať nejaký starý nôž. Inak tam nie je nič čo by to mohlo držať.
Kubota Aste A-19
Kubota B6000 4WD
Kubota B6000 4WD
To mirec:
Díky za radu, jeden příborový nůž to odnesl, ale nakonec víko povolilo. Ale stejně to ještě drželo ložisko. Byla to rachota. Vše pod víkem pokryto tuhou hmotou rezavé barvy.
Díky za radu, jeden příborový nůž to odnesl, ale nakonec víko povolilo. Ale stejně to ještě drželo ložisko. Byla to rachota. Vše pod víkem pokryto tuhou hmotou rezavé barvy.
Nazdarek mohu poradit s mulčovačem-koupil jsem si čínu 135 cm,jezdím s ním v topolech a zatím dobré.Kde se nechá stáhnout návod? mám 185 F. Díkygarden píše:Ahoj,manuál jsem si stahnul v angličtině,nejak se tím prokoušu.Na závaží se už pracuje v akumulátorce mám kamaráda a tam je olova dost a dost.
Zajímá mne na co si mám dát pozor,traktorem budu jezdit na kraj lesa pokácím strom z lesa ven ,rozřežu a odvezu.Problém nastane až budu muset sekat vzrostlou trávu v sadu.
Nevím jaký mulčovač a zjistil jsem že mulčovače jsou dost drahé.Přemýšlel jsem o tom že bych ho předělal z kultivátoru,ale zase nevím jaké otáčky atd...
Díky za rady G.
Na návod se ptej toho, kdo Ti mulčovač prodal. Pokud jsi koupil mulčovač nový, tak by Ti k němu měl bez řečí dát veškerou potřebnou literaturu...pavelpaja píše:Nazdarek mohu poradit s mulčovačem-koupil jsem si čínu 135 cm,jezdím s ním v topolech a zatím dobré.Kde se nechá stáhnout návod? mám 185 F. Díkygarden píše:Ahoj,manuál jsem si stahnul v angličtině,nejak se tím prokoušu.Na závaží se už pracuje v akumulátorce mám kamaráda a tam je olova dost a dost.
Zajímá mne na co si mám dát pozor,traktorem budu jezdit na kraj lesa pokácím strom z lesa ven ,rozřežu a odvezu.Problém nastane až budu muset sekat vzrostlou trávu v sadu.
Nevím jaký mulčovač a zjistil jsem že mulčovače jsou dost drahé.Přemýšlel jsem o tom že bych ho předělal z kultivátoru,ale zase nevím jaké otáčky atd...
Díky za rady G.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Kluci, zná někdo vhodnou náhradu vzduchového filtru (výrobce, označení, rozměry)? Prošel jsem několik katalogů, ale rozměr toho mýho jsem nenašel (kruhový průřez, vnější 90, vnitřní 40, délka 160 mm). Dík za radu
Dalo by se zjistit typ toho filtru pro moto?
Chlapi, poradí mi někdo jaký travní pneu obout?