Laďovo TZ 4K 14B

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
PRAKTIK

Re: Laďovo TZ 4K 14B

#436 Nový příspěvek od PRAKTIK »

Ta zaplata je origo,pružina je z lanka a ta vôľa asi ložisko KO.Mala vôľa spojkoveho ložiska nevadi.

Jakubr

#437 Nový příspěvek od Jakubr »

Ahoj. Ta "záplata" je origo a
kryje ložisko předlohové hřídele. Vůle na vstupní hřídeli bude dle méhe s největší pravděpodobností způsobena opotřebeným vnitřním ložiskem a při jeho případné demontáži se půlení převodovky nevyhneš. Při jeho výměně to chce dobré kleště na segerovky a pevné nervy :) . Ta pružina bude zcela jistě ze spojkového lanka. Pěkně jsi se do té opravy obul. Hodně štěstí. Myslím si, že tu je spousta fachmanů, kteří ti rádi poradí.

Nelinář

#438 Nový příspěvek od Nelinář »

Půlení převodovky příjde na řadu zítra, kde snad zjistím co je fšecko po smrti, v sobotu chcu všecko pozumývat, a připravit sa na pondělní nákup. :prace: Dík, to spojkové ložisko nevypadá až zas tak úplně po smrti, to asi nechám tak.

robert xxx

#439 Nový příspěvek od robert xxx »

Keď už rozpolíš prevodovku, porozmýšľaj o rýchlej trojke.

robert xxx

#440 Nový příspěvek od robert xxx »

nezabudni si to fotiť, aby si vedel kde čo bolo. :)

Nelinář

#441 Nový příspěvek od Nelinář »

Tak ta už je v šuplíku tři měsíce :-)

Ursus 73

#442 Nový příspěvek od Ursus 73 »

A já držím palce, aby si to všetko aj správne poskladal 8) možnože ma to tiež bude čakať. A všetko dôkladne pofoť, ako už bolo písané, my budeme pozorne sledovať :pc: tvoju prácu...

Nelinář

#443 Nový příspěvek od Nelinář »

No dneska moc fotek nedám, zapoměl sem foťák v dílni a už mám fakt nohy zašláplé až kdesik, tak pro něho nendu. Ináč převodovka je teda na půl, no spousta koleček ze zubama, co vám budu povídat :typek: Co sem si myslél, sa stalo potvrzenů pravdů. Fšeckých jestli dobře čítám 12 ložisek totálně v prdeli, ty dvě gufera to ani při troše dobré vůle obtěsnit, jaký to mělo výkyv nemohly. Co je asik největší záděr je to, že hřídel osazená jehlovýma ložiskama, co držíja ozubené kolca pro kardan, je totálně v 3,14či, takže v pondělí tel Šálkovi a proběhne objednávka....Jináč zamr....daný su od hlavy až k patě od šmíru a smrdím, jak mokrý pes od teho bordelu co je všude okolo tej mašiny. Eště postřeh- předchůdci zlikvidovali 5 spojkových lanek, tolik sem tam našel koncoveček.

Nelinář

#444 Nový příspěvek od Nelinář »

A jak sa to píše u amíku v serošoch To BE continue........... :)

Nelinář

#445 Nový příspěvek od Nelinář »

Buď to blbě hledám, nebo je nekde neaky renonc.sak tam jehlove ložiska nemaju byt.podle katakalou je tam obyć. Llozisko,Tos nevim.

cipisek

#446 Nový příspěvek od cipisek »

Laďo Klobůk Důle! ty teda jedeš. To budeš letos asi na Trojclu chybět kdy si vykuchal stroja na ultimum.Taky tě budu pozorně sledovat jak válčíš. přeju hodně zdaru. 8) šak vánoce budů bez sněhu a na blatě tož ideálně ztrávené čas v dílně :friends: Taky to tak budu měť. kuchám tam Zetora 25.
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....

Nelinář

#447 Nový příspěvek od Nelinář »

Hoj, no Troják letos nevím, uvidíme, ale vrátím sa k temu ložisku. Včera sem to neak blbě hledal, Je to dvojkolo reverzu, má tam byt ložisko 6304, ale já tam mám jehlové, bylo tam enom jedno, a tak jsem si myslel, že druhé je vysypané, protože tak dlůhý kus nemože byt jen na jednom ložisku. Jak jsem už psal, ta hřídelka je úplně vymačkaná. Toš nevím, setkali sa s tým. přetentit to na to ložisko 6304, nebo na ty jehly.... :-/

deniels

#448 Nový příspěvek od deniels »

Nelinář píše:Hoj, no Troják letos nevím, uvidíme, ale vrátím sa k temu ložisku. Včera sem to neak blbě hledal, Je to dvojkolo reverzu, má tam byt ložisko 6304, ale já tam mám jehlové, bylo tam enom jedno, a tak jsem si myslel, že druhé je vysypané, protože tak dlůhý kus nemože byt jen na jednom ložisku. Jak jsem už psal, ta hřídelka je úplně vymačkaná. Toš nevím, setkali sa s tým. přetentit to na to ložisko 6304, nebo na ty jehly.... :-/
Jestli myslis tady tu hřidel. Tak ja tam daval jehlove ložiska po cele delce. Mam někde v bedne dokonce jedno nahradni.
http://postimg.cc/image/wc8pohji1/

http://postimg.cc/image/e2xcgfp4p/

A když to budeš skaldat, tak ten červik dej na lepidlo. Mi se ten červik vyšruboval, hřidelka povyjela a kola škrkala o skřin převodovky. Jen abys nemusel zbytečně znovu rozkladat převodovku :D

A že si špinavy? Ja dělam mechanika autobusu a to je teprve super :D
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent

Nelinář

#449 Nový příspěvek od Nelinář »

JJ, už sem na to asik přišel, Dvojkolo na ložisko 6304 je stary způsob, novější je na jehlách, jedna věc je ale jasná, ta stará hřídelka je fakt hodně omačkaná, takže výměna je jasná, jen mám obavu o vnitřek toho dvojkola, prstem jsou tam cítit také hrbečky, toš ať to nedotentí tu hřídelku a nové jehly.....

Vladimír2

#450 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:friends: ...obdivuji Tvoji trpělivost ... 8) 8) 8)

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“