Na Briggsech je myslím standardně struna. Alespoň jsem se s ničím jiným nesetkal.strafnik píše:Chlapi, potřeboval bych ujasnit, nemajíce origo motor. Páčka ručního plynu je spojena s motorem lankem nebo strunou? Případně by mě zajímalo jak máte řešen tento prvek u nepůvodních motorů? Mám totiž pocit, že lanko není u Vanguardu V twin to pravé ořechové.
MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ahoj.
Máte někdo zkušenost s dodatečnou montáží startéru na původní motor 11 HP? Docela o tom uvažuju a nemám představu na kolik to vyjde. Případně z čeho by se starter dal použít.
Díky Martin.
Máte někdo zkušenost s dodatečnou montáží startéru na původní motor 11 HP? Docela o tom uvažuju a nemám představu na kolik to vyjde. Případně z čeho by se starter dal použít.
Díky Martin.
-
Koukni na stránku 30 tohoto vlákna.
Ahoj všichni.
Tak po rozdělání té zamaštěné brzdy už zřejmě vím v čem je problém, a možná nebude jen můj. A nemusí se ani vyndávat celá předloha s ozubeným kolem, na které brzda je. Nejprve jsem povolil ty 2 imbusáky, co drží unašeč lamely, a pak jsem celý unašeč vytáhnul ven. Zjistil jsem, že ten vnitřní O-kroužek v unašeči( 28x2) je v jednom místě přecvaklý přímo tam, kde se navléká přes drážku v předloze, a po prohlídce té drážky jsem zjistil, že má značně ostré nesražené okraje. Možná jsou už z výroby a nebo se vymačkaly časem - to nevím. Ale vím jistě, že ten olej se dostává na brzdu ne kolem unašeče, protože tam jsou 2 gufera za sebou a ty jsou O.K., nýbrž mezírkou mezi unašečem a hřídelí, na které je nasazen. Jeden pán mi ještě doporučil utěsnit to víčko pod těmi imbusáky tmelem a mělo by to být O.K.
Tak to je asi tak vše, chtěl jsem se jen podělit o svůj poznatek.
Hodil bych i fotky, ale nějak mi nejdou přiložit.
Martin.
Tak po rozdělání té zamaštěné brzdy už zřejmě vím v čem je problém, a možná nebude jen můj. A nemusí se ani vyndávat celá předloha s ozubeným kolem, na které brzda je. Nejprve jsem povolil ty 2 imbusáky, co drží unašeč lamely, a pak jsem celý unašeč vytáhnul ven. Zjistil jsem, že ten vnitřní O-kroužek v unašeči( 28x2) je v jednom místě přecvaklý přímo tam, kde se navléká přes drážku v předloze, a po prohlídce té drážky jsem zjistil, že má značně ostré nesražené okraje. Možná jsou už z výroby a nebo se vymačkaly časem - to nevím. Ale vím jistě, že ten olej se dostává na brzdu ne kolem unašeče, protože tam jsou 2 gufera za sebou a ty jsou O.K., nýbrž mezírkou mezi unašečem a hřídelí, na které je nasazen. Jeden pán mi ještě doporučil utěsnit to víčko pod těmi imbusáky tmelem a mělo by to být O.K.
Tak to je asi tak vše, chtěl jsem se jen podělit o svůj poznatek.
Hodil bych i fotky, ale nějak mi nejdou přiložit.
Martin.
Martines, supr, jestli bude přes zimu čas, na to kouknu. Jinak fotky mi pošli na mail TomAgro@seznam.cz , já je sem vložím.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Chlapi, vím, že je vás víc, co máte motor Vanguard V twin, zkuste se hecnout a nafotit mi napojení plynové struny na motor (odstředivý regulátor) Díky.
Tady jsou nějaké fotky z opravy brzdy od Martinese
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- mr.prazdroj12
Když máš už rozebranou převodovku, zkontroluj si, jestli je v pořádku řazení. Mám na mysli dotažení a zajištění šroubků, které spojují vidlice (co posouvají kola) s táhlama. Stalo se mi, že se povolila a nedořazovala se 2. rychlost.
velké problémy neřeš, řešení se časem nabídne samo
Bezvadné, z toho by se dala poskládat názorná příručka mechanika
- Poupic
- Kontaktovat uživatele:
Čau dnes jsem začal z minim orat zahrady a nějak v něm začalo škubat nevim jestli je to v převodovce nebo jak se projevuje když je špatná pryžová spojka? třeba tam dám dvojku pustim spojku a traktor se rozjede až za chvilku? Nevíte někdo co by sním mohlo bejt?
To vypadá spíš na spojku, ne? Hardyspojka nemá šanci mít "zpoždění" v záběru které popisuješ. Navíc by na ní mělo být poškození vidět a taky se dá očekávat že sebou bude Mini "mrskat". V mém případě by mohlo jít třeba o prokluz kuželového zakončení hřídele motoru v unašeči hardyspojky-nemám pero ale pouze kužel, ale to nebude asi tvůj případ.
Na té spojkové hrušce jsou dvě gufera, tak možná že bude probém v nich. Já jsem už je měnil, a pohoda.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Poupic
- Kontaktovat uživatele:
Nemohl by jsi mi to prosím nafotit co myslíš? dík mocTom píše:Na té spojkové hrušce jsou dvě gufera, tak možná že bude probém v nich. Já jsem už je měnil, a pohoda.
Projdi si forum, jestli to tu někde nebude. Vím, že jsem to fotil, ale fotky už nemám.Poupic píše:Nemohl by jsi mi to prosím nafotit co myslíš? dík mocTom píše:Na té spojkové hrušce jsou dvě gufera, tak možná že bude probém v nich. Já jsem už je měnil, a pohoda.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Je to na straně 17, tady je ta fotka: download/file.php?id=50769&mode=view Na pravo je převodovka.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz