Mulčování
Re: Mulčování
Před včerejšky mi konečně přišly Y nože (byly potřeba nabrousit) na můj EFGC 135 a musím říct, že je to pořádný rozdíl, Y nože spotřebují cca 1/3 výkonu oproti kladivům až jsem tomu nevěřil
jezdím o dva kvalty výš - kde jsem s kladivy jezdil red. 3 plný výkon tam jezdím 1 plná s rezervou, obdobně kde jsem s kladivy jezdil red. 4 plný výkon tam jezdím 2 plná s rezervou a kde jsem jezdil 1 plná dalo by se jet 3 plná, ale to už mi nedovolil rozbitý terén to bych asi proletěl střechou navíc je trávník lépe posekaný, takže za mě do trávy a drobného náletu určitě Y nože !
video bohužel nemám neměl kdo točit - někdy příště, jsem velmi spokojen
jezdím o dva kvalty výš - kde jsem s kladivy jezdil red. 3 plný výkon tam jezdím 1 plná s rezervou, obdobně kde jsem s kladivy jezdil red. 4 plný výkon tam jezdím 2 plná s rezervou a kde jsem jezdil 1 plná dalo by se jet 3 plná, ale to už mi nedovolil rozbitý terén to bych asi proletěl střechou navíc je trávník lépe posekaný, takže za mě do trávy a drobného náletu určitě Y nože !
video bohužel nemám neměl kdo točit - někdy příště, jsem velmi spokojen
uvažuji o koupi mulčovače do vinohradu, žádná vysoká tráva.... budu ji udržovat nízkou přeci jen tam musím jezdit s rosičem a hodit pěcho... a nemohu se rozhodnou který mulčovač buď http://www.malotraktorysilesia.cz/prisl ... mo-fme105/ a nebo http://www.dabaki.cz/nabidka/picniny-a- ... /serie-ef/ EF 105 mám to za TK 14 ... pomozte mi prosím s výběrem
- majo258
Ahojte, stretli ste sa niekto s tymto mulcovaco? nejake postrehy?
http://dom.bazos.sk/inzerat/54211487/mulcovac.php
http://dom.bazos.sk/inzerat/54211487/mulcovac.php
podle vzhledu mi to připomíná číňany, co tady prodává "spousta" firem.
typoval bych to na ef (délka okolo 85 cm odhadem). až na barvu a nálepku je to můj ef 105 od dabakiho
typoval bych to na ef (délka okolo 85 cm odhadem). až na barvu a nálepku je to můj ef 105 od dabakiho
- majo258
pise ze ma 95-ku a 115-tku, utiahne to dvojvalec slavia, a myslim ze moze dat aj y noze podla poziadavky.
ak som dobre nasiel stranku, tak asi to vyraba Litva.
ak som dobre nasiel stranku, tak asi to vyraba Litva.
Naposledy upravil(a) majo258 dne ned lis 01, 2015 12:44 pm, celkem upraveno 1 x.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych rekl. V cine na to daj jinou barvu s jinou nalepkou a je to
nulacz píše:uvažuji o koupi mulčovače do vinohradu, žádná vysoká tráva.... budu ji udržovat nízkou přeci jen tam musím jezdit s rosičem a hodit pěcho... a nemohu se rozhodnou který mulčovač buď http://www.malotraktorysilesia.cz/prisl ... mo-fme105/ a nebo http://www.dabaki.cz/nabidka/picniny-a- ... /serie-ef/ EF 105 mám to za TK 14 ... pomozte mi prosím s výběrem
Zdravím ťa,
skús si pozrieť ZANON. pred nedávnom som ho kúpil na základe skúseností vo vinohrade pozri sekciu belarus 320.4 tam sú príspevky. Samozrejmä ceny klasických bez bočného a zvislého posunu sú diametrálne iné ...
Belarus 320.4/2015
kam se stratili ty doby, kdy jsme schaneli kazdej metr2 travy a kdyz uz byla,brečeli jsme ,že už je posekaná. ted hlavne at neroste a je posekaná. naco je seno a tráva?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
- majo258
tak to uz je nostalgia, dnes nikto nic nepotrebuje, asi sme taky bohaty ze vsetko si kupime, ako raz povedal nas slavny Mikloz, dovezieme zo zapadu.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To já sháním pořád a každej na mě čumí jak na blba. Mulčovač mám jen na nějaký sečení okolo plotů, cest a nebo na místa, kde se seno nedá dělat případně na slámu, zelený hnojení a takpawka píše:kam se stratili ty doby, kdy jsme schaneli kazdej metr2 travy a kdyz uz byla,brečeli jsme ,že už je posekaná. ted hlavne at neroste a je posekaná. naco je seno a tráva?
-
Mám ef 115 od silesiana,na dvouvál je to akorát,pokud mulčuješ pravidelně udržovanou plochu tak bych se nebál jít i do širšího.Já teď rekultivoval louku nesekanou několik let a cca 3000m2 za tři hodiny,ale dostal pěkně pohulit
Zetor 6245
Taky hledam rady a jestli jsem spravne pochopila z fóra, tak aby mulcovac dobře fungoval a opravdu mulcoval alespoň ten kladivkovy, musí jet na nejvyšší otáčky. Kdyby ale se dala místo motorove prevodovkova závislost. Nebude to při te rychlosti a s menším počtem otáček stíhat mulcovac. Ale nemam zkusenost. Jen co se tu ruzne pise na fóru :-)
Jak jsem již psal v jiném tématu , tak Tk 12 má potřebné otáčky na mulčovač jen na motorovou závislost. Jedná se hlavně o poměr rychlosti traktoru a otáčky mulčovače. Nic nepomůže když se tam zařadí 4ka a traktor pojede cca. 25km/hod (na louce se stejně nerozjede - nejsou ty koníky - výkon motoru) a pokud se rozjede - třeba z kopce - tak stejně ,aby se zařadil vývodový hřídel tak se musí zastavit - řadit v klidu stroje. Nejsou tam sinchrony. I kdyby se to nějak podařilo tak na 4rku s mulčovačem v záběru motor nebude výkonostně stačit. A pokud by snad ??? Bude to jako když rýpou svině.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Za TK kladívkovej mulčovač nepůjde. To snad neutáhne ani na prázdno. Za tk tak horizontální mulčovač, vertikál bude o ničem. A kladiva chou rozhodně větší výkon jak Y nože. A většinou Y nože stačí, kladiva sou na drcení třeba ořezů révy nebo sadů, jeden keř na louce sežerou i Y nože. Já s nim beru i menší podrustky a je to na sračku.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
25 km/h s mulčovačem? To číslo 2 před tou 5 ujelo, ne?JardaCNC píše:Jak jsem již psal v jiném tématu , tak Tk 12 má potřebné otáčky na mulčovač jen na motorovou závislost. Jedná se hlavně o poměr rychlosti traktoru a otáčky mulčovače. Nic nepomůže když se tam zařadí 4ka a traktor pojede cca. 25km/hod (na louce se stejně nerozjede - nejsou ty koníky - výkon motoru) a pokud se rozjede - třeba z kopce - tak stejně ,aby se zařadil vývodový hřídel tak se musí zastavit - řadit v klidu stroje. Nejsou tam sinchrony. I kdyby se to nějak podařilo tak na 4rku s mulčovačem v záběru motor nebude výkonostně stačit. A pokud by snad ??? Bude to jako když rýpou svině.