Hydraulické řízení na MT8-050

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
matto

Re: Hydraulické řízení na MT8-050

#31 Nový příspěvek od matto »

o tom mi ani nič nehovor, už som raz na úzko pristal na boku,keby som nemal kabinu a neostal na boku, ale kotuľal sa dalej dole kopcom neviem ako by som dopadol
vdaka sa radu , čo som videl tak je pravda , že traktor so servom ma lepši rajd a ako hovoriš klby tam trpia oveľa viac
TRAC MT8-151.32, ZETOR 7245 UKT, ZETOR 5245
ex TRAC MT8-050 , ZETOR 7245, MT8-132.32 , TZ-4K-14

matto

Re: GO MT8-050

#32 Nový příspěvek od matto »

matto píše:tiez rozmyšlam nad niecim takym, ta platna z poriadneho materialu a hrubky by bola prichytena tam kde je teraz prevodovka riadenia a isla by nad spojovacu tyc. zospodu by bol uchyteny piest a druha strana priestu do otvoru kde ide cap z prevodovky riadenia. dnes som na to pozeral a podla mna je tam dost miesta na realizaciu. v tej platni by sa vypalily podlhovaste otvory aby sa to dalo dostelovat ak by to na niektoru zo stran otacalo menej.
Obrázek
no tak som dnes začal s prerabkou riadenia na hydraulicke a každeho , kto bude uvažovať o prerábke tak ako je to nakreslene a popisane na začiatku tohoto prispevku tak može na to zabudnúť. Pol dňa sme to tam chceli takto vymerať a jednoducho to tam nejde napasovat a piestom podobnym originalu. ten piest tam nejde osadit tak aby bol reid zatačania na kazdu stranu rovnaky.

tak som nakoniec dospel k nazoru, že nebudem špekulovať a robiť niečo čo nie je overené a priklonil som sa k realizácii tak ako to má kazdy prerobene , teba priest bude prichyteny vpredu na rame bude otačat platnou riadenia.

RASTO da sa chod hydraulickeho piestu obmedzit aj pri vysuve aj pri zasunuti ? ma to na moj kus az privelky reid a preto by som chcel ubrat vysuv o 5 mm a j zasuv o 5mm, aby tak netrpeli homokineticke klby.
ešte otazka , ten priest rozoberem tak, že odtial vytiahnem ten poistny drot ? a potom uz mozem vytiahnut vnutro?

rasto75

#33 Nový příspěvek od rasto75 »

Nazdar,ja som ti vravel,ze to nie je jednoduche vymyslet takym sposobom servo,ja som pri tom prepalil mozgove zavity,tak som to vzdal.Ohladom toho piestu,ja mam ten isty system,vytiahnes ten drot pootacanim a potom vytiahnes to vnutro.Ja mam vysuv 9 cm a este mam rezervu aj naviac.Cize system mojho serva,by ti mal pasovat.Ale,ak to chces o 5 mm na jednu aj druhu menej vysuvat,tak si daj na sustruhu stocit 2kusy 5 mm tzv.podloziek,jednu na priemer vnutra obalu piestu vlozis dozadu,aby piest nesiel tak daleko a druhu a taku istu a s dierou vo vnutri nastoknes na piest.A mozes to cele uzavriet.V podstate,z jednej,aj z druhej strany ti budu branit tie podlozky k max.vysuvu,rsp.zasuvu.Rad poradim.

Vassek michna

#34 Nový příspěvek od Vassek michna »

Tomu nerozumím. Jak nejde aby točilo na obě strany stejně. Snad když se srovnají kola a píst se dá na půl výsuvu tak by chod měl být na obě strany stejný ne??
Ještě jedna věc. Myslíte, že by šlo použít třeba servo z tranzita. Myslíte,že by to utáhlo???

rasto75

#35 Nový příspěvek od rasto75 »

To sa tazko vysvetluje pisanym slovom,ale je to tak.Mam kamaratov,ktori robia paradne traktoriky z t805,ti ma na to upozornovali,ze nesmiem rozdelit piest napoly,lebo pri vysuve/zda sa mi/,to robi nejaky milimeter menej,straca sa to v osadeni capu piestu na ten drziak guloveho capu a kolesa.Inac to vysvetlit neviem.Ja som to nastavil napoly lebo ja mam iny system,ale aj tak sa mi zda,ze do jednej strany mam malicko mensi rajd,co mi nevadi,lebo oproti manualnemu riadeniu to ma vacsi rajd.To servo z toho tranzita neviem ako vyzera,tak ti neviem poradit,ale tranzit ma tazky motor,tak by to mohlo utocit.

