Martinův TK

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Milhauss
Kontaktovat uživatele:

Re: Martinův TK

#796 Nový příspěvek od Milhauss »

Tak gratuluji k objednávce a kdy tak bude?? Zelená taky dobrá 8) 8)

Jožo Kovalčík

#797 Nový příspěvek od Jožo Kovalčík »

Tiež gratulujem. Ale škoda, že nebude červená, taká na fóre ešte nieje. Ale hlavné je, že ste si vybrali takú farbu aká sa bude páčiť vám.

Martin_TDi

#798 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Díky :) . Traktor by měl být doma poslední týden před Vánocemi. To budu mít dárek pod stromečkem jako hrom ! 8) Ta červená barva mě taky trochu mrzí, ale vyhověl jsem hlasu rodiny, že zelená je blíže k přírodě a tak jsem ustoupil. Ani mi pak manželka nebrblala když jsem navíc objednal přední hydrauliku a cena trochu vyskočila nahoru. :)
Začal jsem si už kreslit v autocadu úpravy nářadí (kultivátor a řádkovač) a než traktor bude doma, tak už snad něco bude hotové. Trošku horší to bude s předěláním uchycení rotavátoru KYR do 3.bodu. Nemá s tím někdo zkušenosti ?

Tom

#799 Nový příspěvek od Tom »

Taky gratuluji 8) Těch úprav rotavátorů je tady na foru dost, mrkni do Příslušenství k TK...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Rihard
Kontaktovat uživatele:

#800 Nový příspěvek od Rihard »

Taky gratuluji :)

martin z

#801 Nový příspěvek od martin z »

Přidávám se ke gratulantům, hlavně ať máš šťastnou ruku a nová mašina ti slouží bez problémů. Musím uznat že jsi mě hodně překvapil, je to přeci jen velká suma peněz. Taky by se mi líbilo něco novějšího ale najezdím tak málo a nacpal jsem do TKáčka tolik že by se mi to vracelo asi sto let. Doufám že teď nezpychneš a nepřelezeš nadobro jenom do sekce Wineí :) Hodně štěstíčka a s novou mašinou jenom radosti.

Martin_TDi

#802 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Díky všem gratulantům 8) ! Vážím si toho a na nový stroj se moc těším !
S TK-čkem jsem si užil své, předchozí majitel mě fest napálil a na moje potřeby jsem už delší dobu zvažoval nový silnější motor a celkovou generálku převodovky nebo koupi nového traktoru. Času na zásadní opravy a úpravy je málo a tak jsem zkusil TK-čko dát na bazoš a prodalo se během 1,5 měsíce, takže nyní už nebyla cesta zpět :) .
Je mi 40, takže doufám že nový stroj budu hodně dlouho používat k mé spokojenosti a snad jej bude využívat jednou i můj syn. Jsem puntičkář na svoje věci a snažím se je udržovat v co nejlepším stavu, takže nový traktor nebude výjimkou.
Nic se neboj, zpychnout kvůli tomu nehodlám a stále budu zdejší nadšence s TK-čky a MT8-čkami sledovat . :)

martin z

#803 Nový příspěvek od martin z »

No tak to jsem na tom byl stejně, já jak jsem později zjistil koupil TKáčko vyloženě od překupníka a taky to tak vypadalo. Motor by TKáč snesl opravdu výkonnější ale na ty naše 3 ary to musí stačit navíc do lesa se asi už moc nedostanu protože ho loni vrátili černoprdelníkům a ty si ho víc hlídají a taky ho pěkně plundrujou. Převodovku bych taky potřeboval rozhodit ale nejen že na to moc času nezbývá ani se mi do toho moc nechce. Těším se na tvoje postřehy s novou mašinou, třeba se taky jednou odhodlám koupit něco modernějšího jsem přeci jenom mladší 40 mi bude až v létě :) . Po jiných výrobcích jsi nekoukal ? Na trhu je spousta výrobců i když s kdoví jakým zázemím. Šálek je v tomhle ohledu asi vyloženě nejjistější.

ladi

#804 Nový příspěvek od ladi »

