Tondova Vinea 47hp
Re: Vinea 47hp
Ty ale pokud ten kardan v nejzataženější poloze má vůli nechal bych ho. To, že nejde sundat nevadí, ale musí jít sundat v té opačné poloze vyorávače, předpokládám, že když je zdvižen. Tu vůli zjistíš tak, že zmáčneš pojistku a když s ním půjde posunout po vývodové hřídeli je tam a to stačí. Kardan nemusí jít sundat za každou cenu ve všech polohách stroje, ale vůli mít musí. Navíc vůli poznáš i na plastových nohavicích kardanu jak dojede na konec ke křížku je i železo nadoraz. To platí pro nové, nikým "nenapadené" kardany. Tovární míry kardanů jsou různě brané povětšinou však na středy křížů.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Když je nasazenej tak s ním pohnu jen kousíček. Někdy se i vysune, když sem měl s třetím bodem, ale nelze ho nasadit ani vytáhnout. Radši ho o nějakej ten kousek zakrátím ať se něco nedokurví
a jak se měří ta délka kardanu bys mi neporadil? Jako odkaď pokaď
a jak se měří ta délka kardanu bys mi neporadil? Jako odkaď pokaď
Dej číslo zavolám
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
SZDYK píše:Dej číslo zavolám
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jo a nevíte kde za dobrou cenu sehnat tažné oko? Chci je tam dát místo tý koncovky co je tam teď, budeto držet i v brdečku a i kdybych dělal něco jinýho na závěs.
Nebo mě ještě napadlo vrazit do brdečka kouli a ten závěs na kouli vyjde to levněji.
Nebo mě ještě napadlo vrazit do brdečka kouli a ten závěs na kouli vyjde to levněji.
Tak jestli budeš hýbat s místem připojení, tak to nezapomeň zohlednit pří výběru délky kardanu.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To se nezmění o víc jak 10cm, to už se kardan nějak vejde. A co myslíš použít? Nevyfotil bys mi prosím, jak to má fendt?
- Vinea 30Hp Comfort
Já když zháním kardan,tak si vždy změřím vzdálenost na kolíky a tak se nejlíp kardan zhání
ZETOR 5211
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Tak to plánuju teď musím ještě vyřešit ten závěs
Jak to má Fendt nebo i Zetor? V podstatě jako ty teď, jen to pravítko v ramenech, jak ty říkáš brdečko, je jeden tlustej plocháč s dírama, na obou koncích čepy do ramen a tose tím pravídkem couvne k lisu, strčí se do závěsu lisu zastrčí čep, zvedne na hydraulice "poklidí" se opěrná noha, popustí dolů a jede se. Pohyb v příčné i podélné ose zajištěn. Koule ISO 50 zajistí totéž jen jak ji zapojit? Ten lis je na oji rukama nemanipulativní - těžký jak prase. To není jak návěs.
Já když scháním kardan v obchodě, tak mnou naměřenou délku stejně nemají, navíc udávaná délka kardanů od většiny výrobců je na středy křížů. Navíc poslední kardan co jsem kupoval, tak ten jsem si už nechal dovést s polska, devadesátku, to jsem věděl, že bude delší a já si ho upravím. Vtip je v tom na do padesáti koní průměr ložisek kříže myslím pěta třicet nebo tak nějak už si přesně nepamatuju, stál o větší polovonu míň co zde a je finskej.
Já když scháním kardan v obchodě, tak mnou naměřenou délku stejně nemají, navíc udávaná délka kardanů od většiny výrobců je na středy křížů. Navíc poslední kardan co jsem kupoval, tak ten jsem si už nechal dovést s polska, devadesátku, to jsem věděl, že bude delší a já si ho upravím. Vtip je v tom na do padesáti koní průměr ložisek kříže myslím pěta třicet nebo tak nějak už si přesně nepamatuju, stál o větší polovonu míň co zde a je finskej.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady ohledně kardanu to už snad nějak kópim
A ta koule by se vrazila do brdečka a na lis k tomu to stejny. Ale to si teda spíš nechám udělat to pravítko aby přesně sedělo
A ta koule by se vrazila do brdečka a na lis k tomu to stejny. Ale to si teda spíš nechám udělat to pravítko aby přesně sedělo
To tvoje brdečko má třetí bod? Jinak by se to na kouli zvrátilo, chápeš. Navíc podle mne je nesmysl aby mělo třetí bod, to pak postrádá logiku.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Nemá a máš recht. Vyrobíme to pravítko
Gratuluju k novému stroji
co se týče kardanu udělej novej závěs na traktor a bude stačit ten stávajcí kardan ono totiš tahat to v těch ramenech není zrovna ideální
co se týče kardanu udělej novej závěs na traktor a bude stačit ten stávajcí kardan ono totiš tahat to v těch ramenech není zrovna ideální
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Díkybawor píše:Gratuluju k novému stroji
závěs bude buď to pravítko nebo do těch šroubů jak je tlama - ale až v zimě, teď není čas a stroj musí makat