doklady pro provoz na silnici

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
jardo

Re: doklady pro provoz na silnici

#196 Nový příspěvek od jardo »

GENERALI to má v ponuke tuším okolo 22 €. Pretože TK zatiaľ na SK nemá EČ, môžeš na jeseň bez udania dôvodu, keď skončíš jazdiť podľa zákona poisťovni vrátiť doklady od poistky (biela karta) a tým je poistka zrušená oni sú povinní vrátiť nevyčerpané poistné. Takže ak poistku uzavrieš v apríli, vrátiš doklady v novembri, tak to bude len pomerná časť. Horšie to bude ale už od 2013, keď budeme musieť mať EČ. To povinnosť platiť poistku je počas celej doby keď je pridelené EČ, bez ohľadu, či sa dá jazdiť, alebo nie. Aj to bude jedna z výhod toho múdreho zákona. Nie len to, že EČ zabráni krádežiam tak, ako to má na svojej stránke aj naše Ministerstvo vnútra.

majo258

#197 Nový příspěvek od majo258 »

comu zabrani ec? kradeziam? :D :D :D
este ze auta sa nekradnu. :D :smich: :D
je to len bohapuste zdieranie nnaroda a nic viac. neni kde, vymyslime nieco, politika nasej premudrenej vlady, hajzli jedny a zo svojho nedaju co nakradli. :cert: :vztek: :cert:

tk14

#198 Nový příspěvek od tk14 »

pozor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!na bazoši prodávají osvědčení za 600kč

strasin

#199 Nový příspěvek od strasin »

Mám podobný problém s vinkovičem. K ježdění po silnici musíš mít buď: 1. techničák , nebo 2. povolení k občasnému užívání veřejné komunikace (to vydává odbor dopravy v obci s rozšířenou působností). Toto u nás vydají na základě potvrzení, že vozidlo bylo schváleno k provozu na pozemních komunikacích. Já jsem dostal kontakt na Výzkumný ústav zem. strojů v Praze Řepích. Vyhledání a případné vydání potvrzení stojí cca 900 Kč +dph. Nebo stačí kopie TP k shodnému typu vozidla.
Nemáte někdo měl kopii TP na vinkoviče 732.

majo258

#200 Nový příspěvek od majo258 »

a vraj demokracia :vysmech:
diktatura jak svina a s...veny policajny stat, len zlodeji sa maju jak prasata v zite. :cert:

Orešanec

#201 Nový příspěvek od Orešanec »

majo258 píše:comu zabrani ec? kradeziam? :D :D :D
este ze auta sa nekradnu. :D :smich: :D
je to len bohapuste zdieranie nnaroda a nic viac. neni kde, vymyslime nieco, politika nasej premudrenej vlady, hajzli jedny a zo svojho nedaju co nakradli. :cert: :vztek: :cert:
No necerti sa tolko, je to zbytocne. Co som ja zistoval, tak dovod na toto je ten, ze chcu dostat z cesty, technicky zle vybavene vozidla, ktore nevyhovuju prevadzke po pozemnych komunikaciach. Tiez sa mi to nepaci. Takto ked to spravia, to co nebude mat evidencne cislo, to nevyhovuje a nema policajt nad cim rozmyslat. Akurat ti co chcu aj po menej frekventovanej ceste prejst, tak maju teoreticky smolu a budu asi nuteni si dat papiere do poriadku, platit za STK(podla mna toto je hlavny dovod), kazde 2roky, alebo jednoducho porusovat predpisy, pripadne prevazat malotraktory na privesnych vozikoch za autami.

Tazko sa mi to pise, dufam, ze tento zakon, este zmenia, ale netusim ci za to niekto lobuje, u nami volenych zakonodarcov.

pol

#202 Nový příspěvek od pol »

Viete ono je to tak ked niekto rozpredá a rozkradne štát,potom hlada ako naplnit pokladnicu,lebo nie je z čoho plniť konta vo śvajčiarsku.Aj za cesty platíme dane a za tie diery na ních si ešte priplatíme,A tý hajzli hore nepotrebuju aby sme si dorobili zemiaky víno a ostatne,ved traba do velkoobchodov tlačiť všetky žobračenky čo nam davajú za prácu.jednoducho zlodejina a svinstvo

slavinko

#203 Nový příspěvek od slavinko »

Chcem sa opýtať, či Agroservis - Šálek, vydáva technické osvedčenie aj na malotraktor MT8-070 mini? Vlastným jeden zdedený, ale nemám k nemu žiadne papiere. Od 1.1.2013 to bude riadne komplikované, tak to chcem postupne nejako zlegalizovať, aspoň čo sa zatiaľ musí, teda osvedčenie s pečiatkou na pohyb po ceste. Značky by sa riešili, až keď v tom úrady budú mať jasno. Za odpovede ďakujem.
MINI 070 - mini je mini, ale predsa maxi.

