Připojení náhonu sekačky AŽR 178 k MT8 - 50
Připojení náhonu sekačky AŽR 178 k MT8 - 50
Zdravím…..koupil jsem sekačku AŽR 178 včetně krytého náhonu ale momentálně si nejsem jist zda mi ještě nechybí nějaká spojka TRAKTOR – NÁHON. Prosím o info zda se náhon na traktor pouze nasune? Či jak se pak zajistí nebo zda tam je potřeba něco dalšího. Já mám u traktoru z vrchu a ze stran plech kolem vývodové hřídele ale vůbec nevím jak bych tam ten náhon nasadil. A tak jsem plech zkusil sundat ale náhon jsem na hřídel zatím nedostal.
Nebo nemáte někdo návod na tu sekačku A6R 178? Předem díky všem za rady.
Co nejdříve zkusím doplnit foto.
Nebo nemáte někdo návod na tu sekačku A6R 178? Předem díky všem za rady.
Co nejdříve zkusím doplnit foto.
Re: Připojení náhonu sekačky AŽR 178 k MT8 - 50
Přidávám foto náhonu + hřídele
- Přílohy
-
- IMG_20160419_165757.jpg (8.91 KiB) Zobrazeno 6794 x
-
- IMG_20160419_165730.jpg (9.04 KiB) Zobrazeno 6794 x
-
- IMG_20160419_165644.jpg (9.09 KiB) Zobrazeno 6794 x
Nikdo nemáte tuto sekačku?? Stačilo by mi alespoň nějaké foto jak to máte u toho traktoru napojené. Či manuál k této sekačce….
Co ti není jasné? Na traktor namontuješ tu placku s kolíčkama. Deska se 4ma dírama tam u náhonu je.
Nasuneš náhon a ty křídla zajištíš kolíčkama do placky na traktoru.
Pokud to nejde nasadit, tak očistit drátěným kartáčem a použít vazelínu. Je to dost natěsno, takže pokud je to špinavý nebo orezlý nebo suchý, tak to nepůjde.
Mimochodem ta fotka náhonu mi MT8-050 nepřipomíná.
Pokud to nejde nasadit, tak očistit drátěným kartáčem a použít vazelínu. Je to dost natěsno, takže pokud je to špinavý nebo orezlý nebo suchý, tak to nepůjde.
Ta placka včetně křidýlek je ze sekačky. Druhou bohužel nemám. Případně budu muset asi něco vyrobit. Opravdu vývodová hřídel je focena na mém traktůrku MT8 – 50 Jen je odmontovaný krycí plech kolem hřídele. (něco jako trychtýř) Maličko se mi zdá divný že na té hřídeli je v prohlubni drážky ještě zase maličkatý výstupek. Vytvoží to tam jakoby ještě 2 drážky. To náhon nemá a když to přeměřím včetně toho výstupku tak se zdá že to má cca o 0,3mm větší rozměr jak vnitřek náhonu. Proto se ptám zda tam ještě něco nechybí._luky_ píše:Co ti není jasné? Na traktor namontuješ tu placku s kolíčkama. Deska se 4ma dírama tam u náhonu je.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Jak druhou nemáš,co druhého?? Máš celou hřídel jak je na fotce?? Máš z obou stran šestidrážku,nebo co je na sekačce?? Tento konec na kolíčky vždycky šel na traktor,byl tam ten domeček co leží vedle na fotce a zajistil se kolíčkem. Co je na sekačce nevím,nikdy jsem ji neviděl,ale asi to bude na obou koncích stejné
No já tam tu desku pro kolíčky nemám. Snažil jsem se to vyfotit ještě vcelku ale 10kb na fotku je celkem málo a tak to není moc vidět._luky_ píše:Co ti není jasné? Na traktor namontuješ tu placku s kolíčkama. Deska se 4ma dírama tam u náhonu je.
