Tondova Vinea 47hp

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zamčeno
Zpráva
Autor
DYK

Re: Vinea 47hp

#61 Nový příspěvek od DYK »

No jestli nejde odpojit kardan v žádné poloze ramen, musí ti v určité poloze tlačit do hřídele náhonu a jestli ti tlačí do hřídele náhonu, může to být pěkný převodovkový masakr. S délkou těch kardanů samozřejmě nevím jak to máš, ale věřil bych, že lis má delší. Může to však být moje chyba. Jede o to, že vyorávač jednořádek mám taky a vím, jak dlouhej kardan tam mám a jakej kardan je na tom lisu claas. Nebe a dudy.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#62 Nový příspěvek od Antony30011 »

No to mě právě napadlo, proto to musím nějak vyřešit. Zkusím ty kardany poměřit. Nechci se hádat, ale podle oka mi ten na vyorávači přišel asi o 10cm delší... ale třeba nemám odhad, změřím to a uvidím :friends:

DYK

#63 Nový příspěvek od DYK »

Jasně já to taky beru odhadem a třeba máš ve tvém případě pravdu. Raděj pořeš ten kardan na vyorávači. Je běžné, že se rardan zkracuje. Jen opatrně, dobře měřit, protože už nedorůstá. Čoveče ty si žiješ :) dát za jednořádkovej vyorávač ty jejich sumy. Ať se na mě nikdo nezlobí ale podle toho odkazu je to prostě zlodějina chtít bez 2200 kč padesát tisíc. Já koupil Akpila, je o 55 kg těžší, má delší pás, a s dopravou jsem platil letos na jaře 17 500 kč. Plus kardan za 1800kč. Zase je fak, že ty jsi neměl moc na vybranou, když to chceš za svůj stroj.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#64 Nový příspěvek od Antony30011 »

Jo tak měl si pravdu, je delší. Ale jen o kus. Na lisu má 110cm zasunutej a na vyorávači 95 :-/ akorát mi přijde, že na to lisu je stejně krátkej. Dívej:
Obrázek ještě hodím video.
Jo a vyorávač s ostatníma strojama. My za něj těch 50 tis neplatili :nene: protože sme brali traktor + plno nářadí, udělali nám v Prostějově cenu :friends:

Vinea 30Hp Comfort

#65 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Kardan by ti vyšel kdyby jsi ho měl v pevným závěsu,kolik je v sobě zasunutej :-/
ZETOR 5211

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#66 Nový příspěvek od Antony30011 »

Nojoo, to sem si taky říkal. Ale pevnej závěs zatím není a musí stroj dělat. Asi teda budu muset koupit novej kardan. Je to v sobě max 5cm...

Vinea 30Hp Comfort

#67 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Tak to je nepoužitelný,myslím že na takovou délku musí být tak 70% zasunutej
ZETOR 5211

DYK

#68 Nový příspěvek od DYK »

No jo, na ty dlouhý ramena jsm nepomyslel. Pět centimetrů je fakt málo při práci zatočíš do prava a je venku. Je teda taky fakt, že když jsem tahal lisy, v ramenech lišta, tak jak zetor tak fendt nikdy nebyl problém s délkou kardanu. Vůle a délky vždy akorát.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#69 Nový příspěvek od Antony30011 »

No tak kardan se holt musí koupit novej. Stavíme se v monstě a uvidíme :friends: A měl by bý teda aspon 70% zasunutej? Tak to musím naměřit ;-)
http://youtu.be/G9eXb3xLpRk tady jedno video jak to fachčí 8) trošku rany to dává,, jak si říkal Dyku... ale není to žádná katastrofa :)

Vinea 30Hp Comfort

#70 Nový příspěvek od Vinea 30Hp Comfort »

Pěkně tan kardan lítá :tyty: nejlepší bude když zapřáhneš soupravu narovno a změříš si vzdálenost z kolíku na kolík a pak běž kupovat kardan ;-)
ZETOR 5211

DYK

#71 Nový příspěvek od DYK »

Na rovno a v "rozbaleným" lisu. Na rany si počkej s hodnocením na hmotu a pracovní otáčky. myslím si, že tyto lisy by se neměli tahat v pevným závěsu, ale v ramenech na pravítku. I proto, že se dobře připojuje a na hydraulice si hned pomůžeš, když ti na nějakým brdku začnou prsty sběráku dřít o zem. Nandat kratší ramena taky řešení, ne?

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#72 Nový příspěvek od Antony30011 »

Měřil sem to teď a vzdálenost od lisu k traktoru byla 150cm. Broňku jak to myslíš v rozbaleným lisu? V tý pracovní poloze? Teď je v transportní, jestli se nepletu. A kratší ramena by možná vyšli dráž než kardan :-/ mluvil sem s kamošem v Monstě, prej se mám stavit a že mi prodaj delší co budu chtít, okolo 4000. Co se dá dělat no. K vyorávači budu řezat, na lis prodlužovat :D

Jo a prosimtě, na kolika otáčkách taháš ten tvuj lis? 540 nebo 1100? :-/
Naposledy upravil(a) Antony30011 dne pát srp 03, 2012 12:37 pm, celkem upraveno 1 x.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#73 Nový příspěvek od Antony30011 »

http://www.youtube.com/watch?v=Kob-NqAV ... r_embedded#!
na tom videu to pan Horák tak jak já, nadoraz... 1:15 to tam je vidět

DYK

#74 Nový příspěvek od DYK »

Antony ano, myslel jsem lis do pracovní polohy, tedy vytáhnout čep jistící oj, před pravé kolo dát klín nebo jinej špalek a popojet dopředu, nebo to pravý kolo ručně skusit kutálet vzad. Vzdálenost kardanu se zkrátí jde o to o kolik. Chce to vyzkušet se s tím i projet. Jedna zatáčka kardan zkracuje, druhá prodlužuje a třeba to vyjde, uvidíš sám. Lis točit na 540 ot. Doufám, že mě UR1SK monitoruje, abych nekecal bludy a případně zasáhne.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#75 Nový příspěvek od Antony30011 »

Jo, tak to vyzkouším 8) štve mě, že jeden kardan musím krátit a druhej kupovat delší :D ale co se dá dělat, musím to po dovolené rychle zakrátit a vletět do brambor.
Na těch 540 sem to měl puštěný i na tom videu 8) říkal sem si že těch 1100 by možná valilo moc rychle :D
Jo prosimtě, a jaks e měří vzdálenost kardanu? Měří se jen ta tyč nebo i to vystouplý (tlama?) nebo až k tomu konci k traktoru? Abych nevtrdil že potřebuju kardan 150 a ve skutečnosti ta vzdálenost byla jiná :-/

Zamčeno

Zpět na „Naše malotraktory“