Aha jasne. No o vzduchaci som pravdupovediac uz ani neuvazoval. Respektive taky motor nebol ani v jednom traktore, ktory prichadzal do uvahy kazdopadne diky za info u nas by som sa fakt ani necudoval, keby este aj toto nejak dovrzali ti nasi inteligenti tam horePULDrapalik píše:Mluvili o 2 válech Lombardi - 30 koní,ale týká se to všech vzducháčů,Tatra už je taky dává jen do aut co dou na východ
myshootkov TK 20, r.v. 1977
Re: myshootkov TK 20, r.v. 1977
Foton 254
-
No když jedeš na technickou tak musíš i na emise,a může být problém.
To ano. To mi je jasne. Kazdopadne uvidim ako sa to vyvinie. Chcem si to fakt vsetko dobre zvazit, premysliet, aby som bol spokojnyPULDrapalik píše:No když jedeš na technickou tak musíš i na emise,a může být problém.
Foton 254
- naftak
To ano. To mi je jasne. Kazdopadne uvidim ako sa to vyvinie. Chcem si to fakt vsetko dobre zvazit, premysliet, aby som bol spokojny[/quote]
Pred par dnami som sa bavil s panom, ktoreho polnohospodarstvo zivi na temu spz pre zariadenia ktore to doterz nepotrebovali.
Napriklad tahane postrekovace, fekaly, plataky... vsetko malo mat od 1.1.2013 SPZ. Ale vraj nasi predstvitelia dali odklad na 4 roky. Uz som to tu niekde pisal ze som o tom pocul a tento pan to potvrdil lenze ako hladam tak hladam na internete som to zatial nenasiel. Mna sa to ohladom malotraktorov, babety tiez tyka. Nemienim vyhodit kopec prachov aby som naplinil vrecka nasich predstavitelov pokial nebudem musiet, takze pockam ako sa situacia vyvinie.
Pred par dnami som sa bavil s panom, ktoreho polnohospodarstvo zivi na temu spz pre zariadenia ktore to doterz nepotrebovali.
Napriklad tahane postrekovace, fekaly, plataky... vsetko malo mat od 1.1.2013 SPZ. Ale vraj nasi predstvitelia dali odklad na 4 roky. Uz som to tu niekde pisal ze som o tom pocul a tento pan to potvrdil lenze ako hladam tak hladam na internete som to zatial nenasiel. Mna sa to ohladom malotraktorov, babety tiez tyka. Nemienim vyhodit kopec prachov aby som naplinil vrecka nasich predstavitelov pokial nebudem musiet, takze pockam ako sa situacia vyvinie.
Nazdar. To co si pisal som nepocul zatial. Viem iba to, ze babety dostali odklad 10 rokov. Ine nic. Keby slo o to, tak sa na to vykaslem a budem jazdit nacierno bez vsetkeho. Len problem je ten, ze staci, aby ma raz zastavil nejaky "spravny" organ a budem bez papierov. A to mi za to nestoji.
Foton 254
- majo258
ahoj
ti dvaja debilny predkladatelia by si zasluzili zavesit za gule do prievanu, hajzlici jedni. , ale aby sa starali o dolezitejsie veci, to nie, len ako zodret ludi z tej almuzny. kurvy jedne.
slovaci, zobudme sa uz.
ti dvaja debilny predkladatelia by si zasluzili zavesit za gule do prievanu, hajzlici jedni. , ale aby sa starali o dolezitejsie veci, to nie, len ako zodret ludi z tej almuzny. kurvy jedne.
slovaci, zobudme sa uz.
- robert xxx
Teraz to bolo riesene v Pozor zakruta 5 11 2012. Presne bol uvedeny problem pre traktor tk 14. Inac nepovedali nic nove, len ze treba ist na STK, a staci technicke osvedcenie co bolo k traktoru od nova aby ho zobrali na kontrolu. Potom dalsi cirkus.
Zdravim, noo poviem to je poriadna hlupost. Ved aj bicykel ide rychlejsie nez nase TK. Ja si zatial pockam ako to dopadne. No aj tak nebolo by na skodu, ako majitelia takychto strojov spojit a dat vediet o sebe ze to nieje lacny spas a nieje nam to lahostajne. Mnohy mame stroje, ktore nemaju ani povodne papiere od vyrobcu. Ved ak si clovek zrata vsetky naklady tak to sa mu ozaj do toho vobec neoplati ist a bude riskovat pokutu dalej.
Jenže o to právě jde jak z lidí vytáhnout prachy, nebo už jsi slyšel zprávu o tom že řidič TK nebo malotraktoru všeobecně někoho přejel nebo způsobil škodu a z místa nehody ujel. Já teda ne.
Myslim si, ze uz sa nic nezmeni. Vlada schvalila odklad SPZ len pre mopedy vyrobene do roku 2000 na 10 rokov. Nic ine, ziadne malotraktory ani ine stroje. Podla mna nevyriesili ani situaciu okolo babiet. Si myslia, ze o 10 rokov tu mopedy nebudu ? Ale budu a nie len 10 rokov...
