TZ4K14 a T4K10 od tk14
TZ4K14 a T4K10 od tk14
tak to je náš stroj
Naposledy upravil(a) tk14 dne stř lis 10, 2010 9:22 pm, celkem upraveno 4 x.
Re: naše TZ4K14
šikovný vozík na tu kosu moc pěkný taky by se mi šikltk14 píše:tak to je náš stroj
to není na převážení,to je na zapojování sekačky ŽT152.Nyní to zvládá jeden člověk,což normálné není možné
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar tk-14, vidím že tam máš dva ventily na hydrauliku jeden na hlavný vlaec(zdvyh náradia) a druhý na sklopku?
Inak obdobný problem mam, keď idem nahodiť rotavátor KYR-100 je to ťažká krava a ešte ktomu na kĺbe minulí rok na jar mi to pekne prištiklo pazúre.
Inak obdobný problem mam, keď idem nahodiť rotavátor KYR-100 je to ťažká krava a ešte ktomu na kĺbe minulí rok na jar mi to pekne prištiklo pazúre.
Ujo, odveziete ma na traktore?
rotavátor nemáme,ale myslím že by šlo udělat něco podobného né,tohle je fakt super
to je jasne taky se sni obcas perutk14 píše:to není na převážení,to je na zapojování sekačky ŽT152.Nyní to zvládá jeden člověk,což normálné není možné
Zdravím.
Musím říct, že za těch pár let, co už tu lištu nasazuju, to dělám sám. Zvednu si ji na kočce. Řetaz, kterej používám, má na jedné straně oko a na druhé kovaný plochý káček. Na straně, de je lišta, protáhnu oko přes ten kousek, na kterém se lišta pokládá a udělám smyčku a na druhé straně to protáhnu před zadním krytem kolem nosné trubky. Potom jenom zkusím, jak moc zkrátit řetaz tak, abych měl delší stranu u nosné trubky a kratší u lišty. Tím si najdu pomyslné těžiště a je to. Traktor si pak přitlačím a nasadím. Musím si akorát hlídat náklon dopředu a dozadu.
Jirka
Musím říct, že za těch pár let, co už tu lištu nasazuju, to dělám sám. Zvednu si ji na kočce. Řetaz, kterej používám, má na jedné straně oko a na druhé kovaný plochý káček. Na straně, de je lišta, protáhnu oko přes ten kousek, na kterém se lišta pokládá a udělám smyčku a na druhé straně to protáhnu před zadním krytem kolem nosné trubky. Potom jenom zkusím, jak moc zkrátit řetaz tak, abych měl delší stranu u nosné trubky a kratší u lišty. Tím si najdu pomyslné těžiště a je to. Traktor si pak přitlačím a nasadím. Musím si akorát hlídat náklon dopředu a dozadu.
Jirka
TZ-4K-20 + H357XPG nabízím vše k prodeji: https://georgtk.rajce.idnes.cz/Na_prodej/
to mě taky napadlo,ale jak ji dopravujete pod nějaký trám,já pod trámem nemám místo na parkování překáží tam a tohle zaparkuji kdekoliv a připojím kaké kdekoliv,ale samozřejmě to jde i jinak,dřív asi dvakrát jsem to měl na špalkách a to bylo na picnutí
Celoročně je lišta v kůlně pod trámem na paletě, když je potřeba, tak mám předělaný vidle z ještěrky do závěsu, tak není problém přestěhovat... a nejenom lištu, ale cokoli, co je na paletě. Nemůžu si ty vidle vynachválit.
TZ-4K-20 + H357XPG nabízím vše k prodeji: https://georgtk.rajce.idnes.cz/Na_prodej/
Zdravím.peťo TK píše:Zdar Jirko, tie vydli, maš na fóre foto tých vidiel?
Bohužel, zatím ne. Jak bude příležitost, tak se chystám nafotit příslušenství...
Jirka
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj prosím ťa mohol by si sa vyjadriť k tej sekačke ŽT 152.tk14 píše:to není na převážení,to je na zapojování sekačky ŽT152.Nyní to zvládá jeden člověk,což normálné není možné
-ako si s ňou spokojný
-ako je náročná na nastavenie a údržbu
-na čo treba dávať pozor resp. čo treba nastavovať a mazať.
-aká je kvalita sekania
-aký pozemok s ňou sečeš?
-postačuje na sekanie 14 PS?
Odporučil by si ju vlastne kúpiť, alebo radšej bubnovku?
Rád sa niečo o nej dozviem, daj prosím info o tej sekačke.
Mohol by som za dobrú cenu zohnať takú zánovnú sekačku.
ďík Peter
¨peťo TK píše:Ahoj prosím ťa mohol by si sa vyjadriť k tej sekačke ŽT 152.tk14 píše:to není na převážení,to je na zapojování sekačky ŽT152.Nyní to zvládá jeden člověk,což normálné není možné
-ako si s ňou spokojný
-aká je kvalita sekania
Mohol by som za dobrú cenu zohnať takú zánovnú sekačku.
ďík Peter
I když to nebylo na mě, tak bych dal i svůj názor.
