MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Tom

Re: MINI 070, 075

#826 Nový příspěvek od Tom »

strafnik píše:Chlapi, potřeboval bych ujasnit, nemajíce origo motor. Páčka ručního plynu je spojena s motorem lankem nebo strunou? Případně by mě zajímalo jak máte řešen tento prvek u nepůvodních motorů? Mám totiž pocit, že lanko není u Vanguardu V twin to pravé ořechové.
Na Briggsech je myslím standardně struna. Alespoň jsem se s ničím jiným nesetkal.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Martines

#827 Nový příspěvek od Martines »

Ahoj.

Máte někdo zkušenost s dodatečnou montáží startéru na původní motor 11 HP? Docela o tom uvažuju a nemám představu na kolik to vyjde. Případně z čeho by se starter dal použít.

Díky Martin.

pepa_11

#828 Nový příspěvek od pepa_11 »

Koukni na stránku 30 tohoto vlákna.

Martines

#829 Nový příspěvek od Martines »

Ahoj všichni.

Tak po rozdělání té zamaštěné brzdy už zřejmě vím v čem je problém, a možná nebude jen můj. A nemusí se ani vyndávat celá předloha s ozubeným kolem, na které brzda je. Nejprve jsem povolil ty 2 imbusáky, co drží unašeč lamely, a pak jsem celý unašeč vytáhnul ven. Zjistil jsem, že ten vnitřní O-kroužek v unašeči( 28x2) je v jednom místě přecvaklý přímo tam, kde se navléká přes drážku v předloze, a po prohlídce té drážky jsem zjistil, že má značně ostré nesražené okraje. Možná jsou už z výroby a nebo se vymačkaly časem - to nevím. Ale vím jistě, že ten olej se dostává na brzdu ne kolem unašeče, protože tam jsou 2 gufera za sebou a ty jsou O.K., nýbrž mezírkou mezi unašečem a hřídelí, na které je nasazen. Jeden pán mi ještě doporučil utěsnit to víčko pod těmi imbusáky tmelem a mělo by to být O.K.

Tak to je asi tak vše, chtěl jsem se jen podělit o svůj poznatek.
Hodil bych i fotky, ale nějak mi nejdou přiložit.

Martin.

Tom

#830 Nový příspěvek od Tom »

Martines, supr, jestli bude přes zimu čas, na to kouknu. Jinak fotky mi pošli na mail TomAgro@seznam.cz , já je sem vložím.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

strafnik

#831 Nový příspěvek od strafnik »

Chlapi, vím, že je vás víc, co máte motor Vanguard V twin, zkuste se hecnout a nafotit mi napojení plynové struny na motor (odstředivý regulátor) Díky.

Tom

#832 Nový příspěvek od Tom »

Tady jsou nějaké fotky z opravy brzdy od Martinese :)
Přílohy
PA080057.JPG
PA080056.JPG
PA080055.JPG
PA080054.JPG
P9060008.JPG
TomAgro@seznam.cz

mr.prazdroj12

#833 Nový příspěvek od mr.prazdroj12 »

Když máš už rozebranou převodovku, zkontroluj si, jestli je v pořádku řazení. Mám na mysli dotažení a zajištění šroubků, které spojují vidlice (co posouvají kola) s táhlama. Stalo se mi, že se povolila a nedořazovala se 2. rychlost.
velké problémy neřeš, řešení se časem nabídne samo

strafnik

#834 Nový příspěvek od strafnik »

Bezvadné, z toho by se dala poskládat názorná příručka mechanika 8)

Poupic
Kontaktovat uživatele:

#835 Nový příspěvek od Poupic »

Čau dnes jsem začal z minim orat zahrady a nějak v něm začalo škubat nevim jestli je to v převodovce nebo jak se projevuje když je špatná pryžová spojka? třeba tam dám dvojku pustim spojku a traktor se rozjede až za chvilku? Nevíte někdo co by sním mohlo bejt?

strafnik

#836 Nový příspěvek od strafnik »

To vypadá spíš na spojku, ne? Hardyspojka nemá šanci mít "zpoždění" v záběru které popisuješ. Navíc by na ní mělo být poškození vidět a taky se dá očekávat že sebou bude Mini "mrskat". V mém případě by mohlo jít třeba o prokluz kuželového zakončení hřídele motoru v unašeči hardyspojky-nemám pero ale pouze kužel, ale to nebude asi tvůj případ.

Tom

#837 Nový příspěvek od Tom »

Na té spojkové hrušce jsou dvě gufera, tak možná že bude probém v nich. Já jsem už je měnil, a pohoda.
TomAgro@seznam.cz

Poupic
Kontaktovat uživatele:

#838 Nový příspěvek od Poupic »

Tom píše:Na té spojkové hrušce jsou dvě gufera, tak možná že bude probém v nich. Já jsem už je měnil, a pohoda.
Nemohl by jsi mi to prosím nafotit co myslíš? dík moc

Tom

#839 Nový příspěvek od Tom »

Poupic píše:
Tom píše:Na té spojkové hrušce jsou dvě gufera, tak možná že bude probém v nich. Já jsem už je měnil, a pohoda.
Nemohl by jsi mi to prosím nafotit co myslíš? dík moc
Projdi si forum, jestli to tu někde nebude. Vím, že jsem to fotil, ale fotky už nemám.
TomAgro@seznam.cz

Tom

#840 Nový příspěvek od Tom »

Je to na straně 17, tady je ta fotka: download/file.php?id=50769&mode=view Na pravo je převodovka.
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“