Ahoj, možno to robím blbo, ale ide to fakt naprd. Hlavne nasadiť tú nosnú rúru na tie štifty a zároveň napasovať unášacie puzdro na kardan, no proste hrúza a celé je to ťažké ako krava.tk14 píše:jak se ten rotavátor připojuje jde to nebo stejně blbě jako kosa na sekání
práce s rotovatorem KYR-100
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
Re: práce s rotovatorem KYR-100
Ujo, odveziete ma na traktore?
hmm myslel jsem si to než jsme udělali vozík pod kosu tak to byla hrůza
peto dakujem za odpoved ale nebol som si isty lebo na jednom videu sam videl male otacky kardanu
http://www.youtube.com/watch?v=pITMsxeg7ys
http://www.youtube.com/watch?v=pITMsxeg7ys
to sa ti len zda. je to len opticky klam na tom videu. urcite ma motorovu zavislost.
Foton 254
-
Pro Milan2: Tady je náčrtek toho chybějícího dílu zavěšení rotavátoru. Snad to pomůže.
Co nejde urvat silou, jde ještě větší silou. Co upadne, to tam nepatří......
- Martin_TDi
Zdar chlapi, myslíte že by TK14 s rotavátorem KYR 100 zvládlo udusanou půdu bez orby před rotavátorováním?
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
- Martin_TDi
Tak jsem to prubnul, no TK-čko mělo co dělat, ještě že toho nebylo moc (cca 25m2), ale musel jsem to dělat naněkolikrát a postupně do hloubky. Příště napřed poorat.
Martin_TDi
Já to dělám tak že nejdřív přišroubuju tu konzoli na TKčko pak couvnu k rotavátoru nasadím kardan,potom zasunu ty boční čepy a naposledy spojím třetí bod.peťo TK píše:Ahoj, možno to robím blbo, ale ide to fakt naprd. Hlavne nasadiť tú nosnú rúru na tie štifty a zároveň napasovať unášacie puzdro na kardan, no proste hrúza a celé je to ťažké ako krava.tk14 píše:jak se ten rotavátor připojuje jde to nebo stejně blbě jako kosa na sekání
- ludko
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych si chtěl sehnat tento rotavátor. TZ-K4-14 mám teprve pár dnů a když jsem teď zkoušel tu motorovou závislost, tak jsem zjistil, že jsem koupil asi zajíce v pytli. Pokud je páčka v poloze motorové závislosti, tak se mi kardan vůbec neotáčí. Na opačnou krajní polohu se otáčí v závislosti na zařazené rychlosti a zdní kola při zapnutí čepu na zadní převodovce normálně zabírají.
Vím, že při motorové rávislosti nesmí být zapnutý zadní pohon.
Kde je chyba? Nebo jsem snad zapínal jsem něco špatně?
( TZ-4K-14 + Yanmar F18D) Su Moravák jak poleno a su na to hrdé.
- Holder
Posílám galérii možných rotavátorů k TK , MT8-132 .
AKR-152
KYR-100
FN-100
AKR-152
KYR-100
FN-100
Předpokládám, že při řazení motorové závislosti jsi odjistil západku a páku zasunul na doraz směrem vpřed - pokud se kardan netočí, bude chyba v převodovce.ludko píše:Taky bych si chtěl sehnat tento rotavátor. TZ-K4-14 mám teprve pár dnů a když jsem teď zkoušel tu motorovou závislost, tak jsem zjistil, že jsem koupil asi zajíce v pytli. Pokud je páčka v poloze motorové závislosti, tak se mi kardan vůbec neotáčí. Na opačnou krajní polohu se otáčí v závislosti na zařazené rychlosti a zdní kola při zapnutí čepu na zadní převodovce normálně zabírají.
K tomu rotavátoru - mám kompletní KYR 100 v takovém "jakš-takš" stavu a už asi rotavátorovat nebudu, takže kdyby jsi ho chtěl...
- ludko
- Kontaktovat uživatele:
To je radost s tou převodovkou, asi to budu myset rozebrat. Jsou někde podrobnější nákresy toho, jak to vevnitř vypadá? Snad se mi ten vývod do jara podaří zprovoznit.
Co se teho rotavátoru týká, nějaké jsem na bazerech našel, kolik by jsi za něho chtěl ty?
Co se teho rotavátoru týká, nějaké jsem na bazerech našel, kolik by jsi za něho chtěl ty?
jsou tam na páce tři polohy?to víš ne?jedna je pojezdová závislost,druhá je motorová závislost a neutrál,na motorovou závislost musíš přidržet západku nechtěného zapnutí této závislosti,zmáčknout spojku a páku zatlačit na motorovou závislost,samozřejmě musíš mít vypnutý pojezd zadní nápravy,já myslím,že to půjde
- ludko
- Kontaktovat uživatele:
Rozumím temu tak, že tou pákou vepředu se přepínají nebo vypínají otáčky kardanu. Vepředu = vysoké otáčky (motorová závislost), uprostřed = kardan se netočí, vytažena = otáčky malé podle zařazené rychlosti. Od kardanu se otáčky přenáší na zadní na vývodový hřídel přímo, náhon na kola se buďto zapne nebo vypne tou zadní páčkou.
Jestli se pletu, tak mě opravte.
Jestli se pletu, tak mě opravte.
je to tak