Připojení náhonu sekačky AŽR 178 k MT8 - 50
Re: Připojení náhonu sekačky AŽR 178 k MT8 - 50
Jo a jak se vlastně zajišťuje ta nová verze náhonu. Či jak vypadá?
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Ta má kolíčky už jakoby na tom konci,a jsou na perku,nadzvedneš kolíček,zasuneš náhon a on zapadne do té drážky na vývoďáku
A zapadá to sem do té drážky. A ty ůplně nové koukám už mají jen jeden kolíček
Jo tak to jsem si myslel že se to bude zajišťovat do té drážky. Každopádně ten můj systém je myslím také v pohodě..Milhauss píše:Ta má kolíčky už jakoby na tom konci,a jsou na perku,nadzvedneš kolíček,zasuneš náhon a on zapadne do té drážky na vývoďáku
Tak jsem na tom dnes strávil víc jak 3 hodiny ale sekačka provizorně funguje a i maličko jsem něco zkusil posekat.
Po omytí vnitřku náhonu jsem zjistil že na kraji výstupků jsou celkem dost hroty a tak jsem vše zabrousil a výsledek se zlepšil ale stejně to tam šlo tak na půl. CCA po drážku na hřídeli pro zajištění. Bylo to ale v náhonu vymačkané i od té drážky a tak jsem vzal pilník a brousil a brousil. No bylo to nadlouho ale nakonec to šlo lehounce až na doraz.
Momentálně to je provizorně přidrátovaný ale až se dá příruba tak to bude OK.
Co mě ale zarazilo že při zapnutém náhonu nějak moc nešlo přehazovat dopředu a dozadu. Musel jsem vyřadit a pak to teprve šlo. Zdálo se když zastavím že to je nějaké napružené a proto nejde směr přehodit. Podobně jako při jízdě.
Přikládám ještě nějaké foto....
Po omytí vnitřku náhonu jsem zjistil že na kraji výstupků jsou celkem dost hroty a tak jsem vše zabrousil a výsledek se zlepšil ale stejně to tam šlo tak na půl. CCA po drážku na hřídeli pro zajištění. Bylo to ale v náhonu vymačkané i od té drážky a tak jsem vzal pilník a brousil a brousil. No bylo to nadlouho ale nakonec to šlo lehounce až na doraz.
Momentálně to je provizorně přidrátovaný ale až se dá příruba tak to bude OK.
Co mě ale zarazilo že při zapnutém náhonu nějak moc nešlo přehazovat dopředu a dozadu. Musel jsem vyřadit a pak to teprve šlo. Zdálo se když zastavím že to je nějaké napružené a proto nejde směr přehodit. Podobně jako při jízdě.
Přikládám ještě nějaké foto....
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš to,paráda. Kde jsi sehnal ten traktor,nebo ho máš už dlouho???Dej foto
Jo jsem rád že se to povedlo :-)Milhauss píše:No vidíš to,paráda. Kde jsi sehnal ten traktor,nebo ho máš už dlouho???Dej foto
No právě že ho mám teprve cca 2 měsíce. Koupil jsem ho na netu. Ale podle mě to je dotažené někde ze zahraničí.
Prodejce to asi stříknu ale jinak doma po větším ohledání člověk najde ty nedostatky.
Nevím proč ale některé části traktoru jsou opravdu extrémně orezlé. Mám k tomu i čelní nakladač.
A bohužel to nemá posilovač a ten chyběl i u toho sekání. Co je dobré je motor. Tam jsem snad žádný problém nenašel.
No bude na tom asi dost práce.......
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Zimní údržba je parchant,ten Ti sežral traktor. To je skoro každej,málokterej jezdí v zahradnictví či u soukromníka. Posilovač doděláš
Jo jo asi to bude tím že to je tak orezlé.Milhauss píše:Zimní údržba je parchant,ten Ti sežral traktor. To je skoro každej,málokterej jezdí v zahradnictví či u soukromníka. Posilovač doděláš
V případě že se rozhodnu si ho dlouhodobě nechat tak bych tam posilovač v zimně udělal. Letos to ale musím nějak vydržet :-(
Na málo prostoru bez posilovače fakt nic moc.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Copak se samotným traktorem jakž takž,ale s čelákem se člověk už narval,kor pak na širších kolech
Jo to asi jo......Milhauss píše:Copak se samotným traktorem jakž takž,ale s čelákem se člověk už narval,kor pak na širších kolech
Ještě mě ale tedy zarazil ten pojezd. Že na to přehazování směru jsem musel vyřadit. (bez náhonu jsem si toho zatím nevšiml)
A jak to tam je s tou hydraulikou? Podle návodu by tam měla být nějaká poloha která kopíruje terén. Můj rozvaděč jde ale vcelku těžko a tak tam tu polohu nemohu najít.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Plovoucí polohu má páka pro přední ramena a páka pro zadní ramena. Nevím jak u originálu,mám jiný rozvaděč,u mne u polohy dolů,zaberu a přecvaknu jakoby silou dál a páka zůstane v plovoucí poloze. Ten reverz mě taky chodí tíž,kor když je ohřátej,ale nechá se to