..trochu to také sleduji, solidní diskuse,, mám TK r.výroby 72, což je slušný stařík na traktor,, různé potřeby oprav a úprav a technických možností včetně používání závislého vývodového hřídele mě drtí, tak jsem taky koukal co je k dispozici na trhu. Ano Šálek je jistota, ale ta cena,, dovozové japonci mě brali než jsem se byl podívat jak to dělají a rychle jsem vycouval,, v poslední době pokukuji po Dong Feng 304, ano je to čína (ale co v současném světě není čína) sháním majitele stroje někde blízko Trutnova (nebo na trase do Vysokého Mýta) abych se podíval a zhodnotil, případně pokud někdo máte zkušenosti, dejte vědět

Martin_TDi

#805 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Můj TK byl z roku 1980, takže taky už dědeček :) . Trošku jsem se díval po starších japonských traktorech Kubota, Iseki, ale zdálo se mi to velmi subtilní a s nedohledatelnou minulostí. Navíc co jsem zjistil ceny ND u těchto strojů, tak mě velmi rychle přešla chuť. Nové stojí podobně jako stroje z Prostějova ne lípou více.
Doufám a pevně věřím, že Šálkův stroj bude jak píšete solidní kvalita a bude dobře sloužit. Co vím od známých kteří tyto stroje mají, tak jsou spokojení. Ano cena je vyšší ale o ceně se dá vždy jednat. Čínské stroje jsem vůbec nesledoval, toho bych se asi bál ale kdo ví....

martin z

#806 Nový příspěvek od martin z »

Jak to dělají netuším ale co se dneska dělá na kvalitu? Na práce kolem baráku by to ale asi vydrželo i tak spoustu let. Horší by to ale bylo podle mě s dostupností náhr. dílů a to hlavně během pár let jejich výroba se dost často mění a těch typů od jednoho výrobce na bazarech najdeš opravdu mraky. Další věc je že většina těch typů není vůbec schválená pro provoz na našich silnicích takže když to chceš i na silnici výběr se asi hodně zužuje. Osobně bych asi začal studovat značky které to k nám mají přeci jen blíž např. Belarus i když o tom vůbec nic nevím. Tady na foru s ním určitě někdo z kluků ale zkušenosti má. Ceny dílů na TKáčka ale budou podle mě ještě dlouho bez konkurenční.

Martin_TDi

#807 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Jedna veliká výhoda u TK-ček a MT8-čeká je že k provozu na silnici Ti stačí osvědčení, kdežto nové stroje už mají SPZ a tak musíš na technickou, takže další výdaje navíc.
Jinak máš pravdu, na ty naše stroje jsou ceny lidové oproti konkurenci ! 8)

ladi

#808 Nový příspěvek od ladi »

...k martin z, myslel jsem jak se dělají z ojetých traktorů bez historie traktory na prodej v ČR, deklarované jako OK,,ale pravda, znám několik lidí s japoncem a bez problémů,, ale skutečně nesmí ( a nebudou smět) na komunikace a u nás v údolí je jen 1.tř a to je vždy problém,, takže se jenom rozhlížím a TK ještě jistě udělá hodně práce,, mám k němu vyvážečku (vl.výroby), naviják a jinak všechno co dřív nsbízeli (vlečku 2x,pluh, brány lehké i těžké, sekačku lištovou (ale nepotřebuji ji) tak při představě že to budu muset upravovat ........

PULDrapalik

#809 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Přeju ať to ježíšek stihne a pod stromkem je nový stroj. Prodej Kubot na výstavě v Brně říkal že v Japonsku žádné Kuboty starší cca 8 let nejsou,oni to prodávají do okolních zemí a poté se to vozí do Evropy,dostat to na papíry je nemožné pouze stroje staré 5 let

martin z

#810 Nový příspěvek od martin z »

Ono se to asi koupit dá ale těch problémů okolo toho bude asi víc jak jsme už psali. Za sebe musím říct že se mi ty traktůrky ale moc líbí. Debatovali jsme tady už o tom mockrát TKáčko byl sice dobrej stroj ale před padesáti roky, na dnešní dobu už má těch nedostatků přeci jen hodně. Porovnával jsem některý parametry s Šálkovým Mini (který by mi asi bohatě stačil) a překvapil mě třeba jen počet kvaltů, sice nevím jestli se dá všechno využít nebo jestli ti japončíci jezdí tak rychle ale je zajímavý to porovnat. Myslím že dokonce měli otočený směr vývod. hřídelí.

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“