Vymezení vůle řízení TK

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
jarynfira

Re: Tomovo TZ 4K 14

#16 Nový příspěvek od jarynfira »

Jednoznačně nějaké tvrdé, ocelové Tome .... :ano:
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)

Ursus 73

#17 Nový příspěvek od Ursus 73 »

kurňa, asi trošku škoda, že ten šnek nie je uložený v axiálnych (alebo dákych) ložiskách....to riadenie by šlo podstatne ľahšie...z obrázkov to moc nevidím, ale tie fotky sa môžu hodiť viacerím.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

libča
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od libča »

Určitě bych tam dal nějaký tvrdý podložky nechat je udělat 14220 a nechat zacementovat...nevím proč tam nedali páni konstruktéři axiální ložiska a byl by klid.

martin z

#19 Nový příspěvek od martin z »

Čus Tome, nevím jestli jsem to správně vyčetl ale AGROAD nabízí tyhle podložky pod kódem TZ07556 pozor mají v obrázku chybu TZ07756 je číslo jiného dílu. Je tam cena 21,70 tak si to tam asi objednám.Bylo jich tam asi sedm. Jestli to chceš ještě změřit tak písni já kdyžtak skočím do dílny není problém.

martin z

Řízení TK 14

#20 Nový příspěvek od martin z »

Prý jic tam má být osm.

Tom

#21 Nový příspěvek od Tom »

Martine, díky, zprávu jsem dostal, seženu i tu trubičku. Nevím v jakém stavu to mám, netuším jestli to stihnu zítra rozebrat, no uvidíme....
Gumu na přední zástěrky mám už nachystanou delší čas, ale musím udělat plíšek pod ní, aby se měly šroubky o co opřít, no budu těch zástěrek asi dělat víc :smich:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

martin z

Řízení TK 14

#22 Nový příspěvek od martin z »

Ja jsem dopadnul takto------foto č1, Stalo se mi ve lese pri vyrobe dreva. Jezdim jezdim a najednou nezataci,oprel jsem se do prednich blatniku,to se mi chytlo za zub a ridilo to pak zase pauza ve volantu,opreni o blatniky a rejd sel. Tak nelozit jen to co uz bylo venku a smer domu systemem minikara-- ridit nohama. Doma rozborka a ouha budem potrebovat k zubari ...Nastalo velky shaneni dilu. Az se mi ozval jeden MOOOOC hodnej a sikovnej pan ze pry ma to kolo doma.Vyrazil jsem k nemu a uz jak videl to moje kolo povida .......vy mate TK 12 a ja kolo na 14ku rozdil je znat na 1,pohled ,do vasi almary to pasovat nebude,,, naveste hlavu mam tady komplet prevodku kterou jsem vyndal ze svy 14ky -----daval tam hydraulicky rizeni ..tak mu to doma zbylo Povida mi bez zaruky...., No a do tehle almary od nej jsem koupil ty podozky a rozperku a bylo opraveno.Takze jsem od neho odvezl 1 kompletni prevodku namontovanou na celym tom kloubu + k tomu tyto dily na foto č2 a to neni ofoceno vsechno, dal mi i 2 kusy volantove tyce---kazda ma jiny konus na volant, Jeste jsem chtel podotknout-------- pozor pri objednavani dilu z Kurimi. Spatne me pochopily protoze jsem objednaval telefonicky a ne z eshopu.Poslali me presne to co jsem potreboval ale cenu mi hodily cca to delalo 2400kč okamzite jsem tam volal a po vysvetleni problemu mi preplacenou cast penez vratily na ucet v tom problem nebyl. TEN je v tom ze maji zamenene katalogove cisla u tech vymezovacich podlozek.-----------POZOR------ jedno cislo je psane -----TZ07556 a po rozkliknuti obrazku je k te podlozce šipka a ta ma cislo TZ07756. To tedy oznacuje zrejme jiny dil nezli je ta podlozka a tam je cena prave 10xnasobna. Ale jinak vse ok a spokojenost s nimy Snad jsem popsal vse co jsem mel na mysli a kdyby neco klidne se ozvete. Pro stryca prihodu 724 384 008. S pozdravem Karpíšek
.....

