Zapínání vývodového hřídele MT8 150

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
bozi22

Zapínání vývodového hřídele MT8 150

#1 Nový příspěvek od bozi22 »

ahoj lidičky, koupil jsem MT8 150 a potřeboval bych poradit, jak vypnout vývodový hřídel. stále se točí jak na pomalo,tak rychlo. Pákou po levé ruce nelze vypnout. Za všechny rady děkuji!!!! bozi@atlas.cz

Vinea 30Hp Comfort

Re: Zapínání vývodového hřídele MT8 150

#2 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Vývoďák se ve vyplé poloze točí,protože se unáší.Mě to na Veze taky dělá.
ZETOR 5211

bozi22

#3 Nový příspěvek od bozi22 »

Mě se ale točí stále vývodová hřídel vpředu i vzadu. měla by jít vypnout ne?Nebo se má za jízdy točit? K čemu je potom ta páka na zapínání? díky za pomoc!!!!

Vinea 30Hp Comfort

#4 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Kámošovy na MT8-150to taky dělalo že se pořád točila a teďka ji udržíš rukou,tak jsme nasadily štěpkovač zašprajcovyla jsme do něj haluz a nechaly jsme to tak chvili klapat a pak už to šlo volně udržet.Mě když se zahřeje olej tak se to přestane točit.
ZETOR 5211

bozi22

#5 Nový příspěvek od bozi22 »

U mě ale i při nasazení čehokoli, se točí. rukou udržet nejde a ovládací páka po levé ruce je taková "nečinná" nereaguje na nic vpřed ani vzad. Může na to mít vliv špatný olej, co se dolévá vedle sedačky? Popř, kde jde vyměnit (vypustit)?Ď

TRACK MT8

#6 Nový příspěvek od TRACK MT8 »

bozi22 píše:U mě ale i při nasazení čehokoli, se točí. rukou udržet nejde a ovládací páka po levé ruce je taková "nečinná" nereaguje na nic vpřed ani vzad. Může na to mít vliv špatný olej, co se dolévá vedle sedačky? Popř, kde jde vyměnit (vypustit)?Ď
Čau, zapíná se do predu a když je paka v zadu mel by byt vyplej, me to taky dela ze se pořád točí. Co máš za příslušenství na kardan? a co to mas za mt8´, jakej mas motor? jinak jestli myslíš to víčko skoro stejny jak na nadrží po leve strane pred pakou kterou se zapina vyvodak, tak to je nadrž na olej hydraulický, ten s točením vývodáku nemá nic společnýho!! každopádne bych neváhal pokud jak píšeš nedávnou koupils tak bych vymenil veškeré naplně!!! vyvodak zapínáš pomocí takovyho mechanizmu ktej ma lamely, but je špatnej ten mechanismu, celkove nebo jen lamely, a opravdu se to nedá vypnout a máš to pořád zapli. a nebo se to unáší na oleji, každopádne olej si vyměn, treba to bude lepší. musíš vyměnit prevodovej olej protože ten mechanismus je schovanej u prevovovky, olej (prevodovej) se vypouští na zadní nápravě ze spodu, kontrolní šrou je ze zadu na naprave a dolívá se pod sedadlem tam je takovy červeny plastovy vičko.(, nevím jakou máš ty ale ja tam mam nejakou asi neorigo a musim ji celou sundat) . jinak navod k obsluze, katalog dilu a ty pistnice na predni ramena koupíš v prostějově v agroservise.

bozi22

#7 Nový příspěvek od bozi22 »

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Hned se na to vrhnu!

bozi22

#8 Nový příspěvek od bozi22 »

Tak jsem to rozebral a ještě bych vás poprosil o radu.
Po demontáži vrchního deklu převodovky(pod sedačkou -nalévání oleje) je na hřídeli, který ovládá spojku vývodu, poškozený jeden ze tří „kamenů“ -je vyhnutý a nepruží jako zbylé dva . Musí se pak objednat celá spojka nebo pouze tyto kameny? Spojka, která je umístěna ve skříni zcela vzadu vůbec nevyskočí zpět a hřídel stále běží. I přes zatlačení kamene zpět se spojka nevrátí do původní polohy.
díky moc, za veškeré rady!!! pomozte....

MT8-232 30

#9 Nový příspěvek od MT8-232 30 »

Dobrý den, já mám MT8 065 s dvouválcem Slávií taktéž se točí náhon.
Řeším to tím že páku kterou se řadí rychlé a pomalé otáčky náhonu povytáhnu nebo naopak zatlačím jen doprostřed mezi obě rychlosti a je po točení náhonu. Nevýhodou je že jak dojedu na pole musím zhasnou motor vylézt z traktoru a zařadit páku na pomalé nebo rychlé otáčky náhonu. ještě se mě nestalo aby se to při jízdě samo zaplo.

Tom

#10 Nový příspěvek od Tom »

Nemáš fotky té 065 s dvouválcovou Slavií?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

MT8-232 30

#11 Nový příspěvek od MT8-232 30 »

Omlouvám se, ale napřed jsem to musel nafotit.
Přílohy
P4190047.JPG
P4190046.JPG
P4190044.JPG
P4190043.JPG

Tom

#12 Nový příspěvek od Tom »

Pěkné 8)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

tk14

#13 Nový příspěvek od tk14 »

Ahoj,jak jsi spokojen S naftovou 065?co s ní děláš?několik lidí tady na ni mají zálusk,ale myslíme že to nic nevyjede,prostě traktor jen na dopravu a opravdu drobné polní práce,vyvrátíš nám to?

Tom

#14 Nový příspěvek od Tom »

Jsem také jeden z těch, co se jim tahle varianta líbí. Taky by mě to zajímalo, co to umí. A kdyby to bylo v porovnání s něčím další, bylo by to ještě lepší ;-)
TomAgro@seznam.cz

MT8-232 30

#15 Nový příspěvek od MT8-232 30 »

Dobrý den Vám všěm přeju ze moravského slovácka,
tak k té 065, syn ji používá do vinohradu to znamená postřikovač - kabina neletí na něj postřík, mulčovač, rotavátor, přihnojování a do budoucna přemýšlí nad osečkovačem, zatím osečkuje plotostřihem. Z toho plyne, že nejvíc využíváme nezávislý vývodový hřídel. 065 má vše co má 050 kromě toho předního náhonu tzn. lehčí předek, který dotěžujeme při mulčování a rotavátorování. (plechová bedna plná betonu tu nabere přední hydraulikou) Je to velmi obratný malotraktor polměr otáčení bych přirovnal ke kloubáku. Orat jsem s 065 neskoušel, síly má dost ale je lehký tzn. závaží do kol. Vždyť jsou dospělé traktory bez předního náhonu oralo a oře stále. Jednoradličný pluh by utáhnul (nevím na hnoji) tak jak je). Shrnutí pro mne, uzavřená kabina, redukované rychlosti, přední a zadní vývodový nezávislý hřídel. to jsou věci, které na svém druhém malotraktoru 232 30 nemám.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“