Bloknutý motor a kola,proč??

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Karlajs

Re: Bloknutý motor a kola,proč??

#31 Nový příspěvek od Karlajs »

sorry čtu to zas a už jsem pochopil že se bavíš o předku....jsem ale ojo.No to není špatný nápad,protože přes vypušťák asi moc nezjistím.

Karlajs

#32 Nový příspěvek od Karlajs »

Tak dnes jsem se dal na to. A nestačil jsem se divit.Povolím vypušťák převodovky a ztama vyteklo asi 6litrů vody :shock: :shock: :shock: A asi pul litra emulze sraček. Povolím vypušťák zadního diffu a ani kapka,prostě sucho.Zatím jsem demontoval pravý portál včetně poloosy.Demontoval jsem i ovládání uzávěrky abych tam víc viděl.Sáhl jsem tam rukou a vytáhl samé bláto.Tohle asi nevypláchnu... mám rozpůlit převodovku??Kde se ta voda vzala???Vždyť je to celé zatěsněné ne??Napadlo mě jestli se tam nedostala přes šaltr páky,jestli třeba to gumové krytí řazení nepřepouští.Help :'(

PULDrapalik

#33 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Celý to kuchni předek i zadek,vymej to třeba naftou a rovnou vyměň všechny gufera co tam sou,olej bych dal třeba PP 80 nebo 90,budeš mit na dlouho pokoj

PULDrapalik

#34 Nový příspěvek od PULDrapalik »

A možná bych ještě udělal rychlou 3,když už to budeš kuchat

Karlajs

#35 Nový příspěvek od Karlajs »

S tímto verdiktem jsem se dlouho smiřoval ale čekal jsem že to třeba kuchnout.Jo tu 3 už plánuji dlouho.Ta sériovka je strašná.U Šálka jsm to viděl.Už jste ji někdo měnili??dokážu to doma "na koleni"?? :) Je potřeba lis,nebo něco je vše na tisícihranu??Jak vidím tu robotu je mi zle, snad něco nezdupu.Prvně bych měl rozpůlit motor od spojky což?Motor jsem dělal před půl rokem.Dík za radu 8)

Karlajs

#36 Nový příspěvek od Karlajs »

Jo a co ta voda??napadá vas odkud může být???

radas

#37 Nový příspěvek od radas »

no voda neumýváš to vapkou ? ta dokáže vodu natlačit i místy kde to napohled ani nejde. osobní zkušenost z horským kolem :smich:

Karlajs

#38 Nový příspěvek od Karlajs »

No právě že neumývám :nene: Uvidím kouknu na tu řadičku..

Lupa

#39 Nový příspěvek od Lupa »

To muselo stát někde na dešti a zřejmě dlouho. Jak dlouho jsi majitelem, kdo ho měl před tebou? Trochu mě to zaráží, kontroloval jsi někdy olej v převodovkách a portálech? Měnil jsi ho někdy? To mi přijde celkem brutal když nevíš co tam máš a jestli to tam vůbec máš!

Karlajs

#40 Nový příspěvek od Karlajs »

No my ho máme minimálně 25 let, my ho moc nevyužívli.A taky teď se o něj starám pár let já.Co se týka kontroly,zanedbala se.Jsem idiot.Jinak jsem se dnes dost pohnul,už mi leží převodovka na stole.Zítra to kuchnu.Byl to boj ale nic strašného. Každá rada nad zlato. Nevíte prosím zda se tam dá něco zkonit?Na co si dát pozor?

Karlajs

#41 Nový příspěvek od Karlajs »

Jo jinak ta voda se dostala jak jsem si myslel ,přes gumové krytí řadící páky.Byla úplně K.O.

PULDrapalik

#42 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Údajně se tam hodí nějaká z Feldy,ale nepamatuju si jestli z řazení :-/

Tom

#43 Nový příspěvek od Tom »

Prachovka z řízení z Felicie... Je to jak je hřebenové řízení, tak o je mezi převodkou řízení a tím hřebenem. Je delší a kratší, stačí ta kratší. Taky jsem ji koupil a je to úplně něco jiného. Původně tam byly takové kožené prachovky a ty hodně propouští olej. Kupodivu Šálek je tam stále montuje :vztek:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Karlajs

#44 Nový příspěvek od Karlajs »

Díky za info 8)

Karlajs

#45 Nový příspěvek od Karlajs »

Tak převodovka je vejpul,vyčištěna, mate nějaký návrh jak sundat 3 kola??To jedno vypadá byt napevno.Nebo se mýlím?Nechám si od Šálka poslat lepší převodový poměr.Tahle je strašně pomala.Uvažuju že vyměním i komplet spojku když to mam sundané.Je těžké vycentrovat lamelu????Dík za info

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“