doklady pro provoz na silnici
- PRAKTIK
Re: doklady pro provoz na silnici
Kam kračaš Slovensko?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Výnimka pre záhradkárov
Drahovský víta aj plán ministra vnútra na odbremenenie drobných záhradkárov a včelárov, ktorí občas potrebujú použiť doma vyrobený traktor či vlečku.
V súčasnosti totiž aj podomácky vyrobený dopravný prostriedok, určený napríklad len na zvážanie zemiakov, potrebuje prejsť homologizáciou a až potom dostane poznávacie značky.
„Chceme ich odbremeniť od pokút, ktoré by im hrozili, keby vyšli na komunikácie prvej, druhej či tretej triedy a zjednodušiť situáciu, aby neboli terorizovaní všetkými systémami technických kontrol a previerok,“ vysvetľuje Kaliňák.
Dostanú podľa neho presnú výnimku na trasu, ktorou môžu ísť na svoje záhradky. Drahovský by takúto výnimku vymedzil aj konkrétnym menom, časom prejazdu či maximálnou rýchlosťou majiteľa takéhoto vozidla.
To bude tolko byrokracie ze to nikto vybavovat nebude, a podruhe aj ta kto neprejde... budte kludny.
Drahovský víta aj plán ministra vnútra na odbremenenie drobných záhradkárov a včelárov, ktorí občas potrebujú použiť doma vyrobený traktor či vlečku.
V súčasnosti totiž aj podomácky vyrobený dopravný prostriedok, určený napríklad len na zvážanie zemiakov, potrebuje prejsť homologizáciou a až potom dostane poznávacie značky.
„Chceme ich odbremeniť od pokút, ktoré by im hrozili, keby vyšli na komunikácie prvej, druhej či tretej triedy a zjednodušiť situáciu, aby neboli terorizovaní všetkými systémami technických kontrol a previerok,“ vysvetľuje Kaliňák.
Dostanú podľa neho presnú výnimku na trasu, ktorou môžu ísť na svoje záhradky. Drahovský by takúto výnimku vymedzil aj konkrétnym menom, časom prejazdu či maximálnou rýchlosťou majiteľa takéhoto vozidla.
To bude tolko byrokracie ze to nikto vybavovat nebude, a podruhe aj ta kto neprejde... budte kludny.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
No a po tých lepších správach zase jedná s hviezdičkou servisi ktoré robia tech.kontroli dostali prípis že každí malotraktor ktorý nemá kabýnu,musí mať ochranný oblúk a horšie na tom je že ho nekúpite lebo ho nepredáva ani Śálek ako sólo.
no tak z tk -čka musím urobiť doma vyrobený stroj respektíve ho tak zamaskovať
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14
Minulý týždeň som absolvoval kontrolu originality a v pondelok som bol na odbore dopravy.
Sú to veľmi "ochotní" pracovníci. A to chýba toto a toto sa musím sám zistiť a pod.
Ale po pár telefonátoch Šálek, Šupa - dáva Šupa pre Slovensko potvrdenia, resp. doklady len od doby čo je výhradný dovozca od Šálka.
V ostatných prípadoch by mali z odboru dopravy zabezpečiť všetko tam. Z ministerstva technický opis a následne vydať TP.
A ešte čo sa týka VIN čísla nie je potrebné žiadne vyrážanie u oprávnených organizácii. VIN-ko máte vyrazené hneď vedľa výrobného štítku na hrane.
Sú to veľmi "ochotní" pracovníci. A to chýba toto a toto sa musím sám zistiť a pod.
Ale po pár telefonátoch Šálek, Šupa - dáva Šupa pre Slovensko potvrdenia, resp. doklady len od doby čo je výhradný dovozca od Šálka.
V ostatných prípadoch by mali z odboru dopravy zabezpečiť všetko tam. Z ministerstva technický opis a následne vydať TP.
A ešte čo sa týka VIN čísla nie je potrebné žiadne vyrážanie u oprávnených organizácii. VIN-ko máte vyrazené hneď vedľa výrobného štítku na hrane.
- robert xxx
Vedla stitku co je na boku prevodovky. kde je vyrobne cislo?
Naposledy upravil(a) Tom dne pát kvě 03, 2013 10:16 am, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven odkaz fotky.
Důvod: Upraven odkaz fotky.
-
nejdem sa chváliť ale túto problematiku traktory-malotraktory-vlečky som rozvíril ja za pomoci kamaráta-redaktora TV Markíza pána Siváka. Som oslovil celú plejadu politikov vrátane predsedu NR, premiera, min. poľnohospodárstva, poslancov v EU... jediný kto sa k tomu chlapsky postavil je min. vnútra pán Kaliňák. vymenili sme si medzi sebou niekoľko emailov v ktorých mi oznamil, že sa bude hľadať nejaké riešenie a bude vyzvaná aj polícia aby bola v tomto smere ústretová kým celá vec prejde legislatívnym konaním.Peter768 píše:Tiež ma to napadlo. Bolo by to super. Jednorazová STK by nevadila, len ako píše Bronťo, ako a kto určí či môže na cestu alebo nie.pol píše:Len aby mudrci na koniec nespravili tak že doma robená bude vo výhode a od výrobcu bude mať značku,v tom prípade budeme aj origo.prerábať .
