myshootkov TK 20, r.v. 1977
- majo258
Re: myshootkov TK 20, r.v. 1977
asi mam dobru naladu.
No ja som tie gufera praveze nevyberal prave kvoli tomu, ze sa mi to nechcelo cele rozobrat, ale spravil som blbost. Co uz. Cez zimu bude hadam dost casu rozobrat aj tu prednu prevodovku. Vzadu to urobim radsej hned kazdopadne priorita je spravit tu volu v stredovej rure. Nakoniec ma este cakaju dva ksefty, takze to musi este chvilu pockat
Foton 254
- milstav1
Tak koukám pěkně ti to dělá ale podle videa jide vidět že tam máte lechkou zem skoro si ani nepřidal plyn jinak ti to docela šlo aj když jeto kloubák ale asi stejně budeš měnit za tu MT 150 jenom opatrně abys ses nenachytal někteří to prodávají naleštěné vraky šak už máš zkušenostmyshootko píše:Tak vcera som bol na jednom ksefte
- majo258
ahoj
pekne orie , myslis ze by som to so strnastkou utiahol? u nas je dost dobra zem.
mozes mi pomerat roztec na uchytenie do spodnych ramien? ci to do tekaca na trojbod upnem.
a aky priemer oka potrebujem, ja mam asi dvadsiatky vykyvne loziska v ramenach, gulicky.
dakujem.
pekne orie , myslis ze by som to so strnastkou utiahol? u nas je dost dobra zem.
mozes mi pomerat roztec na uchytenie do spodnych ramien? ci to do tekaca na trojbod upnem.
a aky priemer oka potrebujem, ja mam asi dvadsiatky vykyvne loziska v ramenach, gulicky.
dakujem.
Ano, mas pravdu, zem tu mame skor lahsiu, ale tiez zalezi aj od konkretneho pola, lebo niekde to ide tak ako na tomto videu a niekde mam problemy aj za jedna a s uzavierkou. To mozno bude ale aj tym, ze nemam ziadne zavazia, co by podla mna mohlo ale celkom pomoct. Ta MT8-150 je urcite v plane, len otazka je kedy aj realne bude, kedze moc ich ani nie je na predaj a ked su, tak si treba dat naozaj velky pozor od koho to clovek kupuje. A navyse chcem to spravit tak, ze vacsia cast financii bude pochadzat prave z predaja mojho TK, takze si musim velmi dobre premysliet, kedy do toho pojdem, aby som nakoniec nezostal bez traktora ale snad to nejak pojde. Tuto zimu ma este caka generalka zadnej prevodovky, takze by som uz najradsej zazimoval, ale este sused by bol rad, aby som mu rozoral dvor, lebo ho chce na jar vyrovnat, takze este musim chvilu pockatmilstav1 píše:Tak koukám pěkně ti to dělá ale podle videa jide vidět že tam máte lechkou zem skoro si ani nepřidal plyn jinak ti to docela šlo aj když jeto kloubák ale asi stejně budeš měnit za tu MT 150 jenom opatrně abys ses nenachytal někteří to prodávají naleštěné vraky šak už máš zkušenostmyshootko píše:Tak vcera som bol na jednom ksefte
Foton 254
Ahoj majo, pokial nemate tazku zem, tak aj so 14 to potiahnes. Ja som minulu jesen tiez oral este s jednovalcom a islo to. Vacsinou dokonca aj na dvojke odmeriam ti zajtra to uchytenie, ale myslim, ze tie capy su 20 mm. Ja mam zadne ramena od salka ako su na novych traktoroch. Tam je sice otvor 22, ale myslim, ze je tam trochu vola, takze to asi bude naozaj 20. Je to inak polsku pluh, co je trochu poznat na kvalite opracovania hlav, ale orie velmi pekne. Teraz som s nim v pohode oral na hlbku cca 15 cm. Mam ho este zapnuty za traktorom, tak ti to pofotim zajtramajo258 píše:ahoj
dakujem.
