Mulčování

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
tk14

Re: Mulčování

#106 Nový příspěvek od tk14 »

U těch co píšeš nevím,ale u mulčovačů MUL 800-1300 to jde,jsou dražší,ale z vlastní zkušenosti doporučuji tento stroj

tekačko

#107 Nový příspěvek od tekačko »

Ahoj :friends:

po delší době přidám pár svých postřehů stran mulčování.
Prodal jsem mulčovač EF 95 který jsem měl za TK 14-zdál se mne zbytečně malý na 30 Hp motor,původně byl plánovaný na tk 14.
Uvažoval jsem který mulčovač,nakonec mi vyšel jako nejvýhodnější MUL 1300 z agroservisu,uvažoval jsem ještě o EFGH od Dabakiho,jenže byl podle mne moc těžký.Myslím že bych s ním nedokázal dost dobře jezdit do kopce,při mulčování je třeba mít motorovou závislost a tím berou jen přední kola.Kdo má nezávislý vývoďák myslím že by se dal s klidem použít a cena je někde jinde.
Hlavním rozdíl mezi bývalým mulčovačem a novým vidím ve směru otáčení mulčovacího rotoru, u čínského mulčovače se rotor točil ve směru otáčení kol kdežto u čekého proti směru otáčení kol traktoru,tím pádem je práce s čínským mulčovačem míň náročná pro traktor ale zároveň kvalita práce je nesrovnatelná.
U MUL 1300 je však patrnější větší potřeba výkonu,víceméně se nedá jezdit na 2 přev.st.u 30 Hp motoru.
Dílenské spracování je taky nesrovnatelné,přece jen mulčovač z agroservisu je zpracován lépe,jsou lépe dostupné veškere mazací díly,a celkově je dotažen.
Snad jediná nevýhoda je že se za kryt řemenice se ze spodní části zachytávají stébla trávy.
Toliko mé prozatímní zkušenosti :)
Přílohy
mulčování 2.JPG
mulčování 1.JPG
mulčování.JPG

tk14

#108 Nový příspěvek od tk14 »

včera mi u mulčovače praskli řemeny nevím proč bylo to z ničeho nic,po výměně dobrý,jen si myslým,že se hodně hřejou?jak máte teplé řemeny a řemenice na mulčovači od Šálka?chci vyndat to víko z krytu a udělat ho z děrovaného plechu,kvůli chlazení jinak až na toto jsem s mulčovačem spokojen

tekačko

#109 Nový příspěvek od tekačko »

tk14 píše:včera mi u mulčovače praskli řemeny nevím proč bylo to z ničeho nic,po výměně dobrý,jen si myslým,že se hodně hřejou?jak máte teplé řemeny a řemenice na mulčovači od Šálka?chci vyndat to víko z krytu a udělat ho z děrovaného plechu,kvůli chlazení jinak až na toto jsem s mulčovačem spokojen
S řemeny jsem zatím problém neměl,konkrétně jsem teplotu neměřil,vím že tam jsou tři kusy 17-stky.Možná bych ještě zkontroloval napnutí-buď nedopnuté nebo příliš naplé.Každopádně při roztáčení mulčovače dostává celý traktor pořádně zabrat,téměř se nedá rozjet a roztočit mulčovač ve vysoké trávě,je třeba mulčovač roztočit a pak "položit".

Vinea 30Hp Comfort

#110 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Já zatím s kliňákama problém neměl a teplotu jsem na mulčovači nezkoušel,jak budu dělat něco většího tak se na to zaměřím a zjistím jak se to hřeje.Možná bude problém že jsi měl hodně našponovanou kladku :-/
ZETOR 5211