robert xxx

#204 Nový příspěvek od robert xxx »

Ahojte.
Ja som bol u policajtov o zaevidovanie MT8 a nasledne ze si spravim poistku a mozem chodit po cestach. To som si myslel. :smich:
No oni ma vyviedli z omylu. Mam od toho technicke osvedcenie, ale musim ist na STK, potom na emisnu este na kontrolu originality. Ked to absolvujem, oni si vyziadaju dajake papiere od CR asi od vyrobcu?
A ak to bude v poriadku tak mi pridelia znacky.
No taky som bol napaleny. Teraz sme kupili MT8 z dokladmi aby to bolo v poriadku a oni taketo problemi robia. Ved ja na tom do mesta nechcem ist. Ja len v tej nasej dedinke malej, peknej, strediskovej budem chodit. :vztek: :vztek: :vztek:

PULDrapalik

#205 Nový příspěvek od PULDrapalik »

koukám že na Slovensku to máte pěkně na :zadek: a doufám že to nedojde i sem,když je to vyrobeno před rokem 2002 tak jaký značky a technická,je to jen kvůli tahání peněz z lidí nic jinýho,a když někdo tvrdí že je to kuli bezpečnosti tak kecá. Na silnici 1.třídy stejně nemůžeš,a kolik nehod a s jakými následky a škodou bylo za rok způsobeno těmito a podobnými stroji?

majo258

#206 Nový příspěvek od majo258 »

ahoj
presne o tom som pisal, same hovadiny vymyslaju a clovek to ma len aby si troska pomohol. :cert: :zly:

myshootko

#207 Nový příspěvek od myshootko »

robert xxx píše:Ahojte.
Ja som bol u policajtov o zaevidovanie MT8 a nasledne ze si spravim poistku a mozem chodit po cestach. To som si myslel. :smich:
No oni ma vyviedli z omylu. Mam od toho technicke osvedcenie, ale musim ist na STK, potom na emisnu este na kontrolu originality. Ked to absolvujem, oni si vyziadaju dajake papiere od CR asi od vyrobcu?
A ak to bude v poriadku tak mi pridelia znacky.
No taky som bol napaleny. Teraz sme kupili MT8 z dokladmi aby to bolo v poriadku a oni taketo problemi robia. Ved ja na tom do mesta nechcem ist. Ja len v tej nasej dedinke malej, peknej, strediskovej budem chodit. :vztek: :vztek: :vztek:
nazdar. ja som cca pred 3 mesiacmi riesil toto iste. bol som sa tiez pytat u policajtov a v podstate to co pises je pravda, ale malo by to platit az od 1.1.2013. ak ti tvrdili, ze to treba uz teraz, tak su to idioti. na emisnu ist nemozes, pretoze neexistuju ziadne normy na tieto stroje, kedze tieto stroje STK ani EK nemali podliehat. ked som toto povedal u nas na dopravnom inspektorate, tak policajt len pokrcil plecami a povedal, ze "nebojte sa, dovtedy to este vymyslia". vtedy som mal chut mu naplut do ksichtu :vztek:
Foton 254

majo258

#208 Nový příspěvek od majo258 »

:D :D :'( :'( :zly: :zly: :cert: :cert: ine nam neostane :friends: :pivo: :pivo:

Ursus 73

#209 Nový příspěvek od Ursus 73 »

robert xxx:
Ahojte.
Ja som bol u policajtov o zaevidovanie MT8 a nasledne ze si spravim poistku a mozem chodit po cestach. To som si myslel.

Tak už ma tá poje..ná banda fakt serie, ja by som ich :kladivo: :puska: :box: môžu ísť do puče :zly: s takouto demokraciou! A to ja som dosť kľudný človek, ale čo je veľa, to je veľa. Iba z nás ťahajú prachy, za každú pičovinu si draho zaplatíme. Ak to takto pôjde ďalej, budú mať pzp a stk-čky aj bycikle. Fakt je, že do 1.1. 2013 je ešte čas, ale neverím tomu, že to zmenia. Tu, na slovensku totiž sprostosť našich pánov až tak prekvitá. Preto tu máme najmenšie platy a najvyššie ceny, sme žobrákmi v európskej únii. Kúa, to sme teda dopadli :'(
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

tk14

#210 Nový příspěvek od tk14 »

nic si z toho nedělej u nás je to stejné,a nemáte někdo náhodou osvědčení na TV826?

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“