Foton 254
povedam suupéér myšo pekně ti to idě možeš jit rovnou na sutaž oračov možna by chtel trocha naklopit aby bola čistějša brazda,ale možna se pletu tak jentak dal.myshootko píše:Tak vcera som bol na jednom ksefte
Dakujem za pochvalu. Tak na sutaz to asi este nebude, to este nejake hektare budem musiet zorat, aby mi to islo pekne od ruky, ale snazim sa, aby som to robil co najlepsie s tym naklopenim som to tiez skusal. Skusal som aj naklopenie viac smerom doprava a aj dolava, ale tu brazdu to moc nevylepsilo. Ako najlepsie nastavenie sa mi osvedcilo klasicke vodorovne nastavenie tak ako je to aj na tom videu. Podla mna by tomu pluhu velmi pomohlo krojidlo alebo predpluzik. Pretoze akoknahle mam orat nieco, kde je bud trava alebo vela buriny, tak ten pluh je v koncoch. Odvaluje moc velke kusy zeme a v podstate sa okamzite zapcha, lebo podla mna je tam mala medzera medzi vrchom hlavy a ramom. Da sa tomu ciastocne predchadzat tym, ze idem trochu rychlejsie, takze sa to vlastne silou dokaze pretlacit, ale niekedy nepomoze ani to a neraz sa mi stalo, ze som musel jednoducho zastat, zdvihnut ho hore, vycistit a pokracovat. A nevies si ani predstavit ako strasne to lezie na nervy, ked to musis robit kazdych 5 metrovsten píše:povedam suupéér myšo pekně ti to idě možeš jit rovnou na sutaž oračov možna by chtel trocha naklopit aby bola čistějša brazda,ale možna se pletu tak jentak dal.myshootko píše:Tak vcera som bol na jednom ksefte
Foton 254
-
Pěkná orba ,to krojidlo by pluhu moc pomohlo stačí ho dát před zadní radlici a hlavně dej kotoučové,ne nožové. Co to že chceš měnit stroj? Když vemem v úvahu stejný motor,je to pro lepší převodovku,nezávislý vývod,kabinu?
To krojidlo som tiez zvazoval skor kotucove. No presne si trafil vsetky dovody kvoli ktorym by som ho chcel vymenit. Hlavne mi ide o nezavisly vyvod, kabinu a predne ramena. Zatial je vsetko v stadiu zhromazdovania vedomosti o MT8-150 a taktiez financii. Asi nebude pre mna jednoduche sa aj rozlucit s mojim strojom, ktoremu som venoval uz vela casu a tiez aj financii, ale na druhej strane si hovorim, ze ten traktor bude pre moje potreby vhodnejsi ako TK, takze nejaku dan za to musim zaplatit ale poviem ti, ze hlavne dufam v to, ze sa potom dostane do dobrych ruk a nie nejakemu blbovi, ktory ho zlikviduje za pol roka. To je pre mna tiez dost dolezitePULDrapalik píše:Pěkná orba ,to krojidlo by pluhu moc pomohlo stačí ho dát před zadní radlici a hlavně dej kotoučové,ne nožové. Co to že chceš měnit stroj? Když vemem v úvahu stejný motor,je to pro lepší převodovku,nezávislý vývod,kabinu?
Foton 254
Čau musim Ti pochválit tvoji práci na TK.Dnes sem nad tim slintal.Fakt pěkný
- robert xxx
Pripajam sa k pochvalam, tiez som oral dvojakom, ale neslo to tak ani z polovicky. Asi som si to zle nastavil. Prax ukaze. Este raz moc pekne.
diky za pochvalu. vela veci som zvladol hlavne vdaka vedomostiam odtialto z fora - napriklad servo. takze velka vdaka vsetkym, co sem prispievajuWENDE píše:Čau musim Ti pochválit tvoji práci na TK.Dnes sem nad tim slintal.Fakt pěkný
Foton 254