Tomovo TZ 4K 14

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
ITS

Re: Tomovo TZ 4K 14

#781 Nový příspěvek od ITS »

Já bych ani tak neviděl problém v té šířce, ale spíše ho vidím v kopírování terénu. Jak bude traktor poskakovat - hlavně přední kola - tak to bude morově dorýpané.

Martin-SVK

#782 Nový příspěvek od Martin-SVK »

ešte tam dopasovať nejaké výškové koleso ako sa kedysi tušim aj robilo origoš na ten rámový záves nech to drží a pustiť to na plavačku :) podľa mňa mohlo by to fungovať :)
T-4K-22 :)

PON-25 A
ARS-103 _ 5-KN-85
ŽŤ-152

Tom

#783 Nový příspěvek od Tom »

Předtím, než do toho vjedu s tímto, tak to bude projeté smykem a bránami. Jestli jsem počítal správně, tak když to dám na plovoučku, tak by to mělo samo o sobě kopírovat terén... Uvidíme... Byly to dvě hoďky práce, veškerý materiál byl odpad co jsem kde v různých koutech našel, takže když to bude stát za prd tak se zase tak moc nestane. Pořád lepší jak dával patnáct litrů za rotavátor, se kterým se bude TK trápit. Výškové kolo by nemělo být potřeba, kdyžtak k tomu je ta "brzda" ta radlička, takže bych tam dal tu.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

ITS

#784 Nový příspěvek od ITS »

A možná dojde k tomu, že ten randál zepředu se srazí s tím randálem zezadu a v místě tvých uší bude ticho. Kdo ví ??

( :smich: :smich: )

Tom

#785 Nový příspěvek od Tom »

:smich:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

strafnik

#786 Nový příspěvek od strafnik »

Jsi akční, držím palce 8)

Tom

#787 Nový příspěvek od Tom »

No Pavle akční... takové nouzovky, ale tak sám víš, co to je takové přizpůsobování něčeho něčemu. Jsem zvědav na ten babosed, jak to nakonec bude.... ale tak uvidíme.... Jak budeš sadit česnek a cibuli ve velkém, tak rád půjčím na testování ;-)
TomAgro@seznam.cz

Tom

#788 Nový příspěvek od Tom »

Včera jsem přesouval sazeč na česnek, tak jsem udělal pár fotek. Uvidím jestli ještě bude potřeba předělávat, proto ještě není v barvě. To co je "nabarvené", tak jsou části původního pětisekčního babosedu za velký traktor, zbytek má práce. Chystám se sadit česnek za 14 dní, tak uvidíme. Myslel jsem si, že tím že použiji sekce z babosedu, tak vyrobím něco velmi jednoduchého... Lakatom mě svým sazečem uvedl v omyl, takže jsem ztratil iluze o tom, že umím vyrobit něco jednoduchého :smich: Jo, ty radličky vzadu jsou znamenáky, ať mi na sebe pěkně sedí další navazující dvouřádky. Na poslední fotce je sazeč ve skladovací poloze. Lze s ním takhle i lépe a pohodlněji manipulovat ručně.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No a podle následující fotky si asi umíte představit, jaký mám po letošku názor na PON. Nezaklápí, samovolně se zahlubuje a vyhlubuje, no prostě pluh na kosočtverec. Možná mu dám ještě šanci prostřednictvím hloubkového kola, ale moc mu nedávám. Půjde z chalupy a bude klid... Potřeboval bych nějaký pluh, klidně jednostranný jednoradličný, ale s pěknou poctivou odhrnovačkou do vrtule.

Obrázek

Dneska jsem ještě odvážel trošku listí ze zahrady :)

Obrázek Obrázek
TomAgro@seznam.cz

bastardtraktor

#789 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Pěkný!
Kolik toho česneku budeš sázet? Mám se to nědařilo, tak už česnek ani nezkouším.
Sázíš Český ?? Aź se Ti urodí, tak rád nějaký koupím.
ooooooooooooo

Tom

#790 Nový příspěvek od Tom »

Jo, sadím český, loni sadba od Kozáka (Lukan, Záhorský, Bjetin, Benátčan), letos z toho nechaná vlastní sadba (Benátčan, Bjetin, Záhorský), dokoupen Staník, a pak jsem ještě koupil dvě kila Dukátu od MoravaSeed. Letos tedy cca 6 kg, loni 4. Do budoucna bych chtěl dělat více, ale letos (příští rok) ještě méně, jednak se to potřebuji porádně naučit a pak taky nemám na to skrz školu tolik času. Takže zatím jen ladím techniku a technologii, abych to po státnicích mohl rozjet v trošku větším. Uvidíme :)
TomAgro@seznam.cz

ITS

#791 Nový příspěvek od ITS »

Musím se zeptat: Vždyť z toho vedení ten stroužek česneku dopadne nějak na bok. Nezpomalí to růst?
Minulý podzim jsem zahlédl v jednom zahradnictví jak sázeli asi 5 řádků současně za 40-cítkou zetorem. Měli plato, kde leželo pět bab na břuchu a píchaly - tedy stroužek za stroužkem do země. Bylo tehdy docela zima. Na babách bylo půl metru prošívaných dek. Byl to fantastický pohled. Něco jako "O princezně na hrášku" ale opačně. :smich:

Tom

#792 Nový příspěvek od Tom »

No abych pravdu řekl, tak jsem nad tím uvažoval, loni jsem z neznalosti taky jen stroužky "naházel" do drážky a rostlo to. Jiné - profi - sazeče taky jen tak "háží" stroužky do rýhy. A roste to... Takže toto bych asi nepovažoval za problém. Pokud ano, tak se to předělá. Proto zkouším v menším množství, ať nejsou případně velké ztráty ;-)
TomAgro@seznam.cz

AnryZ

#793 Nový příspěvek od AnryZ »

Tome, ta orba to není možný.PON je pluh k nezaplaceni v kladné myšlence.Ty máš TK na úzko, zkoušel jsi ho dát o díru vedle, aby měl větší záběr?Tomu musíme přijít na zub, v čem je chyba.Předpokládám, že jsi oral na jedničku.

radek

#794 Nový příspěvek od radek »

Ahoj.Koupil jsem za TK tenhle pluh
http://www.dabaki.cz/nabidka/ostatni2/pluh-dp20/
tip dp 16 naprosta spokojenost,mam obraceně otočené disky,diky možnosti štělovaní pluhu do strany ořu až u plotu

ITS

#795 Nový příspěvek od ITS »

radek píše:Ahoj.Koupil jsem za TK tenhle pluh
http://www.dabaki.cz/nabidka/ostatni2/pluh-dp20/
tip dp 16 naprosta spokojenost,mam obraceně otočené disky,diky možnosti štělovaní pluhu do strany ořu až u plotu
To máš fajn. Já s PONem k plotu nemůžu, protože bych si to opačným kolem ujezdil. ;-)

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“