to je pravda, tu o tom píšuIgino píše:Nechcem Vám kaziť radosť z toho zákona, ale všetky stroje, ktoré mali technické osvedčenie /tak ako aj TK/ do tejto kategórie nespadajú.
http://automoto.cas.sk/clanok/192327/no ... u-aj-vraky
to je pravda, tu o tom píšuIgino píše:Nechcem Vám kaziť radosť z toho zákona, ale všetky stroje, ktoré mali technické osvedčenie /tak ako aj TK/ do tejto kategórie nespadajú.
Mrkni sem, co jsem tam psal (ten modrý příspěvek). http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=210Kinza píše:ahoj, protože tu každý píše něco jiného a zřejmně co úřad to názor na věc, byl jsem dnes navštívit dopravní úřad v RK abych zjistil co mi řeknou o podmínkách za jakých smím na silnici, bylo mi dopravním technikem řečeno toto:
"s malotraktorem uvedeným do provozu před rokem 2001 a majícím technické osvědčení můžete na silnici s tímto technickým osvědčením a sjednaným povinným ručením a to za podmínek, které vám určí silniční úřad, kancelář vedle, ovšem pouze na silnice II a III třídy, silnici I třídy můžete pouze příčně přejet nikoli po ni jet a to ani v obci(pouze přejet)",
šel jsem tedy do vedlejší kanceláře odělení silničního úřadu, kde mi řekli následující:
"ano s tímto malotraktorem můžete posilnici jezdit ale pouze po trase kterou si určíte, a schválí vám ji vlastník komunikace tedy správa a údržba silnic a musíte mít vyjádření Policie ČR, vyplníte tuto žádost (viz. obr.) a přiložíte fotografie malotraktoru, zaplatíte správní polatek, který činí pro celoroční užívání 1000Kč a pro kratší dobu užívání část správního polatku, toto včetně souhlasu vlastníka a vyjádření Policie opakujete každý rok" Na Polici a správě silnic jsem ještě nebyl(zřejmě další poplatky). Takovéto řešení se mi moc nezamlouvá, zkusím na dopravní úřad zajít znovu a zeptat se na další možnosti. Je to běs Co vy na to?
celé zněníMDČR píše:Vozidla jejichž technická způsobilost byla schválena do 30.06.2001, se registrují pouze na žádost vlastníka (dle čl.1 zákona 193/2003 Sb., který mění zákon č. 56/2001 Sb.). Provozovatel vozidla, které podle tohoto zákona bylo doregistrováno, není povinen vozidlo přistavovat k pravidelným technickým prohlídkám.
jaká je přesná definice slova malotraktor??? může to být i na "domaděly"???Tom píše:Mrkni sem, co jsem tam psal (ten modrý příspěvek). http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=210Kinza píše:ahoj, protože tu každý píše něco jiného a zřejmně co úřad to názor na věc, byl jsem dnes navštívit dopravní úřad v RK abych zjistil co mi řeknou o podmínkách za jakých smím na silnici, bylo mi dopravním technikem řečeno toto:
"s malotraktorem uvedeným do provozu před rokem 2001 a majícím technické osvědčení můžete na silnici s tímto technickým osvědčením a sjednaným povinným ručením a to za podmínek, které vám určí silniční úřad, kancelář vedle, ovšem pouze na silnice II a III třídy, silnici I třídy můžete pouze příčně přejet nikoli po ni jet a to ani v obci(pouze přejet)",
šel jsem tedy do vedlejší kanceláře odělení silničního úřadu, kde mi řekli následující:
"ano s tímto malotraktorem můžete posilnici jezdit ale pouze po trase kterou si určíte, a schválí vám ji vlastník komunikace tedy správa a údržba silnic a musíte mít vyjádření Policie ČR, vyplníte tuto žádost (viz. obr.) a přiložíte fotografie malotraktoru, zaplatíte správní polatek, který činí pro celoroční užívání 1000Kč a pro kratší dobu užívání část správního polatku, toto včetně souhlasu vlastníka a vyjádření Policie opakujete každý rok" Na Polici a správě silnic jsem ještě nebyl(zřejmě další poplatky). Takovéto řešení se mi moc nezamlouvá, zkusím na dopravní úřad zajít znovu a zeptat se na další možnosti. Je to běs Co vy na to?
linkasociaceautoskol-diskuse píše:Dobrý den prosím o radu smím jet traktorem s vlekem po silnici první třídy nebo je nějaké omezení jestli ano tak prosím jaké. Předem děkuji za odpověď.
Tohle řeší zákon 361/2000 Sb. o silničním provozu, § 43.
+ dle vydaného povolení poviné ručení a hurá na silnice II a III třídy, silnici I třídy můžete pouze příčně přejet nikoli po ni jet a to ani v obci(pouze přejet)tímto malotraktorem můžete posilnici jezdit ale pouze po trase kterou si určíte, a schválí vám ji vlastník komunikace tedy správa a údržba silnic a musíte mít vyjádření Policie ČR, vyplníte tuto žádost (viz. obr.) a přiložíte fotografie malotraktoru, zaplatíte správní polatek, který činí pro celoroční užívání 1000Kč a pro kratší dobu užívání část správního polatku, toto včetně souhlasu vlastníka a vyjádření Policie opakujete každý rok" Na Polici a správě silnic jsem ještě nebyl(zřejmě další poplatky)
tak doufám že to platí, každopádně zaplatím povinné ručení a budu jezdit bez vyjímky a uvidím až mě zastaví, každopádně osvědčení mám tak mi papíry vzít nemůžou, max tak pokutu, děkuji za reakce a rady Petr.scuril píše:Zdravím,jen k debatě na str.2 včera jsem byl na policajtech-pokud máte technické osvědčení které se přikladalo k malotraktoru a poviné ručení
můžete vesele na silnic. Povolení pro pohyb těchto typu vozidel po silnicích je zrušeno!!!!!! (samozřejme nebudu sebevrach a nepolezu s TK na dalnici
a silnice první třídy) Čau Honza