Martinův TK
- Martin_TDi
Re: Martinův TK
JJ,šiknulo by se širší nářadí a větší vlečka ! Uvidíme jaká bude situace, nejde všechno najednou. Možná časem....
-
Jakym kvaltem jezdíš v rotavátoru? Třeba kombinátor mám široký 150 cm
- Martin_TDi
Zkoušel jsem buď rychlou 1-čku nebo pomalou 2-ku. Obojí šlo pěkně. Na jaký kvalt jezdíš Ty Zdeňku?
-
V kombinátoru malá 2 když je to suché a nebo velká 1,to samé sazeč brambor
A není pro motor špatně zajíždět ho v rotavátoru? Ptám se proto, protože mám také nový stroj, ale rotavátor (akr 152.2) mám v plánu letos vynechat, právě kvůli záběhu motoru. A nebo to přejet, ale dát ho vejš?
-
Tak dej malou 1 a trochu plynu a uvidíš co na to bude řikat
Podle mě není až tak špatné "zajíždět" motor v rotavátoru, pokud se nepojede na doraz. Motoru v záběhu nevadí vysoké otáčky, vadí mu velká zátěž v nevhodných otáčkách. Takže pokud není půda mokrá, není to nějaký jíl, slín nebo jinak těžce zpracovatelný humus, tak 3/4 otáček, a ne moc velkou hloubku, spíš projet dvakrát. Podle mě je to lepší než ten motor třeba dřít v kultivátoru, kdy je potřeba dodat ještě nějakou rychlost.
Já to poznávám teď letos první rok, kdy doteď jsem měl jen perový kultivátor s dvěma drobícíma válcema, letos jsem pořídil rotavátor, a je hodně na tom traktoru poznat, že o tom rotavátoru vlastně vůbec neví... U kultivátoru nechybí ani tak výkon jako nějaká adheze. Letos jsem z různých technických důvodů oral až na jaře, takže poorat, za pár dní to hned projet jednou kultivátorem (rozbít hroudy a srovnat) a jinak jsem pak připravoval rotavátorem. Je to pomalejší, ale krásně připravené a traktor tak netrpí
Já to poznávám teď letos první rok, kdy doteď jsem měl jen perový kultivátor s dvěma drobícíma válcema, letos jsem pořídil rotavátor, a je hodně na tom traktoru poznat, že o tom rotavátoru vlastně vůbec neví... U kultivátoru nechybí ani tak výkon jako nějaká adheze. Letos jsem z různých technických důvodů oral až na jaře, takže poorat, za pár dní to hned projet jednou kultivátorem (rozbít hroudy a srovnat) a jinak jsem pak připravoval rotavátorem. Je to pomalejší, ale krásně připravené a traktor tak netrpí
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Martin_TDi
Při mém testu rotavátoru jsem jel nejdříve na pomalou jedničku a trošku plynu, bylo to úplně v klidu. Pak jsem zvyšoval a stále jsem cítil, že traktor jede úplně lehce. Takže se toho záběhu vůbec nebojím. Nesmí se to trápit v nízkých otáčkách a cítit s mašinou.
-
Ten kombinátor potřebuje nějakou rychlost aby dělal pěknou práci takže se musí topit pod kotlem i když ty tříválce berou pěkně odspoda. Martine mám menší kola než ty takže na stejné kvalty jezdím pomaleji
- Martin_TDi
- robert xxx
Pekné fotky.
- PRAKTIK
[quote="Martin_TDi"]Po delší době pár foteček z letošních prací.
[url=https://postimg.cc/image/e0ezfgznj/][/u
To je v tvojom sukromnom lese?
[url=https://postimg.cc/image/e0ezfgznj/][/u
To je v tvojom sukromnom lese?
- Martin_TDi
Jo, je to u mě v lese. Proč se ptáš?
- PRAKTIK
Les vetšinou drancuju ale pozeram že ty aj zalesňuješ je vidno že sa o les staraš.
- Martin_TDi
Když něco dělám, tak se to snažím dělat pořádně. Takže když les čistím, tak pak taky i sadím nové stromky, vyžínám a chráním proti okusu srn. Ale je to běh na dlouhou trať a ocení to snad moje děti.