Na MT8 132.2 pění hydraulika
Na MT8 132.2 pění hydraulika
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, zda se Vám stalo něco podobného. Na MT8 jsem měnil čerpadlo za trošku větší (průtok tuším 7,8 l/min. - to největší možné s přírubou GR1), koupil jsem originál nový filtr - oboje u Šálka a pění mi hydraulika. Obecné možnosti, proč tomu tak je, jsem si samozřejmě vyhledal, vyměnil jsem komplet olej a dělá to pořád. Problém se zdá být v sání k čerpadlu. Když jsem vyndal filtr, olej nepěnil. Je origo filtr na větší čerpadlo poddimenzovaný? Tím je jasné, že čerpadlo někde přisávalo vzduch. Přívodní hadici od nádrže k čerpadlu mám taky novou, těšnění na průtokovém šroubu taky, pásky na hadici dotažené.. Jediná možnost mě napadla, že jde vzduch kolem šroubu, kterým je chycený filtr v nádrži. Máte s tím někdo zkušenosti? Řešili jste na MT8 132.2 někdo filtr na vrácečku? Díky za postřehy, Honza.
chtěl bych se zeptat, zda se Vám stalo něco podobného. Na MT8 jsem měnil čerpadlo za trošku větší (průtok tuším 7,8 l/min. - to největší možné s přírubou GR1), koupil jsem originál nový filtr - oboje u Šálka a pění mi hydraulika. Obecné možnosti, proč tomu tak je, jsem si samozřejmě vyhledal, vyměnil jsem komplet olej a dělá to pořád. Problém se zdá být v sání k čerpadlu. Když jsem vyndal filtr, olej nepěnil. Je origo filtr na větší čerpadlo poddimenzovaný? Tím je jasné, že čerpadlo někde přisávalo vzduch. Přívodní hadici od nádrže k čerpadlu mám taky novou, těšnění na průtokovém šroubu taky, pásky na hadici dotažené.. Jediná možnost mě napadla, že jde vzduch kolem šroubu, kterým je chycený filtr v nádrži. Máte s tím někdo zkušenosti? Řešili jste na MT8 132.2 někdo filtr na vrácečku? Díky za postřehy, Honza.
Re: Na MT8 132.2 pění hydraulika
Muže přisávat vzduch u průtočného šroubu u saní čerpadla , jsou tam měděné podložky, když jsou moc vymačkané netěsní.
Napiš typ filtru co jsi koupil.
Napiš typ filtru co jsi koupil.
Kolem šroubu jsem dal taky nové kroužky. Typ filtru nevím, řekl jsem u Šálka, že chci filtr na MT8 132.2 a přišel mi filtr podobný tomu původnímu, plastový spodek s kovovým sítkem a na tom našroubovaná železná trubka.
Honza
Honza
Na faktuře bude napsaný typ, u hydraulického filtru dost záleží jak velkou plochou dokáže filtrovat, od toho se odvíjí objem přefiltrovaného oleje. V nádrži musí byt dost hyd. oleje. Jaký hydraulický olej nalil každý typ oleje má trochu jinou viskozitu.
Klidně si dovedu představit, že to opravdu saje vzduch mezi šroubem a trubkou. Trubka vede nad hladinu a třeba je hustší olej a čerpadlo raději potáhne vzduch kolem šroubu, než olej přes sítko. Skus to zatěsnit.
Maš to těsněni vyžihane? Jestli ne, tak tam dej hlinikove..
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
Taky to může přisávat kolem hřídele čerpadla. Už jsem to řešil, nové gufero to spravilo.
- barton.marek
Zdravim, omlouvám se že to píšu sem, ale mám taky problém s hydraulikou. Mám sklápěcí káru a když jsem jí naložil plnou hlíny mohlo to mít tak 1,5 až 2 tuny tak při vyklápění jsem jí nemohl uzvednout mailer se vysunul z 1/3 a dál ani prd tak jsem s tím chvili cukal nahoru a dolu a nakonec jsem to zvednul ale když se měl začít vysouvat poslední třetina tak se ozval zvuk jako by to bylo už plně vysunuté. Dá se to nějak poštelovat něco přitáhnout nebo povolit aby to zvedalo za bez potíží? doufám že je to napsaný trochu srozumitelně. děkuji za každou radu nebo názor
1. vzduch pístnici poznáš tak , zvedneš korbu stačí vlézt na korbu trochu zaskákat když bude jako trampolína je tam vzduch.
2. čerpadlo nemá sílu to vytlačit, jestli máš 2 činnou pístnici zapojenou jako jednočinnou , musí to být připojené jako na traktoru,
je tam odvzdušovací šroub na pístnici.
2. čerpadlo nemá sílu to vytlačit, jestli máš 2 činnou pístnici zapojenou jako jednočinnou , musí to být připojené jako na traktoru,
je tam odvzdušovací šroub na pístnici.
- barton.marek
no včera jsem sklápel asi 10 for a dělalo to prvních 6 a potom jsem normálně sklopil... to stim vzduchem jsem zkoušel a přišel jsem na to že je zasraný sítko co je v nádržce na hydraulický olej tak jsem ho vyčistil ale ddělalo to dál. Mám tam mailer (trojdílný) ten by se měl odvzdušnit sám ne? napadá mě jestli to nemůže být třeba v tom rozvaděči ale nevim jestli ten se nějak nastavuje nebo ne.