doklady pro provoz na silnici

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
pol

Re: doklady pro provoz na silnici

#421 Nový příspěvek od pol »

Argit aké poplatky si platil u policajtov .pomohlo by mi to kúpiť si kolky.Myslím prihlásenie do evidencie ,špz a vlastne všetko čo si tam platil

pol

#422 Nový příspěvek od pol »

Tak už to aj markýza odvisielala v správach pre neveriacich,bez špz na cestu len za pokutu a doklady.

vilomino

#423 Nový příspěvek od vilomino »

Pravdepodobný postup pri vybavovaní techničáku TZ a MT na Slovensku
1. Napísať do Prostějova p. Šálkovi kvôli technickým osvedčeniam na traktor a príp. na vlečku
2. Keď to príde, tak to vypísať podľa štítkov na TK-čku a príp. vlečky.
3. Potom ísť na Kontrolu originality(KO) a tam urobia originalitu s tým, že traktor nie je spôsobilý kvôli tomu, že TK-čko nemá VIN číslo.
4. Potom ísť na STK, aby tam zistili, že aj keď to je dvojtakt, tak musí mať emisnú kontrolu. Dajú tam protokol od STK a od EK.
5. Napísať na Ministerstvo a požiadať o pridelenie VIN čísla.
6. Ísť na vyrážanie VIN čísiel, zaplatiť 380€ za traktor aj za vlečku a tam urobia znovu celú KO.
7. Odtiaľ ísť na STK s tým, že už sú vyrazené VIN čísla.
8. S protokolmi napísať žiadosti na Obvodný úrad, odniesť všetky dokumenty z Ministerstva aj z KO a z STK. Tam vystavia technické osvedčenia ako sú od auta.
9. S ďalšími žiadosťami ísť k policajtom pre evidenčne čísla.
10. Znovu ísť na STK a EK, kde už nalepia nálepky a vystavia kartičky.
11. Dorobiť osvetlenie na evidenčne čísla a uchytiť ho tam.
12. Zohnať tabuľku 16 km rýchlosti.
Celé to so všetkými poplatkami stojí 920€, ak to vôbec stojí za to. A ak som niečo nesprávne pochopil, opravte ma, prípadne opravte poradie. Vďaka
Moja duša bude chorá, pokiaľ budem bez traktora.

ondrejb

#424 Nový příspěvek od ondrejb »

vilomino píše:Pravdepodobný postup pri vybavovaní techničáku TZ a MT na Slovensku
1. Napísať do Prostějova p. Šálkovi kvôli technickým osvedčeniam na traktor a príp. na vlečku
3. Potom ísť na Kontrolu originality(KO) a tam urobia originalitu s tým, že traktor nie je spôsobilý kvôli tomu, že TK-čko nemá VIN číslo.
4. Potom ísť na STK, aby tam zistili, že aj keď to je dvojtakt, tak musí mať emisnú kontrolu. Dajú tam protokol od STK a od EK.
6. Ísť na vyrážanie VIN čísiel, zaplatiť 380€ za traktor aj za vlečku a tam urobia znovu celú KO.
8. S protokolmi napísať žiadosti na Obvodný úrad, odniesť všetky dokumenty z Ministerstva aj z KO a z STK. Tam vystavia technické osvedčenia ako sú od auta.
Celé to so všetkými poplatkami stojí 920€, ak to vôbec stojí za to. A ak som niečo nesprávne pochopil, opravte ma, prípadne opravte poradie. Vďaka
Deväťsto dvadsať Eur??????????????????
Tí naši zákonodarcovia sa načisto zbláznili!!!!!
DEFENESTROVAT ICH- a to bez výnimky!!!

Martin-SVK

#425 Nový příspěvek od Martin-SVK »

ondrejb píše:
vilomino píše:Pravdepodobný postup pri vybavovaní techničáku TZ a MT na Slovensku
Deväťsto dvadsať Eur??????????????????
Tí naši zákonodarcovia sa načisto zbláznili!!!!!
DEFENESTROVAT ICH- a to bez výnimky!!!

No a to predpokladám že nerátal ešte cenu dopravy traktoru na STK, EK a KO... ak nemáš vozík doma musíš ho požičať a to tiež niečo stojí
T-4K-22 :)

PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152

majo258

#426 Nový příspěvek od majo258 »

:cert: :tyty: :tyty: :zly: :zly: jebnuty narod, 1000 ecka, co mam doma tlaciaren? :tyty: :zly: :cert:

pol

#427 Nový příspěvek od pol »

A to ešte svoj stratený čas volno z roboty pokial vás v tom nezastupuje niekto ale ten musí mať splnomocnenie od notára či na matrike a stroj mať v dobrom tech.stave lebo každé dva roky tech,emis. kontrola.