- Přílohy
-
- P1030732.JPG (9.11 KiB) Zobrazeno 6722 x
-
- P1030730.JPG (9.02 KiB) Zobrazeno 6722 x
Ano z obou stran je šestidrážka.Stejně se to nasunuje i na sekačku ale ten domeček je ze sekačky (odmontoval jsem ho) a na traktor ho nemám. Na sekačce se to také zajišťuje kolíčky.Milhauss píše:Jak druhou nemáš,co druhého?? Máš celou hřídel jak je na fotce?? Máš z obou stran šestidrážku,nebo co je na sekačce?? Tento konec na kolíčky vždycky šel na traktor,byl tam ten domeček co leží vedle na fotce a zajistil se kolíčkem. Co je na sekačce nevím,nikdy jsem ji neviděl,ale asi to bude na obou koncích stejné
Každopádně dnes jsem to pořádně obrousil rozbruškou a šel tam nasadit alespoň 2cm. A tak se zdá když to ještě více očistím že to tam půjde nasadit úplně. Jen tu destičku pro kolíčky na traktor musím vyrobit aby se dal náhon nějak zajistit.
Pak by to asi mohlo být OK
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
On to je starý typ náhonu který se zajišťoval právě kolíčky. A vleze dopředu vůbec přes tu kouly,mezi ty držáky ramen??? Ten domeček pro zajištění by se měl nechat koupit. Otázka jestli to bude sedět na mt8 050
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Tady třeba,už jsem to našel - http://www.agrozetshop.cz/kryt-vyvodove ... /d-111160/
A taky jsem našel toto,je více rozměrů a tento traktor byl na vývoz,tak jestli to není třeba jinak. Vezmi posuvku a poměř to,než začneš brousit,ale snad je to stejné,když to kousek vlezlo
Jo a obrázky vkládej přes www.image.org,jinak je sem nedostaneš
A taky jsem našel toto,je více rozměrů a tento traktor byl na vývoz,tak jestli to není třeba jinak. Vezmi posuvku a poměř to,než začneš brousit,ale snad je to stejné,když to kousek vlezlo
Jo a obrázky vkládej přes www.image.org,jinak je sem nedostaneš
Ten úchyt náhonu co mám ze sekačky jde přidělat i na traktor a tak se zdá že i ten co si našel na netu bude stejný a bude tam pasovat. :-)Milhauss píše:Tady třeba,už jsem to našel - http://www.agrozetshop.cz/kryt-vyvodove ... /d-111160/
Jo a obrázky vkládej přes http://www.image.org,jinak je sem nedostaneš
Tu hřídel přeměřím ale zase tak rapidně jsem ji nebrousil a ty 2 cm to tam šlo vcelku lehce. Pak to sice jako na něco narazí ale to by mohlo být i něco v náhonu. No zkusím na to kouknout a dále a uvidím. Pak ještě dám vědět.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Změřit konce náhonu,změřit konce vývoďáku,očistiti namazat,a musí tam jít lehce,případně lehce kladívkem naťukat. Tem kryt na kolíčky to je už detail,to už se sežene
Jo jo chvilku se tomu budu věnovat a pak dám zase vědět..... Zatím díky moc :-)Milhauss píše:Změřit konce náhonu,změřit konce vývoďáku,očistiti namazat,a musí tam jít lehce,případně lehce kladívkem naťukat. Tem kryt na kolíčky to je už detail,to už se sežene
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak tento náhon vypadá když se rozpojí,ale možná by šlo sehnat půlku toho novějšího typu,nedávno jsem ho zrovna prodal,a udělat z toho jeden,měl by jsi konec s kolíčkama na sekačku a druhej ten novější na traktor. Ale ejstli to tam vleze,tak bude levnější varianta asi sehnat kryt a bude to
Jo to asi jo. Chtěl jsem také ten náhon rozpůlit ale nevím má to nějaký doraz. Úplně vyndat nejde.Milhauss píše:Nevím jak tento náhon vypadá když se rozpojí,ale možná by šlo sehnat půlku toho novějšího typu,nedávno jsem ho zrovna prodal,a udělat z toho jeden,měl by jsi konec s kolíčkama na sekačku a druhej ten novější na traktor. Ale ejstli to tam vleze,tak bude levnější varianta asi sehnat kryt a bude to