Nečakám nejakú vďaku za toto len ma mrzí že som v tomto boji ostal sám a nikto sa ku mne nepridal. Ale reptať repcete.
Ved napíš ako ti máme pomôcť,hned ako prvé by si mohol dať sem email Kalinákovi a budeme bojovať spoločne,ja som to s traktorom už absolvoval a poviem ti aj ked je to dosť drahé,ešte drahšie sú nervi ktoré tam stratíš kôli ích nejasnostiam a nedokonalosti .
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Pán Dušanfriga máte náš hlavne môj obdiv že ste sa dali do tak velkeho boja, brepcu iba ty čo museli prihlasovat TK a podobne stalo ich to vela penazi aj usilia alebo ty čo sa boja no týto a iny si asi mislia že niegdo len tak povoli doma robeny traktor či vlečku prevackovat poceste o traktore samochode račej pomlčim su aj dobre aj zle ale neverim že niekto povoli ich prevacku to by trvali na otypovani dielu konštrukčne zvaračske skušky tovarensky vyrobcovia to nedovola skratka aj môj nazor traktor by mal čo to splnat tak nech jazda iba tovarenské.
No stymi vlekmi by to nemuselo byt tak hrozne ak splna určite veci ako brzdy, naprava pneu ,spajacie zariadenie, osvetlenie, a spravy nejaku jednorazovu či pravidelnu stk zaplati poisku dostane špeci doklad niegdo by to mohol povolit ale kdo urči nosnost? snat všeobecne do 3t?
Ale aspon vramci obce či dvoch by to dufam nejak šlo je nás vlela majitelou zetoru z tp a z vyborne vyrorobenu jedno napravovu vlečku ktoru dene uživaju je konštrukčne pevnejšia ako tovarenska brzdi vzduchom ako ine, tych čo by toto uvitali je mislim vela ale nigdo nemal tu odvahu čo Vy. Rád by som vašu inyciatyvu nejako podporil aby sa našla cesta ako povolit naše vlečky na cesty mislím že aj viaceri len čo preto môžeme ešte spravit? ono ked sa to podari potom bude zaujemcu haldy ale tet čušime ešte raz klobuk dolu pred vašou guražou.
inak je už aj nejake stanovisko či to bude? a ako? a kedy? pomohla by nejaka petýcia či niečo?
No stymi vlekmi by to nemuselo byt tak hrozne ak splna určite veci ako brzdy, naprava pneu ,spajacie zariadenie, osvetlenie, a spravy nejaku jednorazovu či pravidelnu stk zaplati poisku dostane špeci doklad niegdo by to mohol povolit ale kdo urči nosnost? snat všeobecne do 3t?
Ale aspon vramci obce či dvoch by to dufam nejak šlo je nás vlela majitelou zetoru z tp a z vyborne vyrorobenu jedno napravovu vlečku ktoru dene uživaju je konštrukčne pevnejšia ako tovarenska brzdi vzduchom ako ine, tych čo by toto uvitali je mislim vela ale nigdo nemal tu odvahu čo Vy. Rád by som vašu inyciatyvu nejako podporil aby sa našla cesta ako povolit naše vlečky na cesty mislím že aj viaceri len čo preto môžeme ešte spravit? ono ked sa to podari potom bude zaujemcu haldy ale tet čušime ešte raz klobuk dolu pred vašou guražou.
inak je už aj nejake stanovisko či to bude? a ako? a kedy? pomohla by nejaka petýcia či niečo?
bronto pekne si to napisal, tiež som za to aby po ceste nejazdilo hocičo doma vyrobené
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Matto i ostatný aby si ma spravne pochopil niesom proti tomu aby jazdili domaci vyrobky po ceste ja len vysvetlujem že traktor je duležity aby bol v schopnom technyckom stave ak to povolia nech jazdia no je aj vela tovarenskych stroju ktore boli kedysi vyradene či nigdy neprihlasene su v top stave a tie na cestu nepovolia sice ich bratri niekedy vraky jazdia z špz lebo ich rd nevyradilo
napr pan si kupil kedysi 6945 bez spz vtety pred 15r to na konci dediny bolo jedno ale tet už neni no ma porobeny stroj iný nechce stoja mu zeleny pred domom a on nemože križom cez cestu na pole lebo nema špz ani mu ich nik nikdo neda lebo družstvo to pred 20rokma odhlasilo ale suset zo samohymom jede klidne lebo dostane špeci špz pana by to asi štvalo co? alebo dalši suset ma 6945 oskubanu roztrepanu ale ma špz a stk tak on už jazdi je to k jedu co? ked nemali nigdy spz robia kolo toho cirkus napr u PS a TK chce to komplet zmenu legislatývy. ale pochbujem že to negdo povoli viac ludi vo vlade a vyrobcu bude proti ako pre.