matto

#36 Nový příspěvek od matto »

u mna bol problem v tom, ze ak by som použil piest podobny originalu , tak traktor by nemal rovnaky rajd na kadzu zo strán a najhorsie je , že do jednej strany by bol raid velmi maly. Vezmi piest skus to tam merat a uvidiš. Problem je aj v tom, že pri originale je cap na ktorý tlaci piest blizko pri cape na ktorom sa koleso otaca, preto tam staci maly piest s malým vysuvom , pri uchyteni piesta dalej na platnu smerom k spojovacej tyči potrebujes väsci vysuv aj zasuv aby mal traktor rajd. Ešte k tej spojovacej tyči ta tam tiež robí problem , kedže pri zatáčavi ju kolesa tlačia smerom dopredu pod traktor a vyplňa tym ten priestor kde som chcel urobiť uchytenie piesta. Po zrealizovani dam foto ako som to urobil , dal som si prerobit priest len vysuv na 9cm namiesto 10cm a uchytenie piestu som posunul dopredu na rame aby mi tak netrpeli homokineticke klby.

ja som dal pasovinu o hrubke 1cm v osi tych dvoch šrubiek, ktorú ešte privarím k platni . Tie dva srubky 10-tky dam nove o 1cm dlhšie . na pasovinu je privarená 20-tka sruba zospodu, ako čap pre uchytenie priestu

zatial jedno foto z realizacie
Přílohy
09022013408.jpg

rasto75

#37 Nový příspěvek od rasto75 »

je to uplne jednoduche a nemusis rezat z toho drziaka blatnika,mam pravdu?Ako som videl tvoju fotku,akurat si nastavis napolovicu piest,uchytis ho vpredu na ram a vec je vybavena.Je to jednoduche,ale hodiny vymyslania.Akurat ten drziak si trochu spevni,nejakymi pasovinkami,predsa len piest otoci,aj ked mas koleso v jarku,rucne nie,aby ti to nepokrutilo.Mam radsej veci predimenzovane.

Vassek michna

#38 Nový příspěvek od Vassek michna »

a nebude ti ten píst zavazet když budeš na úzko???

matto

#39 Nový příspěvek od matto »

ja na uzko traktor nikdy nedavam všetko robim na max siroko, preto som pri realizacii na tym neuvazoval . ked to urobim vyskusam , ale myslim, že bude zavadzať . Ak chceš davať na uzko musíš rezať jednu nohu z držiaku tak ako to robili pat a mat, čo u mna neprichadzalo do uvahy, kedze robim aj s čelnym nakladačom a ten je práve na blatniku uchyteny

matto

#40 Nový příspěvek od matto »

rasto ake si daval dlhe hadice k piestu? cca

rasto75

#41 Nový příspěvek od rasto75 »

Jedna mala 100cm,druha 110cm,privod do orbitrola asi 40cm.Prepad z orbitrola som napojil na prepadovu hadicu,co isla ako prepad z rozvadzaca. A pre Vaska- na uzko uz asi nikto nejazdi.Mato,potom daj vediet,co ta vyslo servo,lebo 10000-15000czk mi pripada ako zart.Su tu sikovny chalani a vsetko kupovat je samovrazda.

matto

#42 Nový příspěvek od matto »

no zatial ma to nestalo skoro nič - piest 30 euro, orsta 20 euro /len ešte neviem či funguje, dal mi ju kamoš mal ju v dielni/, teraz za jednu hadicu k piestu pytaju 20 euro, tak skusim niečo ešte zohnať

rasto75

#43 Nový příspěvek od rasto75 »

Ale napad sa ti ako pozdava?Nemusis nic vyriezat.Tie drziaky si kupoval nove?Niekto tu pisal, ze jeden stoji 2100czk,myslim si,ze ked ho rozumne a hlavne esteticky zpevnis,usetris pekne love.kamarat robi na udrzbe v .....,maju tam stroj na hadice,tak mi vyrobil na mieru hadice za pol litra domaceho.Nie je problem,ked mas peniaze vsetko si kupit original na servo,pre mna je umenie za lacny peniaz nieco pekne prisposobit originalu.Samotny mt8 050 nie je zrovna lacny spas.

matto

#44 Nový příspěvek od matto »

jasne napad to je dobry, tie ramena som nekupoval ,ale treba to overiť v praxi či vyzdržia chcem ich ešte spevniť .Inač jeden chlapik tu z fora mal to rameno pekne spevnené a aj tak sa mu to krivilo, takže uvidime, ale prinajhoršom vyrobim to cene rameno nove z 1cm hrubej platne ako to urobil vlada tu z fora. idem dnes kupiť hadice /nakoniec som zohnal chlapika čo mi ich urobi za 8 eura jednu/ a zajtra vyskušam orstu či funguje.

rasto75

#45 Nový příspěvek od rasto75 »

Matto,chcem sa opytat,ked si mal rozobraty piest,aku si mal gumicku,tu najvacsiu po obvode?ja som ju nemal z gumy,ale vyzerala ako nejaky fiber,alebo nejaka umelina.Ked som zapchal na pieste diery,tak som ho zatlacil.Hlavny piest,co je na zdvih hydrauliky som vymenil vsetky gumicky,tak ten ked som zapchal diery som nepretlacil.Nemas s tym nejaku skusenost?Kamarati mi povedali,ze sa take kruzky bezne pouzivali,len neviem,kedy ja vydrany.SErvo si odskusal?

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“