Mulčování

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
JoeF1

Re: Mulčování

#136 Nový příspěvek od JoeF1 »

ok určitě to sem hod nebo klidně i videjko, pochlub se nám. Budu se těšit 8)

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#137 Nový příspěvek od Antony30011 »

Vassek michna píše:Mám ho doma a zkoušel jsem ho ve ctrvtek jen tak ve zduchu jestli neháže. Trochu sebou cukne občas, ale jinak dobrý. Večer hodim nějaké fotky. Lehko se i roztáčí, ale nejsem si jistý jestli je to dobrým spřevodováním a nebo tím 4 válcovým motorem.
Jak se roztáčí uvidíš až v terénu 8) jak je hustá tráva tak ten svůj musím zvedat abych ho roztočil a teprve pak šup na zem :prace:

lipovak

#138 Nový příspěvek od lipovak »

Nemáte někdo zkušenosti s mulčovači Berti? Uvítám každou radu, díky.

Tom

#139 Nový příspěvek od Tom »

Máme bočně výkyvnou Berti 160, jede přes sezónu pořád, nějakých deset roků mít bude... Je tady už hodně povařený, každý rok se musí něco přeplátovat, ale jinak s tím nejsou nejmenší problémy. Loni se měnila se úhlová převodovka. Jsou to profesionální mulčovače 8)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

clasico

#140 Nový příspěvek od clasico »

myshootko píše:Mam :) najdes ho v mojom vlakne http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=435 na tom videu je len mala trava, ale fakt to v pohode zvlada aj travu vyssiu ako TK :D
uvazujem o efgc 105 za mt8-132.2. nebude na ten traktor prilis tazky (250kg)? bude stacit vykon? pripadne mam radsej ist do ef(g) 115?

BorecTK

#141 Nový příspěvek od BorecTK »

ja mam ef(g) 115 mulčovač a traktor to zvlada v pohode ak ti môžem poradiť kupuj mulčovač s kladivkami a s tym mulčovačom efgc 105 ťažko povedať ja mam rotavator akr152 skoro taka ista vaha tiež okolo 250kg o hydrauliku by som sa nebal ta toho vydrži veľa skôr by som sa bal toho že by si ten mulčovač nevytiahol do kopca nakoľko mt8 pri mulčovaní má iba predný náhon
Traktorista bez traktora je ako ryba bez vody :D

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#142 Nový příspěvek od Antony30011 »

Kladiva sou dobrý když víš, že budeš drtit třeba zbytky vinné révy, větvičky atd. Na trávu jako takovou jsou lepší nože - dělaj hezčí práci. Sem tam nějakou větvičku taky vezmou, ale na lítání po ostříhaným sadu jsou určitě lepší ty kladiva :)

clasico

#143 Nový příspěvek od clasico »

BorecTK píše:ja mam ef(g) 115 mulčovač a traktor to zvlada v pohode ak ti môžem poradiť kupuj mulčovač s kladivkami a s tym mulčovačom efgc 105 ťažko povedať ja mam rotavator akr152 skoro taka ista vaha tiež okolo 250kg o hydrauliku by som sa nebal ta toho vydrži veľa skôr by som sa bal toho že by si ten mulčovač nevytiahol do kopca nakoľko mt8 pri mulčovaní má iba predný náhon
Kde si mulcovac kupil? Rozmyslam zobrat bud z Dabaki alebo v okoli BB su predajcovia. Teraz som nasiel aj Hodonin. Ta 115 Ti berie v pohode aj zaburineny plevel vyse pasa, kde sa aj rok nekosilo?
Potrebujem aj 3bodovy zaves (prilozeny obrazok). Ten je univerzalne agregovatelny na MT8 s akymkolvek EF-kom?
Nasiel som udaj,ze GC105 ma hmotnost 196kg a EF115 okolo 140kg. Aky je vlastne principialny rozdiel u tychto typov, v robustnosti konstrukcie? Kladivka sa daju namontovat aj na EF-ko, nie?
Pouzivam na mojej 132,2 aj ZT 152, ale ta nie je na vysoku travu uplne stavana, da sa kosit iba na nizkych otackach hriadela (pri vysokych som urval liatinovy vystrednik), a aj ked myslim, ze vtedy ide aj nahon zadnych kolies velakrat som ostaval zapadnuty v jamach asi aj vzhladom k hmotnosti listovky – 220kg. Potrebujem nieco spolahlive na neobrabane pozemky, viem ze by som mal zadovazit silnejsi traktor, ale chcem to vyskusat na tej MT8, teda bud EFGC 105 alebo EF115. (vraj GC je viac na profesionalne pouzitie, ale zas je tazsie a asi vyzaduje aj vyssie HP, niektori udavaju dokonca 25HP) MT8 ma vraj 20-22HP. Podeli sa niekto so skusenostami s tymito typmi?
Přílohy
kde sa da kupit?
kde sa da kupit?
3 bod.jpg (5.79 KiB) Zobrazeno 4539 x

Tom

#144 Nový příspěvek od Tom »

Závěs seženeš třeba tady: http://www.rvr-agro.cz/ nebo u jakéhokoliv jiného dovozce či prodejce japonských malotraktorů. Cena 3 - 4 tisíce... Nebo napiš tady: japan.nd@email.cz Od toho chlapíka jsem ho kupoval já.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

siskin

#145 Nový příspěvek od siskin »

Ahoj, přemýšlím nad mulčovačem za kloubovou Vineu 30HP. Předběžně jsem vybral kladívkový se šířkou cca 130cm. Myslíte že to bude OK? (nebo širší? nebo užší?)
Umíte odhadnou pracovní výkon takovéhle soupravy? (sečení asi 50cm trávy a plevele - 1 hektar)

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#146 Nový příspěvek od Antony30011 »

Za Vineou 30hp ma 130cm Lukas - Vinea 30hp Comfort. Napis mu ;-) ale co mi rikal, tak ze s tim jezdi jen v nizsi trave. Ja mam 130cm za svou 47hp a zvlada to v poho vsecko

deniels

#147 Nový příspěvek od deniels »

WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14

siskin

#148 Nový příspěvek od siskin »

Díky, s Lukášem už si píšu.
Máte někdo zkušenost s mulčovačem Humus WM?

GeorgTK

#149 Nový příspěvek od GeorgTK »

Já jsem teď před pár dny jezdil s MUL-1300 a MT8-132.2 v metrové trávě a vzal to taky bez problémů. Ono ani tak nezáleží, jak je tráva vysoká, ale jak je hustá. s MUL-1000 jsem motor zadusil i v nižší trávě, ale byla hustá, roky nesečená a bylo v ní hodně suché hmoty.
TZ-4K-20 + H357XPG nabízím vše k prodeji: https://georgtk.rajce.idnes.cz/Na_prodej/

ITS

#150 Nový příspěvek od ITS »

Jak píše GeorgTK. Mul 1300 utáhne každý dvouválec. A já říkám, že flóru ten stroj zvládne. Fauna ho zadusí. Flóra=tráva. Fauna = mraveniště. :smich:

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“