Jsem s ní spokojený, i když je dost těžká a hůř se nasazuje - chce to cvik. Další nevíhodou je při namotání už posečené trávy do kosy, tak logicky neseče. Musí se zastavit, vyčistit a pokračovat. To dělá u vysoké a husté trávy, protože pak špatně odhrnuje a nenchává místo pro patku na další pokos. Co se mi líbí, tak že se s ní pěkně sečou meze.
Nastavení a údržba - já na ní nic nenastavuju, akorát možná tu pružinu, která přidržuje kosu , ale mám ji cca uprostřed a moc to neřeším. Údržba je jenom mazání a ostření kosy. Mažu vždycky před tím než vyjedu, pak tak cca 3 - 4 hodiny seču a podle potřeby domazávám. Nejdůležitější je si asi hlídat mazání na čepech mezi klikovkou a kosou - to jsou 2 mazničky. Je taky potřeba dávat pozor na pařezy. Jak sem poprvé sekl sousedovy, tak se nezmínil o nízkém pařezu a pěkně sem ohnul dva prsty i přesto, že je tam vypínací pojistka...
Kvalita sečení závisí na druhu porostu a hlavně ostrosti kosy. Já jsem spokojenej.
Seču s ní zahradu sobě a sousedovi. Je to motání mezi stromama, ale už mám odzkoušenej postup, takže to jde.
14 koní stačí na normální sečení. Když jsme kdysi sekli vojtěšku, která byla přerostlá, hustá, ležela, tak motor dostával pěknej záhul. Dvouvál je lepší. A taky by to chtělo servořízení, protože po celým dnu sečení, pěkně bolej ruce. Kosa totiž převažuje na jednu stranu a to ztěžuje řízení. A taky se mi normálně stává, že jezdím po 3 kolech, takže váha je hlavní mínus.
Jestli doporučit nebo ne je těžká otázka. Záleží asi na ploše, jakou budeš sekat, na porostu a na čistotě pozemku (větve, krtčí výtvory, mraveniště...) a taky na ceně, kterou seš ochoten investovat. Osobně bych šel asi do protiběžky, je lehčí a asi i líp seče, ale jak sem psal, jsem spokojenej a měnit nebudu.
Jirka
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
Zdar Jirko,
Za každú dobrú radu som vďačný. V každom prípade ti ďakujem za tvoj postreh.
Za každú dobrú radu som vďačný. V každom prípade ti ďakujem za tvoj postreh.
Ahoj prosím ťa mohol by si sa vyjadriť k tej sekačke ŽT 152.
-ako si s ňou spokojný
-aká je kvalita sekania
Mohol by som za dobrú cenu zohnať takú zánovnú sekačku
Ahoj samozřejmě,mi jsme s ní naprosto spokojeni,na nastavení je nenáročná,údržba namazání maznic,broušení kosy,nastavení pojistky,v porovnání s VARI jak bubnovka,bezprstá tak prstová lišta nemá ZT152 konkurenci,pozemek je hrbolatý,jsou tam krtiny v mírném svahu,14 PS stačí,i když honit se musí,s bubnovkou nemohu porovnávat jen cenově je o 30000 levnější,já ji koupil za 5000kč i s náhradní kosou,jinak jsem sekal i hustější trávu a nic se mi nemotalo jen bylo nutno odhrábnout někdy,když se dostávala tráva pod lištu,pak by se ta tráva před ní přijela a je neposekaná.Největší problém je zapojování je třeba na to něco vymyslet,další,ale malý problém je lámání tékáčka,při mírném zatočení lišta zajede do trávy a nechá podřadek,ale na to si zvykneš a bude to ok.Já ji doporučuji,ale nevím jaké podmínky máš na sečení ty já jsem spokojen.
-ako si s ňou spokojný
-aká je kvalita sekania
Mohol by som za dobrú cenu zohnať takú zánovnú sekačku
Ahoj samozřejmě,mi jsme s ní naprosto spokojeni,na nastavení je nenáročná,údržba namazání maznic,broušení kosy,nastavení pojistky,v porovnání s VARI jak bubnovka,bezprstá tak prstová lišta nemá ZT152 konkurenci,pozemek je hrbolatý,jsou tam krtiny v mírném svahu,14 PS stačí,i když honit se musí,s bubnovkou nemohu porovnávat jen cenově je o 30000 levnější,já ji koupil za 5000kč i s náhradní kosou,jinak jsem sekal i hustější trávu a nic se mi nemotalo jen bylo nutno odhrábnout někdy,když se dostávala tráva pod lištu,pak by se ta tráva před ní přijela a je neposekaná.Největší problém je zapojování je třeba na to něco vymyslet,další,ale malý problém je lámání tékáčka,při mírném zatočení lišta zajede do trávy a nechá podřadek,ale na to si zvykneš a bude to ok.Já ji doporučuji,ale nevím jaké podmínky máš na sečení ty já jsem spokojen.
Naposledy upravil(a) tk14 dne sob črc 11, 2009 9:53 am, celkem upraveno 1 x.