2S90A náhrada
2S90A náhrada
ahoj všem - chtěl bych se zeptat jestli jde zaměnit tento motor za jiný, aby na něj pasovala převodovka? Potřebuji to dát do MT8 - 046 (horská sekačka). Bohužel můj motor je totálně včudu - ohlá klika, vydřené písty atd.
Děkuji moc za rady a typy. ;)
Děkuji moc za rady a typy. ;)
Re: 2S90A náhrada
Nekde tady psal ze motor nahradil 4s90A,ma stejnou prirubu.jenom predelat uchyceni motoru na kostre MT8 046
http://dom.bazos.sk/inzerat/18647874/Mo ... -valec.php
http://dom.bazos.sk/inzerat/18647874/Mo ... -valec.php
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
mě nepovedlo - skrytá vada - koupil jsem to tak. takže to chci reklamovat, ale asi to bude dost problém s tím hajzlíkem...
foto nemas? toho stroje?
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
mam ve fotaku, dam sem zitra ale je to MT8-046 tady ze severu cech..
Jeden inzerát MT8-046 s 4s90 se vyskytl, ale ta náhrada je k ničemu,
protože je tady jeden zásadní problém - pokud s tím budeš sekat v kopcích,
tak to zadřeš - originál 2s90 pro MT8-046 ma hlubší olejovou vanu
a dvoustupňové olejové čerpadlo, aby to zvládalo sklon 30°.
Normalní 1-2-4S90 zvládájí jen 12°.
aha. a co úplně z něčeho jiného - nějakého auta - škoda, lada nebo stará octávie?? je to moc na převodovku??
-
Mám origo 4S90 v horský sekačce MT6-030, lítám s tím po velkých kopcích a zadření žádný. Vanu to má jako kráva, jaký tam je čerpadlo oleje netuším. Psanou svahovou dostuplost to má buď těch 30 nebo dokonce víc, musel bych hledat.ZI píše:Jeden inzerát MT8-046 s 4s90 se vyskytl, ale ta náhrada je k ničemu,
MT6-30 má myslím 26° (provozní a převrátí se to myslím až přes 40°), a když už si se ozval, tak to je co mi u tebe lehce vrtá hlavou: otázka je jestli máš opravdu klasický seriový 4s90 nebo nějakou úpravu, což by pro 30ks (nebo kolik jich bylo vyrobených) možné bylo.
MT8-046 těch bylo vyrobených cca 1500ks, jinak se psalo o plánované (podle všeho ale nikdy neuskutečněné) výrobě 500ks ročně - tam už se výrobci vyplatilo zavést sériovou úpravu motoru.
Ale v návodu výrobce píše o maximálním přípustném trvalém náklonu 12°. A u horské sekačky trvale znamená spíš přes 12°.
Jinak jako nejdostupnější náhrada možná motor z trabantu?
U dvoutaktu nemusíš řešit mazání, ale napasování.........
Ale spíš bych hlídal inzerci a snažil se odchytnout 2S90 buď přímo pro MT8-046 (nedávno někdo na foru koupil) nebo klasickou 2S90 a věci přeházet.
A nebo Slavservis, třeba by to spravili.
MT8-046 těch bylo vyrobených cca 1500ks, jinak se psalo o plánované (podle všeho ale nikdy neuskutečněné) výrobě 500ks ročně - tam už se výrobci vyplatilo zavést sériovou úpravu motoru.
Ale v návodu výrobce píše o maximálním přípustném trvalém náklonu 12°. A u horské sekačky trvale znamená spíš přes 12°.
Jinak jako nejdostupnější náhrada možná motor z trabantu?
U dvoutaktu nemusíš řešit mazání, ale napasování.........
Ale spíš bych hlídal inzerci a snažil se odchytnout 2S90 buď přímo pro MT8-046 (nedávno někdo na foru koupil) nebo klasickou 2S90 a věci přeházet.
A nebo Slavservis, třeba by to spravili.
jakou máš se 4s90 spotřebu? Zajímá mě porovnání s 2S90Vladimír Šimo píše:Mám origo 4S90 v horský sekačce MT6-030, lítám s tím po velkých kopcích a zadření žádný. Vanu to má jako kráva, jaký tam je čerpadlo oleje netuším. Psanou svahovou dostuplost to má buď těch 30 nebo dokonce víc, musel bych hledat.ZI píše:Jeden inzerát MT8-046 s 4s90 se vyskytl, ale ta náhrada je k ničemu,
Tak tam sežeň ten tří válcovej lombardini co se do toho dával, dá se na něj někdy narazit, dávali se na pohon mixu a občas se vyskytnou v inzerátech.
A kolik se asi pohybujou cenově ten Lombardini?
A máte někdo adresu nebo telefon na ten Slavia servis, prosím? Děkuji