Minideník Laďového MiniBoye

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
boyten
Kontaktovat uživatele:

Minideník Laďového MiniBoye

#1 Nový příspěvek od boyten »

Rozhodl jsem se, že si udělám vlastní vlákno a to hlavně kvůli tomu, že zde chci psát co všechno na a s miniboyem dělám a udělám, a hlavně, že zpětně budu vědět co jsem kdy na něm nebo s ním udělal....
Všechno co je v mém domě a nějak se to jmenuje, tak to baští moje prachy. Je tedy blbost aby se nejmenoval. Tak jsem vybral z kalendáře traktůrkovských jmen MiniBoy.
Všechny fotky na odkazu v podpisu.

1. Nákup - MiniBoy koupen 17. ledna 2015 ve Vlčnově. Koupen mini, vlečka, obracák pluh, kypřič, rotavátor, přední radlice a ze Slovenska z dědinky, která se jmenuje Velké Hoste jsem dotáhl mezinápravovou sekačku. Fotky z cesty domů jsou tady a tady a tady.
Naposledy upravil(a) boyten dne čtv led 29, 2015 7:00 pm, celkem upraveno 1 x.
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

trikko

Re: Minideník Laďového MINIho

#2 Nový příspěvek od trikko »

no tak to si bol kusok od nás :friends: nech služi miník 8)
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

boyten
Kontaktovat uživatele:

Re: Minideník Laďového MiniBoye

#3 Nový příspěvek od boyten »

hned v dalším týdnu proběhlo seznamování se všemi páčkami a hejblaty a hrozně jsem chtěl vyzkoušet rotavátor, tak jsem tak jsem hned druhej den vyzkoušel rotávator tím způsobem, že jsem zrotavátoroval ty dva řádky vinohradu kam nevjedu ani TKčkem (tchánovým) a už vůbec ne MT8-050 (pracovní). Pravda susedi z jednej aj z druhej strany si klepali na čelo, ale mně to bylo v tu chvíli úplně buřtový ;-) No a jak jsem se tak seznamoval s těmi hejblaty zjištěna první "velká" závada a to těleso co drží vývodový hřídel na traktůrku bylo v háji, takže objednané a dnes vyměněné. Jak to vypadalo staré a nové je tady. Mezitím byly vyměněné zadní klasické minipneu za pořádné "zemědělské". Ještě jsem dneska doplnil a snažil se odvzdušnit hydrauliku, jenže miniboy stojí bez kol předkem z kopce, takže "řádné" odvzdušnění proběhne jindy.

Úkoly na příští týden - vyměnit klíňák náhonu hřídele za nový, vyměnit olej v převodovce a dále postupovat dle mazacího plánu na str. 17 :)

trikko díky, je to vlastně jediná věc co po něm chci :)
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Matúš

#4 Nový příspěvek od Matúš »

Pekný MiniBoy 8) Veľa mth bez porúch :friends:

boyten
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od boyten »

to Matúš: díky

a Tvůj příspěvek mi připomněl, že jsem se zapomněl zmínit, že jsem koupil miniboyovi takový ten počítač mth a má to i otáčkoměr. ofiko název VARI Power Meter. takže budu mít přehled... a ještě jsem koupil v Lidlu za stovku ten teploměr do auta co má na drátě čidlo na venkovní teplotu a mám v úmyslu to čidlo dát někam "do" motoru a tak budu vědět teplotu "venku" a teplotu motoru. Zatím pokusně venku cca 1 st. a motor po 5 min volnoběhu cca 26 st. :-) - vím, že to není přesné, ale alespoň orientační přehled.....

boyten
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od boyten »

Tak jsem miniboye rozebral spojku a čeká se na náhradní díly - ložisko. mezitím jsem svařil do závěsu přechodku na autokouli (iso50). Dneska jsem byl s mojou po nákupech a ejhle našlo se i pro miniboye :-D

Obrázek

Matúš

#7 Nový příspěvek od Matúš »

:shock: To je cena 8) 8) 8)

boyten
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od boyten »

No právě Matúšu :-D já dal do minika z toho startovacího zdroje takovou tu "poloviční" má to 18Ah a chtěl jsem něco sehnat příležitostně (občas se ten zdroj hodí, je tam světlo, minikompresor, autozásuvky, když nám minule soused vyhodil až elektrárnu, tak jsem k tomu dal měnič 220V a hrála alespoň věž a šlo udělat kafe :-D) no a příležitost nastala :-D

majco169

#9 Nový příspěvek od majco169 »

Ty kokso, tak ta cena za baterku je SUPROVÁ !!!