Juraj Suhaj

#428 Nový příspěvek od Juraj Suhaj »

A to este treba priratať zakonnu poistku 40 eur.

pol

#429 Nový příspěvek od pol »

každého štvú tie peniaze .je to dosť a vela ludí to používa len zrietka,no ešte horšie je na tom ako je vypracovaný zákon.spravíte si všetky 3 kontroli gde sta vyhoveli ,dáte to na okr.úrad odbor dopravy a tí na to majú ,,,60,,,, dní nakolko všetky úrady praskajú vo švíkoch s modernou technikou ktorú sme tiež kúpili z daní.Po tomto termíne sa ím niečo nepáči tak za poplatok na ministerstvo ale s novími kontrolami lebo vám platia pre úrad len ,,,,15,,,, dní.Nčo potrebuje úrad 60 ked doklady majú platnosť 15?Je to pekne strelené ale v tomto štáte je možné všetko a hlavne negramotnosť študovaných ludí ktorý to pripravujú a mi ích draho platíme.

pol

#430 Nový příspěvek od pol »

No tak ja to už mám konečne na značkách,trvalo to dlho ale podarilo sa.

alchstuip

#431 Nový příspěvek od alchstuip »

Babetisti si nejakou podpisovou akciou vybojovali odklad. Skoda ze sa na nieco podbne nezmohli malotraktoristi.

Argit115

#432 Nový příspěvek od Argit115 »

pol píše:Argit aké poplatky si platil u policajtov .pomohlo by mi to kúpiť si kolky.Myslím prihlásenie do evidencie ,špz a vlastne všetko čo si tam platil
Ahoj dva 49 eurove kolky

Michal73

#433 Nový příspěvek od Michal73 »

Gratulujem tym, ktorym sa podarilo postavit Tk na znacky. Tento zakon tvoril ozal poriadny "inzinier", tym nchcem urazat vzdelanych ludi. No toto mohla stvorit len chora hlava. Takto sa pomaha narodu, dufam ze bratia v CR si to nezoberu za vzor. Ja som rezignoval a Tk asi predam ( aj ked mi bude za nim luto). TK nemam v povodnom stave. Predsa za tie roky presiel mnohymi upravami, ktore nezodpovedaju papierom. A druha vec k Tk zo 63 roku nemam ani ziadne doklady. Ani Salek nevystavi duplikat, pretoze on moze len od urciteho roku. Bol som osobne za nim.
Po ceste mi je potrebne chodit, kedze byvam pri hlavnej ceste - smola. Keby som nebol na hlavnom tahu tak na to kaslem z vysoka, ale takto sa to neda. A koli debilovi prist o 300 E za pokutu a potom soferak, to nestoji za to.
Jak sa vravi chudobnemu aj z hrnca vykypi.
Ak nahrabem nejake chechtaky tak kupim Vineu. A to bude dobry dlh na vela rokov.
Uz to tu niekde odznelo - skoda ze sme to neriesili radikalne este minuly rok, a nielen si jeden druhemu postazovali. Ved TK na Sk beha dost vela a pochybujem ze vsetci vybavia doklady. Nehovoriac o doma robenych traktoroch, to je uz ina kapitola si myslim.

pol

#434 Nový příspěvek od pol »

Michal73 to kde bývaš či na hlavnej a či nie nemení na veci pokutu ti dá aj na polnej či lesnej ceste,to už ony premysleli do predu a dokonca policajt mi povedal že Slovensko má v EU najlepší polisajný sistém, my totišto na Slovensko máme všetko najlepšie a preto sme na tom najhoršie.To že niekto predá traktor aj to je pre ních riešenie aby si kupoval v tesku zosmrdené mäso už dvakrát prebalené a donesené bohvie odkial, nevizreté ovocie a zhnitú zeleninu,z toho majú príjem na daniach,viac budeš chodit po doktoroch aj tý budu spokojní a skapeš druhý den na dôchodku a bede spokojná aj poistovna.A nakoniec najviac budú spokojní tý čo tie všetky peniaze rozkradnú lebo ím vlastne aj patria,,,ony to totiš vymysleli,,,.Tak tej spokojnosti bude až tolko že nás prenesie o 5oo rokov späť a my Slováci až potom začneme rozmýšlať že čo je to vlastne tá demokracia zazračná.

Michal73

#435 Nový příspěvek od Michal73 »

Pol - rozhodne bez traktora neostanem a pestovat sa bude dalej, len ma to bude cosi stat s cim som neratal ( chcel som tento rok opravovat strechu na dome - strecha musi pockat). Ten hnoj v supermarketoch kupovat nemienim.
Len vies TK bola taka srdcovka a teraz sa s nim budem musiet rozlucit. Co uz.
Nech ziju blazni na ministerstve. Ja si dopestujem co potrebujem a oni nech kapu od toho dovezeneho hnoja.
Demokracia??? Ved vsetci pozeraju len do vlastneho vrecka a ako odzubat narod. Nic ine nez zlodejina.
Chlapi nezufajme --- prezili nasi dedovia horsie casy - my musime prezit nejako tiez.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“