Ja hlavne chcem aby povolili vlečky či nesene naradi na tom už tak nezaleži to vie vela ludi urobyt poctivo a bespečne pre cestu, premna nech si to nejak skontroluju ohodnota napr na tej stk či može či ne ja zaplatim poistku či dan dostanem povoleni a jazdim je jasne že to nepovola zadarmo neco budu chcet aby stoho kaplo pre nich ak to bude za rozumne E možeme byt radi že povola tak to v SR je.
Ale ako bolo v spravach kde pan dusanfriga hovorili že chce aby jazdili domace vlečky po ceste ale aby nemuseli absolvovat stk neviem prečo nie ak povolia ich prevacku nech si ich skontroluju moj nazor
No ja len tolko mam obavu tlačenia na pilu aby pretlačanim ešte aj tých domacich traktorou ktore su aj dobre aj hrozne aby nesekli zo všetkym a nešli aj po naradi a chceli odneho špz vtedy bud sa nato hospodareni možeme vybodnut alebo kupovat vše tovarenske naradie prenaz za nenormalne peniaze.
napr pan si kupil kedysi 6945 bez spz vtety pred 15r to na konci dediny bolo jedno ale tet už neni no ma porobeny stroj iný nechce stoja mu zeleny pred domom a on nemože križom cez cestu na pole lebo nema špz ani mu ich nik nikdo neda lebo družstvo to pred 20rokma odhlasilo ale suset zo samohymom jede klidne lebo dostane špeci špz pana by to asi štvalo co? alebo dalši suset ma 6945 oskubanu roztrepanu ale ma špz a stk tak on už jazdi je to k jedu co? ked nemali nigdy spz robia kolo toho cirkus napr u PS a TK chce to komplet zmenu legislatývy. ale pochbujem že to negdo povoli viac ludi vo vlade a vyrobcu bude proti ako pre.
Ja hlavne chcem aby povolili vlečky či nesene naradi na tom už tak nezaleži to vie vela ludi urobyt poctivo a bespečne pre cestu, premna nech si to nejak skontroluju ohodnota napr na tej stk či može či ne ja zaplatim poistku či dan dostanem povoleni a jazdim je jasne že to nepovola zadarmo neco budu chcet aby stoho kaplo pre nich ak to bude za rozumne E možeme byt radi že povola tak to v SR je.
Ale ako bolo v spravach kde pan dusanfriga hovorili že chce aby jazdili domace vlečky po ceste ale aby nemuseli absolvovat stk neviem prečo nie ak povolia ich prevacku nech si ich skontroluju moj nazor
No ja len tolko mam obavu tlačenia na pilu aby pretlačanim ešte aj tých domacich traktorou ktore su aj dobre aj hrozne aby nesekli zo všetkym a nešli aj po naradi a chceli odneho špz vtedy bud sa nato hospodareni možeme vybodnut alebo kupovat vše tovarenske naradie prenaz za nenormalne peniaze.
Naposledy upravil(a) Bronťo dne pát kvě 03, 2013 9:24 pm, celkem upraveno 1 x.
Pán Dušan, ak by bolo treba podporu tak si povedzte ako a určite Vás podporíme. Napadá ma, nie petícia, ale vyjadrenie majiteľa doma robenej vlečky adresovanú (ministrovi) a v ňom popis na čo sa takéto vlečky používajú, že sa používajú najviac v rámci obce, že na výrobu sme použili:
- továrenskú nápravu / nad 750kg brzdenú
- továrenské spájacie zariadenianáprava
- riadne osvetlenie
- trojuholník podľa vyhlášky
No a keď by ste resp. sme zozbierali takýchto listov viac (samozrejme podpísaných) a budú tam zhruba takéto základy tak potom by mohli páni politici dať takéto podmienky do podmienok.
Otázka znie, komu to poslať. Nič lepšie ma nenapadlo
- továrenskú nápravu / nad 750kg brzdenú
- továrenské spájacie zariadenianáprava
- riadne osvetlenie
- trojuholník podľa vyhlášky
No a keď by ste resp. sme zozbierali takýchto listov viac (samozrejme podpísaných) a budú tam zhruba takéto základy tak potom by mohli páni politici dať takéto podmienky do podmienok.
Otázka znie, komu to poslať. Nič lepšie ma nenapadlo