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#111 Nový příspěvek od Antony30011 »

tekačko píše:Každopádně při roztáčení mulčovače dostává celý traktor pořádně zabrat,téměř se nedá rozjet a roztočit mulčovač ve vysoké trávě,je třeba mulčovač roztočit a pak "položit".
S tímhle sem se ve vysokové a husté trávě taky setkal. Je to jak říkáš, chce to kus couvnout, rozčit a teprve pokládat. Ale to je asi obecně u mulčovačů, v tý hustý trávě a při potřebným výkonu to chce sílu :) :prace:

tk14

#112 Nový příspěvek od tk14 »

na metrovém jsou dva sedmnáctky řemeny

tekačko

#113 Nový příspěvek od tekačko »

tk14 píše:včera mi u mulčovače praskli řemeny nevím proč bylo to z ničeho nic,po výměně dobrý,jen si myslým,že se hodně hřejou?jak máte teplé řemeny a řemenice na mulčovači od Šálka?chci vyndat to víko z krytu a udělat ho z děrovaného plechu,kvůli chlazení jinak až na toto jsem s mulčovačem spokojen
Zdravím :friends:

tak mám stejný problém :( ,řemeny po třech hodinách MUL 1300 odešli,zatím nevím čím by to mohlo být,fakt je že odešel jako první ten který je nejblíž řemenici-předpokládám že se natáhnul od tepla a tím se přetočil a prasknul,na krytu jsem našel označení řemenů,jsou tam dva rozměry s rozdílným písmenem na konci zajímalo by mne jaký je mezi nimi rozdíl :-/ :-/
Jakým způsobem kontrolujete chlapi napnutí řemenů :-/ ,jedná se mi o velikost průhybu :-/
Dík za vysvětlení :)
Přílohy
řemeny 1.JPG
řemeny.JPG

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#114 Nový příspěvek od Atlan »

jeden rozmer je vonkajsi obvod remena a druhy rozmer je vnutorny obvod remena...ale ide o jeden a ten isty remen, otazka je kolko chces investovať tj aky kvalitny znackovy kupiš.... No osobne by som dal aj nejaku prestavku ako v kuse 3 hodiny namahat remene a zvysok...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

tekačko

#115 Nový příspěvek od tekačko »

Atlan píše:jeden rozmer je vonkajsi obvod remena a druhy rozmer je vnutorny obvod remena...ale ide o jeden a ten isty remen, otazka je kolko chces investovať tj aky kvalitny znackovy kupiš.... No osobne by som dal aj nejaku prestavku ako v kuse 3 hodiny namahat remene a zvysok...
Dík za vysvětlení :friends: ,
ty tři hodky jsem nědělal v kuse,dával jsem přestávky,dneska v souhrnu tak hodku,mám mulč krátce v provozu,myslím že zahrálo i to že dneska bylo fakt teplo :-/ :-/ uvidím,vyměním a pak se ukáže :) :)

PULDrapalik

#116 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Když sem vlastí blbostí přetrh řemen na sekačce Inzeco,tak sem zháněl levnější než dává výrobce,po dvou sezónách šel do háje,rotrhal se podobně jako ten na obrázku-rozcupoval se po vrstvách,nyní mám drahý,ale drží už 4 sezónu v pohodě,kup něco lepšího,ty řemeny se budou dost zahřívat a také se namáhají nerovnoměrně-podle porostu

tk14

#117 Nový příspěvek od tk14 »

tak co mám já,dali jsme né 1060 ale 1050,dostat ho tam bylo horší,ale šlo to a šponovali jseme ho za tepla,zatím fajn

duckyrobert

#118 Nový příspěvek od duckyrobert »

nazdar traktoristi,

mate niekto skusenosti s mulcovaním na mini 075-ke, príp.typ aky je vhodný za tento minitraktoricek?
som si vedomý ze fyziku neoklamem..
dakujem s pozdravom duco

Tom

#119 Nový příspěvek od Tom »

duckyrobert píše:nazdar traktoristi,

mate niekto skusenosti s mulcovaním na mini 075-ke, príp.typ aky je vhodný za tento minitraktoricek?
som si vedomý ze fyziku neoklamem..
dakujem s pozdravom duco
Prohledej si vlákno MINI 070, 075 a najdeš tam odpověď na svou otázku i s příkladem (minimálně jedním ;-) )
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

JoeF1

#120 Nový příspěvek od JoeF1 »

Uvažuji o nakupu http://www.dabaki.cz/nabidka/picniny-a- ... /serie-ef/ . Nemáte někdo s ním zkušenost? Děkuji za odpověd

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“