Mt8 132.2-Hydraulika

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
andiq

Mt8 132.2-Hydraulika

#1 Nový příspěvek od andiq »

Ahoj mam jeden problém s hydraulikou.Ked zdvihnem hydrauliku hore celkom na doraz tak ako keby vypluvne olej s tej šruby na ovzdušnovanie.Neviem čo to môže byť.Hydraulicku hadicu som vymenil.Može to robit aj to že mam malo hydraulickeho oleja v nadrži ? .
Prosím poradte :) ...

Tom

Re: Mt8 132.2-Hydraulika

#2 Nový příspěvek od Tom »

Pokud to plive olej z odvzdušňovacího šroubu, tak bude pístnice zralá na přetěsnění...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

sten

#3 Nový příspěvek od sten »

vyměň manžety vyndaj pisnicu von,a rozoberm ji nebo ji vem do hydroservisu,tam ti ji daj do kupy.možná i na počkaní,

Ivan132.2

#4 Nový příspěvek od Ivan132.2 »

Kup si manžety do hydraulického válce a vyměn.v pohodě to zvládneš i doma.jen pozor abys je nepoškodil při montáži
Bez dobrých řidičů,je i sebelepší motor na P . . U
TEL 723 154 096-NONSTOP

skodo

#5 Nový příspěvek od skodo »

Ahoj...

Nemáš zapísané rozmery tých manžiet a krúžkov? Aby som si vedel pýtať v obchode...
U nás v obchode predavačovy dosť vecí chýbalo a dával mi náhrady. Mal som tam celý rozobratý piest. Tú väčšiu manžetu som aj nasadil, ale nemohol som to potom zasunúť dnu... :box:

Rád by som kúpil komplet sadu toho, čo tam má byť a vymenil všetko, lebo mi to tiež pľuje cez ten odvzdušnovací šroub...
TZ4K14
MT8 132.2

andiq

#6 Nový příspěvek od andiq »

skodo píše:Ahoj...

Nemáš zapísané rozmery tých manžiet a krúžkov? Aby som si vedel pýtať v obchode...
U nás v obchode predavačovy dosť vecí chýbalo a dával mi náhrady. Mal som tam celý rozobratý piest. Tú väčšiu manžetu som aj nasadil, ale nemohol som to potom zasunúť dnu... :box: Čau na stránke tz-4k.Sk nájdeš všetko.

Rád by som kúpil komplet sadu toho, čo tam má byť a vymenil všetko, lebo mi to tiež pľuje cez ten odvzdušnovací šroub...

Martin-SVK

#7 Nový příspěvek od Martin-SVK »

mno.. ja keď som prvýkrát pretesňoval piest a chcel kúpiť manžety tak mi v obchode s ND na šálkove traktory povedali že boli dva druhy piestov čiže dva rozmery manžiet takže som ho musel aj tak najskor rozobrať pozrieť rozmer a tak... druhykrát som sa už na to vys-al a rovno som doniesol piest do firmy čo robí s hydraulikou a pretesnili mi to tam... a ešte ma to vyšlo aj na rovnaku cenu... takže ja asi tak
T-4K-22 :)

PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152

skodo

#8 Nový příspěvek od skodo »

Viem, ze boli 2 piesty... Ja mam ten novsi, so sirkou piestnice 63mm.

Prave dnes som si vyzdvihoval objednane stieracie kruzky a tie mensie manzety (1 rozmer - viac kusov)
Problem bol s tou vacsiou manzetou. Ked som to rozobral, tak mi podla nej dal nove... Iba ze doma, ked som ju navliekol, tak ju nie a nie narvat do piestu. Odmeral som jej hrubku (5mm) a hrubku drazky (4,5mm) ...tak bolo jasne, preco nesla dnu. A dnes mi predavac povedal, ze taku nevie zohnat... Tak babo rad!!! :-/
TZ4K14
MT8 132.2

skodo

#9 Nový příspěvek od skodo »

Do prdele ...ja nahanam manzetu 52x63 x4,5 a ono tam manzeta nejde. Original tam bol O-kruzok a na nom hranaty O-kruzok a to tesnilo. Zvazujem moznost osustruzenia drazky na hrubku 5mm a budem tam kupovat standartny bezne dostupny rozmer...
TZ4K14
MT8 132.2

barton.marek

#10 Nový příspěvek od barton.marek »

ahoj mám problém tak jestli se tu najde někdo zkušenejší nežli já a poradil by mi k čemu je ten šroub pod tím horním víčkem (má čtverhranou hlavičku) u originálního rozdělovače myslím ten jedno páčkovej s plovoucí polohou? Protože když sklápím plnou káru hlíny tak prostě hydraulika píská a nechce to zvednout je to nějaký štelování? nevim na jakou stranu točit aby to mělo větší sílu?

skodo

#11 Nový příspěvek od skodo »

Obrázek

Tak... na pieste som dal osústružiť tú drážku o 0,5mm, a teraz mi tam vojde manžeta štandartného rozmeru 53x63... Bude to omnoho lepšie ako originál. Čo poviete? :wink: Viem, že na foto je opačne, ale už je otočená ako má byť...
TZ4K14
MT8 132.2

GeorgTK

#12 Nový příspěvek od GeorgTK »

Měl bych dotaz.
Hledal jsem, ale bohužel nenašel, rozměr pístnice (jako je na fotce, ale myslím že i u Winei to bude stejné), pokud by mělo dojít k přestavbě na sedačku přidělanou k zadní nápravě. Údajně je použitý i větší průměr oproti TKčkové, samozdřejmě je kratší. Poradí někdo s rozměry?
Díky, Jirka.
Obrázek
TZ-4K-20 + H357XPG nabízím vše k prodeji: https://georgtk.rajce.idnes.cz/Na_prodej/

robert xxx

#13 Nový příspěvek od robert xxx »

Načo chceš riešiť väčší priemer, chceš mať silnejší piest? Ja mám origo a keď nevládze zodvihnúť náklad, tak začne dvíhať predok.

GeorgTK

#14 Nový příspěvek od GeorgTK »

Ten větší průměr mám z doslechu a nemyslím si, že by to bylo potřeba. Osobně na závěsu zvedám plnej gitterbox tvrdýho dřeva a nemám problém. Řeším spíš délku, aby to fungovalo a ke všemu to ještě není pro mě, ale pro kamaráda, ketrýmu jsem slíbil, že mu pomůže s přestavbou... Nemám bohužel kam zajít si to poměřit a katalog k Vinei jsem taky ke stažení nikde nenašel.
TZ-4K-20 + H357XPG nabízím vše k prodeji: https://georgtk.rajce.idnes.cz/Na_prodej/

robert xxx

#15 Nový příspěvek od robert xxx »

Ja mam Mt8 132.32 so sedačkou pripevnenou o zadnú nápravu, ale piest je tam normálny.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“