MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Blesk007
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#4801 Nový příspěvek od Blesk007 »

Prckolet: nojo, nevšiml jsem si odkud jsi, tak to máš kousek a pan Smetana určitě poradí. Dík za pochvalu, ale určitě koukej i jinam, jsou tu samé pěkné mašiny :) Tohle moje čerpadlo bere max 70A, tak to ještě jde a motor to stačí i bez altíku dobíjet. Dal jsem mu na kardan jednu řemeničku, kdyby byla potřeba, ale takhle si vystačím, baterka je myslím kolem 30-32Ah malá do japonského auta, aby se mi vešla do půlky kastlíku po nádrži. Ať ti to jde 8)

BeranekCZ

#4802 Nový příspěvek od BeranekCZ »

Blesk007: Tak jsem si konecne prohledl tu galerii a musim rici ze parada. Hlavne i ta oprava karoserie. Jen se chci zeptat, to cerpadlo na sobe asi nema nejaky stitek nebo tak neco? A ten rotavator mel puvodne nejake oznaceni nebo jste delal cely sam?

Prckolet

#4803 Nový příspěvek od Prckolet »

:pohlavek: tak jsem se konecne dostal k motoru a prvotni zjisteni je ze ma velkou vuli v klikovce olej nikde netece ani neni slyset ze by nejak zvlast mlatil ale na klice to videt je snad prezije do zimy nez nasetrim na novy. Budu muset poresit ten pohin mezi motorem a prevodovkou nejakym kardanem je tu nekde treba odkaz nato jak to uz nekdo upravoval a co pouzil za dily?
Blesk: ty uz to na mini mas predelane take vidim. Poradis kde sehnat dily?

Mam jeste dotaz k mini jsem dostal tuhle potvoru nevite k cemu to jestly je to origos nebo jen z neceho prizpusobene?
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#4804 Nový příspěvek od Blesk007 »

Beránku, zaprvé všici si tu tykáme :) a teď čerpadlo ... to je záložní čerpadlo z nožové plošiny, které stojí cirka 11 tis, ale nějaký pán ze Slovenska ho prodával myslím za 3500 štítek nemá, ale když pohledám tak ti ten typ najdu a pošlu ti to do SZ, možná bych našel i ten kontakt na chlapíka, jestli ještě memá zdroj. Rotavátor je Dabaki, protože jsem nemohl sehnat origo a tak jsem mu udělal nový nosič, vložil převodovku a rotavátoruje.

Prckolet: nad tou zelenou mrchou už pár dní přemýšlím taky, originál to nebude (zkus se optat pána co ti to prodal, taky by mě to zajímalo). Kardan jsem bastlil z dílů z kardanky, protože jsem to koupil s jiným motorem a kardanem z nějaké Simcy nebo Taunusu (prostě nějaký šrot a blbě udělaný) a neměl jsem kardan na hardyspojky. Kdybych měl origo, asi bych ho tam nechal, hardyny nestojí tolik a dají se koupit. Když zalistuješ, jsou tu i kardany z poloosy ... no ten origo, je asi dost dobrý, pokud vše funfuje a nehází se.

Prckolet

#4805 Nový příspěvek od Prckolet »

Lidicky ma tu nekdo na minim dvojmontazku? Dvojmontáž kol BDZ-188 na netu jsem obrazky jak to vypada nasel jen z prospektu ne z realu. nema te to nekdo? a take kdo mate sekacku pod miniho azr- 130 na youtube jsem jednu videl .nevite o nejake na prodej?

jinak motor asi zvitezil tento https://www.enhlava.cz/Motor-HG-390-QE- ... E-d405.htm nebo vite o lepsi variante? nejezdim a nebudu s minim jezdit kazdy den ale chci mit ele starter

BeranekCZ

#4806 Nový příspěvek od BeranekCZ »

Prckolet: Tehle starter (tu spinaci skrinku) mame presne u toho motoru co tam mas ted. Dnes se pokusim nafotit.

Prckolet

#4807 Nový příspěvek od Prckolet »

Beranek : ja uz obednal novej takze v pohode. Nemusis. Ted pro zmenu shanim dola na miniho

Prckolet

#4808 Nový příspěvek od Prckolet »

Tak motor jsem zdemontoval a zjistil jsem ze paseku delala priruba kterou tam dal nekdo spatne takze motor pri zkousce v pohode ale i tak uz mam motor se starterem na ceste takze jej dam do bazaru na procdej kdyby mel nekdo zajem bude tam. na novy motor si chci nainstalovat kardan pride mi to mnohem lepsi nez tahle propojovaci tyc kterou kdyz uz nemate origos motor blbe sladite. tak jdu na netu hledat z ceho to udelam.

BeranekCZ

#4809 Nový příspěvek od BeranekCZ »

Blesk007: Za kazde info o prodeji ci typu atd budu rad. Myslis, ze by stacilo toto? https://www.autosv.cz/servocerpadlo--el ... bia-i-ii/?. Nejsou k tomu zadne udaje. Jako nejaka sila atd. Ikdyz stejne nevim, jake hodnoty by to melo byt aby to stacilo.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4810 Nový příspěvek od Atlan »

Z fabie to nerozbehas, hladaj na bazosi su ak mensie ako toto
https://stroje.bazos.sk/inzerat/1223732 ... lo-12v.php
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Prckolet

#4811 Nový příspěvek od Prckolet »

Tak dnes dorazil novej motor a pomalinku zacinam s instalaci. na motoru je pod klickem tlacitko ktere nic ani po zmacknuti nedela a je tam jeden volnej vodic ale v navodu o tomhle nic neni. ma nekdo osobni zkusenost?

a druhej dotaz jak na spojce musi byt vule na pedalu? muze tam byt neustale pedal mirne zatlacen na paku nebo musi mit vuli aby se neuskvarila ta vypinaci cast na spojce? jeste jsem spojku nerozebira na minim tak nevi mjak presne funguje tak se ptam zkusenejsich.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4812 Nový příspěvek od Atlan »

To je tepelna poistka, az skratujes dobijanie vybavi. A zatlacenim sa obnobi.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Prckolet

#4813 Nový příspěvek od Prckolet »

Dekuju za odpoved

Blesk007
Kontaktovat uživatele:

#4814 Nový příspěvek od Blesk007 »

Beránku (případně i Prckolete), slíbil jsem ti něco k tomu čerpadlu, ale dřív to nešlo.
Takže je to záložní čerpadlo pro plošiny Genie a má to číslo 36179. Cena je normálně dost vysoká ale třeba by se dalo sehnat levněji po inzerátech a nebo na pohřebišti plošin :) Myslím zkusit to u nějaké firmy, co to servisuje jestli tam nemají nějaký šrot z kterého by se to dalo vyndat.
Na slovenském bazoši je teď toto:
https://stroje.bazos.sk/inzerat/1247406 ... na-24v.php
je o něco málo větší, ale snad by se tam někam vešlo, a je podobné i výkonově.
Kdyby ses do toho chtěl pustit, tak mám v odeslaných zprávách víceméně kompletní popis toho jak jsem to dělal, protože to jeden člen kdysi chtěl také dělat a tak jsem mu to vše polopatě vysvětlil jak to mám dělané. Pak s tím ale sekl, traktor prodal a koupil japonce.
čau

Prckolet

#4815 Nový příspěvek od Prckolet »

blesk007: tyhle cerpadla pouzivame v navesech na pohon posuvu nakladu jak na podelny posuv tak na vyklapeni a muzu ti rict ze tyhle hovada vyzdimou nakladaku baterky do par minut takze tohle na miniho nevim nevim ale je to urco krok dobrym smerem

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“