A nech stroj slúži !!!
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.

boyten
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od boyten »

Tak jsem dneska dal základ miniboye do kupy, zítra seřídím co je potřeba a nandám kryty. Ale trošku se rozepíšu - vyměnil jsem spojkové ložisko a ty dvě podložky co jsou z každé strany toho ložiska. ty dvě podložky jsem vlastně ani nevyměnil protože tam vůbec nebyly, byly nahrazeny nějakým plastem, na kterém bylo zcela evidentně vidět, že je z něčeho vystřihnuté, původní ložisko bylo zcela suché - buďto ho někdo vyměnil na sucho, nebo tam dal nějaké mazivo, které se časem "odpařilo", vyteklo nebo tak něco. Já jsem namazal LV 2-M, což by mělo vydržet. Oba přítlačáky a lamelu jsem umyl odmašťovačem brzd. Největší "prbel" jsem zažil s gumičkou, která je v tělese co drží ložisko, protože asi stářím nebo origoš je asi tak o 3 mm kratší než je ta drážka, takže jsem laboroval a laboroval.... musel jsem od toho třikrát odejít a vrátit se, až jsem si pomohl klasickýma měrkama na ventily, kdy jsem jednou měrkou hooodně tenkou (takže se vlnila) objížděl mezi ložiskem a stěnou tělesa tak abych za současného vtláčení ložiska dostal tu gumičku do drážky ...... no povedlo se po hodině a při naklepávání toho co drží ložisko zvenku i s ložiskem na to co drží ložisko uvnitř mi to samosebou celé vyjelo z gumičky ven .... podruhé jsem zvládl tu gumičku za půl hoďky protože jsem už věděl jak na to :-D nasadil jsem na převodovku lamelu, protikus první čep s pérkem, druhý čep s pérkem, třetí čep s pérkem a já kus skotu jsem si to na hřídeli nezajistil, ono se to celé posunulo a lamela spadla z toho ozubení hřídele, takže jsem to musel zase rozdělat ....... no po čtyřech hodinách (z toho jsem hodinu a půl nasazoval gumičku :-D) jsem nastartoval s úsměvem ložisko nehučí, spojka funguje, nový řemen na pohon pto, zadní část pto promazána, vyměněno těleso, všechny mazničky promazané ....... Bylo mi doporučeno vyměnit ns spojce i ty pérka i s čepy tak jsem to udělal, abych do toho nemusel zase lézt a ještě, že jsem to udělal, při porovnání starých a nových pružinek jsem zjistil, že staré pružinky nejsou origoš, ale jsou nařezané z nějakého péra ..... u pěti kusů rozmezí 3 mm (schválně jsem to změřil šuplérou) - docela humus.
Vzadu nové Mitasky. Zítra namašlím, ještě chci vyměnit oleje i v motoru i v převodovce a samozřejmě i v rotavátoru, nainstalovat tu novou baterku .....

...... a pak už doufám budu jen manitraktorovat celou sezonu.

boyten
Kontaktovat uživatele:

#11 Nový příspěvek od boyten »

Tak jsem tento týden nainstaloval tu novou baterku. Musel jsem kvůli tomu zvednout sedačku, pak jsem ještě vymyslel odpojovač baterie a abych tam nemusel pořád lézt tak jsem vyvedl to mazací místo ven (trubička ke spojce). Sedačku jsem zajistil novým klumprtem. Baterku jsem zajistil proti nechtěnému pohybu, že jsem mezi baterku a sedačku dal kus polystyrenu.... Předělal jsem vozík z tažného oka na autožehličku (kouli jsem dělal minule :-)) Fotky poví vše...

Vyvedení mazacího místa
Obrázek

Zvýšená sedačka, vypínač baterie, zajištění sedačky
Obrázek

Předělaný vozík
Obrázek

Celkový pohled :shock:
Obrázek

Více fotek v odkazu v podpisu....

Leo

#12 Nový příspěvek od Leo »

Laďo, moc pěkný.. 8) 8) 8) A nějaká zajížděcí jízda už byla?
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

boyten
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od boyten »

Zdarec Leo. No já to mám s těma jízdama složité, já vlastně nikde jinde jezdit než po dvoře a po zahradě nepotřebuju, takže snad někdy v budoucnu, kdybych potřeboval něco vyvézt (mám v plánu v létě nějakou stavební suť)........ No ale samozřejmě jsem se projel na konec zahrady a zpátky :)

boyten
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od boyten »

Tak jsem dneska vyměnil ten olej v převodovce. No vyměnil - vypustil jsem něco co vypadalo jako řídká černá krupicová kaše. Potom jsem nalil do převodovky 2 l benzínu a popojel 20 m dopředu a 20 m dozadu, vylil jsem tu sr..ku a to všechno se vešlo do 3litrového kanystru a ještě zbylo trochu místa.
Stroje by měli mít ruce a nohy......

Pak dostal miniboy to co má být a jak má být... :)

Obrázek

boyten
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od boyten »

Další zápis v deníku..... Výměna oleje v převodovce rotavátoru. OPĚT vyteklo z převodu světle šedivé cosi jako kaše asi tak 2 deci......... fakt humus. nechal jsem to otevřené ať to teče 24hodin ven. zítra tam naleju PP90. dnes jsem namazal ložiska, řetěz ...... Mažu směsí 1:1:1 Grafitka - G3 - LV2. Dotáhl jsem všechny možné šrouby a spoje na rotavátoru, kontrola nožů ..... Zítra po nalití PP90 prohlásím AKRa jako připraveného na sezonu :) Jako bonus jsem našel odpovídající druhé péro (které mi chybělo) na obracák pluh a tímto jsem zprovoznil mechanizmus obracení pluhu APO 701 i když vlastně nevím proč, protože si na podzimní oračku a první jarní rotavátorování beru z práce 050 s origo příslušenstvím :) ? a i kdyby ne tak jsem stejně or terry naučenej orat jen jednou stranou :-/

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“