Mulčování

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
mufik

Re: Mulčování

#46 Nový příspěvek od mufik »

Vinco píše:Trávu to nevyhazuje je to zakrytované aby to drtilo. Na koš by se to muselo upravit což by asi nebyl problém, ale v té džungli na fotce by to bylo neustále plné. Zůstaval za mnou silný koberec hmoty. Byl jsem se na to poívat po 14ti dnech a je to krásně zelené vůbec nejde poznat že tam neco leží.
Zajímalo by mne jak se ten mulčovoč s horizontálním nožem popere s nálety, větvemi a kamením. Co se stane když chytne pařez? Nebo je to jen na udržované plochy?
Dík za info.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

faust

#47 Nový příspěvek od faust »

Je potřeba mít kardan pro mulčování vybavený volnoběžnou spojkou či momentovou spojkou proti přetížení?

_luky_

#48 Nový příspěvek od _luky_ »

faust píše:Je potřeba mít kardan pro mulčování vybavený volnoběžnou spojkou či momentovou spojkou proti přetížení?
U některých mulčovačů je volnoběžka součástí převodovky - pak stačí obyč. kardan. Momentová spojka je pro sichr. Když pak něco chytíš pevnou částí nože a kousne se to, momentová spojka ti zachrání převodovku.

Orešanec

#49 Nový příspěvek od Orešanec »

minimalne volnobezku doporucujem, bud na kardane, alebo priamo na prevodovke.

ivo.simi

#50 Nový příspěvek od ivo.simi »

:rally: jezdil jsem dnes s předním náhonem a co jsem nevyjel to jsem vycouval; fotky jsou focené po práci za šera - mulčovač předělaný z MF70 o záběru zatím jen 60cm přes zimu dojde k rozšíření - poznámky z mulčování: tráva do 30cm v pohodě vyšší už ucpávala odhoz (je tam takový vlnkový plech - ten jsem vyhodil a bralo to i půlmetrovku ;-)
Přílohy
aaa2.JPG
aaa1.JPG

ivo.simi

#51 Nový příspěvek od ivo.simi »

tak dnes moja rozškubala klíňák, budu tam muset dát dvojitou řemenici :rohy:

ivo.simi

#52 Nový příspěvek od ivo.simi »

Tak klíňák vyřešen cca po 4hodinách práce ho musím došponovat a je klid. tak a teď fotky: :jazyk: na traktůrku moje žena :smich:
Přílohy
uchycení mulčovače
uchycení mulčovače
jak se drtí mravenci
jak se drtí mravenci
drť
drť
náš prales
náš prales
kopec
kopec
sečení malé trávy
sečení malé trávy

borisjalub

#53 Nový příspěvek od borisjalub »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s mulčovačem EF 85.
Chtěl bych ho zapřahnout za Tz 4k 14

ivo.simi

#54 Nový příspěvek od ivo.simi »

ahoj zkušenosti sním nemám, ale když jsem se začal zajímat o mulčovače kamarád mi říkal, že na moje TK10 si poradí s mulčerem do 1m záběru. U tebe jelikož máš TK14 může být záběr kolem 1.2m a měl by jsi to utáhnout. Jinak nevím jestli je k mulčovači i kardan s volnoběžkou....a ten stojí 5.8tis. Sám jsem ho kupoval přes aztechniku (levnější jsem nenašel). Jinak při výběru přeji hodně štěstí..... :)

Orešanec

#55 Nový příspěvek od Orešanec »

Chlapi za TK 14 by som tiez nedaval sirsi mulcovac ako 1m. Pouzivam mulcovac so 125cm zaberom s MT8 132.2 co sa = 13,5 kW a vo vysokej trave toho mal dost aj ten dvojvalec. Pokial by ste mulcovali travu do 30cm, tak odhadujem, ze tych 120cm by bola ta horna moznost TK 14. V horsich podmienkach uz by ste s tym asi robit nemohli a trapili by ste ten motor.

Vinco

#56 Nový příspěvek od Vinco »

Mám EF105 a už jsem tu o něm dost napsal a dal fotky. Větší jak 105 bych za TK nedával, protože v hustší trávě se to bude dost dusit. Mulčovač má v sobě volnoběžku a je k němu i kardan. Při koupi byl osazen kladivy. Chci vyzkoušet i Y nože, udajně potřebují asi o 3 Hp méně. Koupil jsem náhradní sadu Y nožů a kladiv asi za 1200Kč. Takže ceny jsou příznivé a mulčovač funguje bezvadně. Je potřeba si hlídat olej v převodovce a mazat ložiska. Přez zimu chci upravit řemenový převod protože TK má 820ot/min na vývodovém hřídeli a mulčovač je dělán na 540ot/min. a tím má zbytečně velké otáčky a spotřebovává výkon motoru.

Romantk

#57 Nový příspěvek od Romantk »

Vinco píše:Mám EF105 a už jsem tu o něm dost napsal a dal fotky. Větší jak 105 bych za TK nedával, protože v hustší trávě se to bude dost dusit. Mulčovač má v sobě volnoběžku a je k němu i kardan. Při koupi byl osazen kladivy. Chci vyzkoušet i Y nože, udajně potřebují asi o 3 Hp méně. Koupil jsem náhradní sadu Y nožů a kladiv asi za 1200Kč. Takže ceny jsou příznivé a mulčovač funguje bezvadně. Je potřeba si hlídat olej v převodovce a mazat ložiska. Přez zimu chci upravit řemenový převod protože TK má 820ot/min na vývodovém hřídeli a mulčovač je dělán na 540ot/min. a tím má zbytečně velké otáčky a spotřebovává výkon motoru.

Kde jsi koupil ty Y nože za tu cenu :shock:

Vinco

#58 Nový příspěvek od Vinco »

Tam kde mulčovač www.malotraktorysilesia.cz . Tu cenu si nepamatuji přesně ale myslím že to tak bylo. Oficialně na stránkach je 800,- za sadu. s DPH Takže bez dph by to tak mohlo být.
http://www.malotraktorysilesia.cz/mp/mu ... ovac-ef105

Romantk

#59 Nový příspěvek od Romantk »

Vinco píše:Tam kde mulčovač http://www.malotraktorysilesia.cz . Tu cenu si nepamatuji přesně ale myslím že to tak bylo. Oficialně na stránkach je 800,- za sadu. s DPH Takže bez dph by to tak mohlo být.
http://www.malotraktorysilesia.cz/mp/mu ... ovac-ef105
Dik, tam se zajedu podívat mam to kousek 8)

pepa36

#60 Nový příspěvek od pepa36 »

ty nože mám doma ale jsou větší jsou z reforma ale použité mohu dát fot oje jich hodně

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“