Budu muset ty páky rozvaděče nějak víc rozpohybovat. Jsou také nějaké zatuhlé. Pak uvidím..... Občas když jsem chtěl změnit smě tak se mi zdálo že tu páku dřív ulomím. :-(Milhauss píše:Plovoucí polohu má páka pro přední ramena a páka pro zadní ramena. Nevím jak u originálu,mám jiný rozvaděč,u mne u polohy dolů,zaberu a přecvaknu jakoby silou dál a páka zůstane v plovoucí poloze. Ten reverz mě taky chodí tíž,kor když je ohřátej,ale nechá se to
Mám zkušenost s AŽR 169,což je mladší sestra AŽR 178. Tak se pokusím odpovědět na tvé otázky. Sekačka nemá vestavěnou volnoběžku, proto ti točí při řazení s převodovkou a nejde ti zařadit. Řešením je neřadit, náhon s volnoběžkou (drahý) nebo mezikus náhonu s volnoběžkou (zvyšuje vibrace hřídele). Já teď pracuji na vestavbě volnoběžky do hlavní řemenice, tak ještě nevím, zda se to povede. Použití starého typu náhonu není problém, pokud máš pouze jediný poháněný stroj. Pokud chceš střídat starý a nový typ náhonu, tak musíš vždy odmontovat desku. Já to řešil výrobou desky s roztečí kolíčků širší o cca 4 cm a nastavením otvorů na starém náhonu. Pokud budeš sekat šťavnatější hmotu, bude se ti cpát v krytu. Pomůže úhlová bruska s řezným kotoučem. Do plovoucí polohy se dostaneš trhnutím pákou směrem dolů přes tlakovou polohu dolů.
Předem moc díky za rozsáhlou odpověď.Pepa56 píše:Mám zkušenost s AŽR 169,což je mladší sestra AŽR 178. Tak se pokusím odpovědět na tvé otázky. Sekačka nemá vestavěnou volnoběžku, proto ti točí při řazení s převodovkou a nejde ti zařadit. Řešením je neřadit, náhon s volnoběžkou (drahý) nebo mezikus náhonu s volnoběžkou (zvyšuje vibrace hřídele). Já teď pracuji na vestavbě volnoběžky do hlavní řemenice, tak ještě nevím, zda se to povede. Použití starého typu náhonu není problém, pokud máš pouze jediný poháněný stroj. Pokud chceš střídat starý a nový typ náhonu, tak musíš vždy odmontovat desku. Já to řešil výrobou desky s roztečí kolíčků širší o cca 4 cm a nastavením otvorů na starém náhonu. Pokud budeš sekat šťavnatější hmotu, bude se ti cpát v krytu. Pomůže úhlová bruska s řezným kotoučem. Do plovoucí polohy se dostaneš trhnutím pákou směrem dolů přes tlakovou polohu dolů.
Co maličko nechápu jak by sekačka točila převodovkou když zastavím a mám zmáčknutou spojku. To přeci vše za motorem stojí ne?? (celá převodovka včetně náhonu sekačky)
Minule jsem sekal na miniaturním plácku a tam to řazení a motání se bylo příšerné. Dnes jsem ale vyrazil na větší louku pro kterou to vlastně mám a tam to řazení nebyl problém.
Většinou se jezdí stále dopředu a dokonce na rovině to nějak přeřadit šlo. No a když ne tak jsem tedy vypnul náhon. Poseká se s tím za krátký čas opravdu slušná plocha.
Tudíž tento problém bych zatím asi neřešil.
Co mi ale nějak nejde je to kopírování terénu. Když bych najel sekačkou na břeh tak by se váha traktoru opírala o sekačku. Páka na rozvaděči drží pouze na nulové poloze. Můžu ji dát nahoru či dolu ale vždy se vrací zase na nulovou polohu. Sekačka jde podle toho nahoru a dolu ale že by někdy kopírovala terén bych řekl že ne.
Podle Tvého návodu to mám chápat tak že dám páku nadoraz dolů (sekačka spadne na zem) pak páku pustím ona se vrátí na nulovou polohu a sekačka bude v plovoucí poloze???
To se mi nějak nezdá....Víc bych chápal když by ta páka zůstala držet v nějaké poloze pro tu plovoucí polohu. Ale vždy se vrátí do té nulové polohy. Tak nevím jak to tedy je??
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Ta plovoucí poloha je ještě pod polohou dolů,dáš páku dolů,sekačka jde dolů a když je na zemi,páku větší silou přetlačíš ještě dál dolů a v té poloze by měla zůstat,už tomu rozumíš. Takže máš jakoby tři polohy,nulová,poloha směr dolů a pod ní,plovoucí poloha
A tím vyšlápnutím spojky to je mt8 050 trošku na prd,neboť když máš roztočenou sekačku,a vyšlápneš spojku,sekačka furt točí převodama a traktor pořád jede
A tím vyšlápnutím spojky to je mt8 050 trošku na prd,neboť když máš roztočenou sekačku,a vyšlápneš spojku,sekačka furt točí převodama a traktor pořád jede