---------- Původní zpráva ----------
Od: BZazvorka@seznam.cz
Datum: 25. 12. 2012
Předmět:

Poslal jsem sz
Přílohy- Stáhnout všechny přílohy najednou

Foto0513.jpg (987 kB)Stáhnout

Foto0636.jpg (784 kB)Stáhnout

Foto0999.jpg (1 MB)Stáhnout

Obraz035.jpg (890 kB)Stáhnout

martin z

#23 Nový příspěvek od martin z »

Tak snad se mi to povede.
Přílohy
Obraz035.jpg
Foto1071.jpg
Foto1070.jpg
Foto0999.jpg
Foto0636.jpg
Foto0513.jpg

Tom

#24 Nový příspěvek od Tom »

Martine, díky. Zase nový poznatek, že dvanáctka a čtrnáctka mají jiné řízení... Podle fotky to vypadá na jednu z prvních dvanáctek (podle páky ruční brzdy).
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Dědek

#25 Nový příspěvek od Dědek »

martin z píše:Čus Tome, nevím jestli jsem to správně vyčetl ale AGROAD nabízí tyhle podložky pod kódem TZ07556 pozor mají v obrázku chybu TZ07756 je číslo jiného dílu. Je tam cena 21,70 tak si to tam asi objednám.Bylo jich tam asi sedm. Jestli to chceš ještě změřit tak písni já kdyžtak skočím do dílny není problém.
Pánové, se zaujetím procházím tyto řádky, neboť na mé T4K-10-A je vůle volantu také dosti velká, asi 1/4 otáčky. Už delší dobu mě to štve a chtěl bych využít této názorné debaty a opravit to. Zajímá mě, zda je převodovka řízení stejná jako u TK 12, případně TK 14. Předpokládám, že vůle řízení bude způsobena těmi podložkami jako u Toma, ale nevím jestli jsou u mé 10ky stejné jako v tom katalogu.

Tom

#26 Nový příspěvek od Tom »

Jestli jsou podložky stejné netuším, co je zřejmé, tak to, že převodka řízení není stejná u 12 a u 14. 14 má převodku robustnější a vnitřnosti jsou také trochu poupraveny. Jestli je stejná převodka na 10 a 12 nevím. Asi bych to konzultoval mailem nebo telefonem u Šálka.
Nějaké fotečky toho Áčka by nebyly? ;-)
TomAgro@seznam.cz

Dědek

#27 Nový příspěvek od Dědek »

Díky, já se zeptám. Moje T4K-10-A http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?t=16097

martin z

#28 Nový příspěvek od martin z »

Táta to dneska objednal tak až to přijde vše nafotím a pošlu ať se přiučíme.

swyst

Re: Vymezení vůle řízení TK

#29 Nový příspěvek od swyst »

Taky to ted resim. Axiální dvoustranné ložisko je ve sneku. Já mel uplně pryč jehlový ložiska,tím pádem i průměry. Prebrousil jsem excentr i šnek uvnitř, vypouzdril bronzi. Podložky vpředu, jak se o nich bavite, vymezují vůli mezi ozubenými koly (volant, šnek) a je potřeba je tam dávat až nakonec.Podle sesazení. Důležitý je odstranit vůli toho ax.ložiska ve sneku. Dělá se to maticí v šikmém kole sneku.Ta trubička se mi nezdá. Měla by mit osazení o vnejsim průměru tech podložek.

petibala

Re: Vymezení vůle řízení TK

#30 Nový příspěvek od petibala »

JJJ máš úplnou pravdu, nechal jsem si udělat trubičku novou s osazením a delší o ty podložky, podložky jsem tam nedal vůbec. Délka původní trubičky byla 27,2mm 8 podložek 0,3 to je 29,6mm, já ji nechal udělat 30mm 0,4 je vůle navíc. Excentr šneku jsem nastavil taky s vůlí. Na volantu je tak asi 5 stupňů vůle.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“