Ak ste sledovali situaciu okolo babiet, spisali peticiu, boli v mediach, dali navrh na rokovanie vlady..... a tak vlada spravila bezvyznamnu vynimku. Polnohospodari vseobecne svoj nesuhlas asi takto neprejavili.
Pytal som sa co a ako, mam TK a ako ratam tak ratam pod zhruba 500,-€ TKcko na tabulky nepostavim. Po ceste najazdim do roka hadam aj 10km. Samozrejme sa to tyka aj privesov, malo z nas ma asi original tovarensky. Od 1.1. 2013 ziadna vynimka. Je koniec, DAKUJEME vlada nasa a europska unia ako sa mame dobre a ako podporujete polnohospodarstvo. Nemam nic proti evidencii a SPZ, ale nie za 500,-€
Tak snad sa vybrat cestou babety, peticia, pisanie poslancom, prezentacie v mediach...
Ak ste sledovali situaciu okolo babiet, spisali peticiu, boli v mediach, dali navrh na rokovanie vlady..... a tak vlada spravila bezvyznamnu vynimku. Polnohospodari vseobecne svoj nesuhlas asi takto neprejavili.
Pytal som sa co a ako, mam TK a ako ratam tak ratam pod zhruba 500,-€ TKcko na tabulky nepostavim. Po ceste najazdim do roka hadam aj 10km. Samozrejme sa to tyka aj privesov, malo z nas ma asi original tovarensky. Od 1.1. 2013 ziadna vynimka. Je koniec, DAKUJEME vlada nasa a europska unia ako sa mame dobre a ako podporujete polnohospodarstvo. Nemam nic proti evidencii a SPZ, ale nie za 500,-€
Tak snad sa vybrat cestou babety, peticia, pisanie poslancom, prezentacie v mediach...
V podstate mate vsetci pravdu a je zbytocne sa nad tym rozculovat. Ked si len cca spocitate, co na tomto moze stat nahrabat, tak by boli sprosti, aby dali vynimku este aj na malu polnohospodarsku techniku. Proste s tymto sa asi budeme musiet zmierit. Pretoze sa do toho vsetkeho serie este aj ta slavna EU a to je podla mna boj s veternymi mlynmi.
Foton 254
- majo258
ked toto citam, je mi do placu. a ani nemam chut dalej nieco pisat pri takychto nazoroch, tak nam vyzera cele slovensklo.
ale tak jasne, ze s tym nesuhlasim, ale zamysli sa logicky, co by sa s tym tak dalo robit? podla mna by to naozaj muselo byt tak ako to spravili babetisti - spisat peticiu, ist s tym na vladu, atd., atd. no a nasa socialna vlada na cele so sudruhom robertom by MOZNO urobila "obrovske" gesto a dala by vynimku hoc keby aj na 10 rokov ako pre babety. preslo by 10 rokov a ver mi, ze by si riesil presne tento isty problem znova. akurat s tym rozdielom, ze uz by zrejme nijaku vynimku neriesil a poslali by ta do ... kade lahsie ver mi, ze mna to tiez serie, ale su veci, s ktorymi nic nespravis. lebo to je presne taky ten komunisticky pristup - hlavne, ze sa mam teraz dobre a co bude za 20 rokov ma netrapi. ja napriklad nie som zasadne proti tym spz - som skor za to, aby ten proces ziskania tej spz, bol jednoduchsi a hlavne lacnejsi. napriklad taka kontrola originality je pri tom absolutne nepotrebna a to je prave ten krok toho procesu, ktorym si kadejaky darmozraci mastia vrecka.majo258 píše:ked toto citam, je mi do placu. a ani nemam chut dalej nieco pisat pri takychto nazoroch, tak nam vyzera cele slovensklo.
Foton 254
Suhlasim, nemam tiez nic proti SPZ, ked uz chu nas mat evidovanych. No vybavovat si papiere za nekrestanske peniaze a mat doma TK z roku 1963 a nemat od toho ziadne doklady tak to nie. Ved nech urobia vynimku ked chcu peniaze. Ved budu mat prijem kazdy rok lebo clovek bude musiet na STK aj ked neviem podla coho budu posudzovat male polnohospodarsdke stroje ked sami nevedia ako na to. Je pravda ze nebolo by zle ozvat sa. Nech mocipani v BA vedia ze aj taka skupina ludi zije v tomto state a nieje nas malo si myslim. Aj ked ako tu bolo pisane nic sa nezmeni ale bude tu ciarka ze aj taky okruh ludi je tu a bolo by dobre s nimi ratat.
Niekedy zakony tvorili ludia , ktory rozumeli svojej praci. Dnes zakony tvoria ludia v BA od zeleneho stolu ale vobec nerozumeju svojej praci a nevidia ziadne suvislosti. Toto je hanba nasim politikom. O tomto state rozhoduju ludia ktory su len spekulanti a nie odbornici.
Niekedy zakony tvorili ludia , ktory rozumeli svojej praci. Dnes zakony tvoria ludia v BA od zeleneho stolu ale vobec nerozumeju svojej praci a nevidia ziadne suvislosti. Toto je hanba nasim politikom. O tomto state rozhoduju ludia ktory su len spekulanti a nie odbornici.